De vuurtoren van Ameland

Door Petra op woensdag 28 mei 2014.

Gaat u deze zomer op vakantie naar Ameland? Vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan de vuurtoren. Waar u ook gaat op Ameland, de vuurtoren is altijd aanwezig en is nu geopend voor publiek. U treft in de vuurtoren op de verschillende verdiepingen exposities aan en ook vertellen oud vuurtorenwachters hier digitaal hun verhalen. Bovenin de vuurtoren is een werkkamer ingericht, zoals deze vroeger door de vuurtorenwachter werd gebruikt.

De 55 meter hoge vuurtoren is in 1880 gebouwd  en sinds 2005 niet meer door de kustwacht in gebruik. Niet de vuurtorenwachter hoog in de toren, maar camera’s houden de kustlijn nu dag en nacht in de gaten. De officiële naam van de vuurtoren is Bornrif, de vuurtoren kreeg deze naam pas na de bouw.

De vuurtorenrun

Jaarlijks vindt er een wedstrijd plaats wie het snelst de 236 tellende traptreden van de vuurtorentrap kan beklimmen. Deze vuurtorenrun vindt elk jaar in juli plaats. Het record staat sinds 2011 op 56 seconden. In 2013 werden in de categorie mannen, vrouwen en kinderen alle records verbroken. Zoekt u nog een leuk vakantiehuis voor tijdens de vuurtorenrun? Bekijk hier ons aanbod vakantiehuizen op Ameland

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Snel internet op de Wadden

Door Silke op zaterdag 21 november 2015.

Een vakantie zonder internet is voor de meesten van ons ondenkbaar. Natuurlijk is het heerlijk om een lange strandwandeling te maken of lekker te genieten van de natuur in de duinen, maar aan het eind van de dag willen we wel onze email checken of een nieuwe post op Facebook plaatsen.

Lees verder >

Hoogste duinen van Nederland

Door Peter op maandag 27 oktober 2014.
Categorieën:ActiefKust

De duinen bij het strand van Zoutelande (Zeeland) behoren tot de hoogste van Nederland. De duinen worden beschermd door rijen palen die loodrecht de zee in steken. Deze moeten de kracht van de golven breken. Omdat het strand door de hoge duinen wordt beschut tegen de wind, kun je als strandliefhebber genieten van een soort micro-klimaat. Hierdoor wordt dit deel van Zeeland ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd!

Lees verder >

Villa aan de kust met binnenzwembad

Door Silke op zondag 7 februari 2016.

Wilt u op vakantie in een luxe villa aan de Nederlandse kust? Zoekt u een huis dat geschikt is voor 12 personen? Wilt u luxe, rust en ruimte? Wilt u genieten van een eigen binnenzwembad, wellness en zelfs een thuisbioscoop?

Zoek niet verder want wij hebben zo’n vakantiehuis voor u gevonden: Landgoed Odessa

Lees verder >