Doutzen op het strand

Door Silke op zaterdag 31 december 2016.

Doutzen Kroes is in 1985 geboren in Friesland en waarschijnlijk het bekendste Nederlandse fotomodel. Zij brak internationaal door als model in de Victoria’s Secret show. In de jaren daarna liep zij modeshows voor onder grote modemerken zoals Versace, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren en Viktor & Rolf.

Doutzen houdt van de Wadden

Als klein kind ging Doutzen regelmatig met haar ouders op vakantie op de Waddeneilanden. Ook tegenwoordig komt ze nog graag op Texel, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ze heeft oog voor de natuur en als ze op het strand loopt en afval ziet liggen raapt ze het op. De liefde van Doutzen voor de Wadden inspireerde het drankje Rivella voor een mooie reclamecampagne waarin zij de hoofdrol speelt.

De afgelopen maanden is Doutzen namens het frisdrankmerk op de Waddeneilanden geweest om aandacht te vragen voor een schoon strand. Tijdens de actieperiode heeft Rivella voor iedere verkochte fles een sponsorbedrag aan Stichting De Noordzee gegeven. Daarmee kan telkens 1 m2 Waddenstrand schoongemaakt worden.  

Breedste strand van Europa

De stranden op de Waddeneilanden zijn uitzonderlijk breed. Het strand aan de oostkant van Schiermonnikoog is zelfs officieel het breedste strand van Europa! Als u op vakantie op een van de Waddeneilanden bent zult u merken dat, zelfs in het hoogseizoen, er op het strand ruimte genoeg is voor iedereen. Dankzij de hulp van Doutzen zijn het ook nog eens heerlijk schone stranden!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Bijzondere jenever uit Zeeland

Door Peter op dinsdag 27 mei 2014.
Categorieën:NieuwsUit eten

Darwin's evolutietheorie laat er geen misverstand over bestaan: zeewier is de bron van al het leven. In den beginne was er alleen zeewier. Uit zeewier onstonden de planten, de dieren en uiteindelijk ook de mensen. Petra de Boevere, eigenaresse van een slijterij in het Zeeuwse Sluis en bekend als Meisje van de Slijterij raakte door dit idee geïnspireerd. In haar winkel verkoopt ze de betere Schotse whisky's. Op de Schotse eilanden wordt bij het stoken van sommige whisky lokale turf gebruikt.

Lees verder >

Naakt op het strand

Door Peter op woensdag 3 juni 2015.
Categorieën:Cultuur

De Amerikaanse kunstenaar Roy Lichtenstein werd in 1923 geboren in New York. Hij maakte schilderijen die vooral bekend zijn geworden door de stripachtige afbeeldingen met felle, primaire kleuren zoals rood, geel en blauw. In zijn werken gebruikte hij een speciaal soort stippen. Deze zogenaamde raster-dots kun je ook terugvinden in krantenfoto's en stripboeken. De omlijningen van zijn werk maakte hij vaak erg dik met zwarte verf en hij maakte veel gebruik van tekstballonnen. Hierdoor kregen zijn schilderijen de typische striplook.

Lees verder >

Genieten van Zoutelande

Door Silke op woensdag 16 mei 2018.

In 2011 werd het nummer ‘Frankfurt Oder’ van zanger Axel Bosse een bescheiden hit in Duitsland. 

Peter Slager, de bassist van de bekende Nederlandse band BLØF heeft de tekst van het lied vrij vertaald naar het Nederlands en maakte er een ode aan de Zeeuwse badplaats ‘Zoutelande’ van. 

Lees verder >