Doutzen op het strand

Door Silke op zaterdag 31 december 2016.

Doutzen Kroes is in 1985 geboren in Friesland en waarschijnlijk het bekendste Nederlandse fotomodel. Zij brak internationaal door als model in de Victoria’s Secret show. In de jaren daarna liep zij modeshows voor onder grote modemerken zoals Versace, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren en Viktor & Rolf.

Doutzen houdt van de Wadden

Als klein kind ging Doutzen regelmatig met haar ouders op vakantie op de Waddeneilanden. Ook tegenwoordig komt ze nog graag op Texel, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ze heeft oog voor de natuur en als ze op het strand loopt en afval ziet liggen raapt ze het op. De liefde van Doutzen voor de Wadden inspireerde het drankje Rivella voor een mooie reclamecampagne waarin zij de hoofdrol speelt.

De afgelopen maanden is Doutzen namens het frisdrankmerk op de Waddeneilanden geweest om aandacht te vragen voor een schoon strand. Tijdens de actieperiode heeft Rivella voor iedere verkochte fles een sponsorbedrag aan Stichting De Noordzee gegeven. Daarmee kan telkens 1 m2 Waddenstrand schoongemaakt worden.  

Breedste strand van Europa

De stranden op de Waddeneilanden zijn uitzonderlijk breed. Het strand aan de oostkant van Schiermonnikoog is zelfs officieel het breedste strand van Europa! Als u op vakantie op een van de Waddeneilanden bent zult u merken dat, zelfs in het hoogseizoen, er op het strand ruimte genoeg is voor iedereen. Dankzij de hulp van Doutzen zijn het ook nog eens heerlijk schone stranden!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Blauwe vlag stranden

Door Peter op maandag 12 mei 2014.
Categorieën:KustNieuws

Jaarlijks wordt het label Blauwe Vlag uitgereikt aan stranden in jachthavens in Europa, Afrika, Nieuw Zeeland en Canada. Afgelopen week heeft zijn er wereldwijd ruim 3500 vlaggen toegekend, waarvan 159 in Nederland. 

Lees verder >

Snoepen aan zee

Door Peter op donderdag 16 oktober 2014.

Nederland is gek op snoep. Vooral dropjes zijn onze favoriet, we eten er in ons land elk jaar zo'n 32 miljoen kilo van! We sturen ook heel wat snoep over de grenzen. Afgelopen jaar werd voor maar liefst 1,3 miljard euro aan snoepgoed geëxporteerd, vooral naar andere landen in Europa. 

Lees verder >

Waarom is de Noordzee niet blauw?

Door Peter op vrijdag 15 augustus 2014.
Categorieën:KustNatuur

Water is doorzichtig en heeft geen kleur. Toch lijkt het alsof de zee op sommige plekken in de wereld diep blauw te zijn. De kleur in het water onstaat door de zon. Licht van de zon is voor onze ogen wit, maar bevat heel veel kleuren. De kleuren die je ziet in de zee worden veroorzaakt door de breking van het licht op het water en de mate waarin de kleuren uit het spectrum worden geabsorbeerd door het water. 

Lees verder >