De vuurtoren van Ameland

Gaat u deze zomer op vakantie naar Ameland? Vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan de vuurtoren. Waar u ook gaat op Ameland, de vuurtoren is altijd aanwezig en is nu geopend voor publiek. U treft in de vuurtoren op de verschillende verdiepingen exposities aan en ook vertellen oud vuurtorenwachters hier digitaal hun verhalen. Bovenin de vuurtoren is een werkkamer ingericht, zoals deze vroeger door de vuurtorenwachter werd gebruikt.

De 55 meter hoge vuurtoren is in 1880 gebouwd  en sinds 2005 niet meer door de kustwacht in gebruik. Niet de vuurtorenwachter hoog in de toren, maar camera’s houden de kustlijn nu dag en nacht in de gaten. De officiële naam van de vuurtoren is Bornrif, de vuurtoren kreeg deze naam pas na de bouw.

De vuurtorenrun

Jaarlijks vindt er een wedstrijd plaats wie het snelst de 236 tellende traptreden van de vuurtorentrap kan beklimmen. Deze vuurtorenrun vindt elk jaar in juli plaats. Het record staat sinds 2011 op 56 seconden. In 2013 werden in de categorie mannen, vrouwen en kinderen alle records verbroken. Zoekt u nog een leuk vakantiehuis voor tijdens de vuurtorenrun? Bekijk hier ons aanbod vakantiehuizen op Ameland

De zekerheid van: