Drummen aan Zee

Cesar Zuiderwijk is de drummer van de Golden Earring. Deze rockband uit Den Haag werd opgericht in 1961 en is daarmee de oudste nog bestaande rockband van Nederland en een van de oudste bands ter wereld.

Golden Earring heeft internationaal successen gehad met hits als Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles In 1992 organiseerde Cesar Zuiderwijk in Rotterdam het spektakel 1000 drummers aan de Maas. Anderhalf uur lang werd er op een mooie locatie door 1000 drummers tijdens de wereldhavendagen gedrumd.

2000 drummers

Op 9 september 2018 wil Cesar Zuiderwijk het nog eens dunnetjes over doen. Op die zondag zal een concert plaatsvinden met maar liefst 2000 drummers. Het thema van dit drumconcert is ‘’Four Horizons’’. Zuiderwijk wil vier verschillende slagwerkculturen laten samenspelen. Noord staat voor 500 drummer, west zijn de djembé-spelers, zuid de percussionisten en oost de takio spelers. Zuiderwijk is daarom niet alleen op zoek naar klassieke drummers maar ook naar drummers die Japanse taiko's bespelen, Latijnse conga's, Bonga’s en Afrikaanse djembés. Drummers kunnen zich Dit gratis toegankelijke concert begint om vier uur ’s middags en wordt georganiseerd in het kader van Feest aan Zee. Het is aangeraden om met het openbaar vervoer te komen. Als u voor dat weekend een huurt, bent u in ieder geval al lekker in de buurt!

Feest aan Zee

Het eerste badhuis van Scheveningen werd in 1818 opgericht. Nu, 200 jaar later, is Scheveningen de best bezochte badplaats van Nederland. Daarom viert Scheveningen het hele jaar ‘’Feest aan Zee’’. De agenda barst van de activiteiten!

De zekerheid van: