Een kindvriendelijk vakantiehuis

Wie kent de uitspraak niet: ‘’als de kinderen het op vakantie naar hun zin hebben, zijn de ouders ook blij.‘’ Als u uw vakantiehuis inricht, is het de moeite waard om rekening te houden met het verblijf van (jonge) kinderen. Maar wat maakt een vakantiehuis tot een kindvriendelijk vakantiehuis? Hieronder vindt u een opsomming van zaken waar u aan kunt denken om uw vakantiehuis een paradijs voor jonge kinderen (en hun ouders!) te maken. 

Checklist voor een kindvriendelijk vakantiehuis

Kinderbed
Een opvouwbaar kinderbed (campingbed) kan eenvoudig worden opgeborgen in een kast of berging. Controleer bij de aanschaf of het bed niet per ongeluk kan inklappen. Een goed frame moet na het uitklappen nog worden vergrendeld en een kinderveilige sluiting hebben. De zijwanden van een campingbed moeten (vanaf de matras) minimaal 55 cm hoog zijn. 

Kinderstoel
Zorg voor een kinderstoel met een stabiel frame en een voetsteun die verstelbaar is en/of eraf kan. Kies een stoel met een gladde afwerking zodat deze goed schoon te maken is.

Babybad
Zorg ervoor dat u een badje aanschaft van materiaal dat niet doorbuigt wanneer je arm erop leunt. Let op dat het badje geen ruwe of scherpe kanten heeft.

Traphekje
Heeft u een vakantiehuis met een verdieping? Het zijn vooral kinderen van één en twee jaar oud die de meeste risico’s lopen om van de trap te vallen. Plaats een traphekje onder aan de trap en bovenaan de trap. Zorg voor stroeve bekleding of breng antislip strips aan op de traptreden.

Nog veiliger voor peuters
U kunt verder nog denken aan kindveilige stopcontacten en deurstoppers om te zorgen dat er geen vingers tussen de deuren kunnen komen. Daarnaast kunt u kijken naar minder voor de hand liggende zaken. Voorkom bijvoorbeeld dat een kind een lamp met een snoer van een kastje af kan trekken. Zet hoge kasten vast aan de muur zodat deze niet om kunnen vallen als er aan gehangen wordt en zorg dat schoonmaakmiddelen in hoger gelegen kastjes zijn opgeborgen.

Spelletjes en boeken
U maakt uw huis extra aantrekkelijk voor jonge gezinnen door bordspellen voor verschillende leeftijden aan te schaffen. Of zorg voor wat speelgoed en een aantal boeken en tijdschriften voor jonge kinderen.

Spelen in de tuin
Of een tuin nu groot of klein is, er is altijd wel een hoekje te maken voor kinderen. Hier kunt u wat buitenspeelgoed zetten zoals plastic blokken of veilig tuingereedschap voor kinderen. Een (afsluitbare) zandbak mag niet ontbreken in de kindvriendelijke tuin. Als u de ruimte heeft, kunt u een speeltoestel, trampoline, schommel of speelhuisje in de tuin plaatsen. Is uw tuin betegeld, dan is het verstandig om onder de schommel of het speeltoestel speciale rubberen tegels te leggen. Heeft u geen ruimte voor een speeltoestel? Een bal, jeu-de-boules en een badminton set zijn natuurlijk ideaal voor een spelletje in de tuin!

Fijn op Vakantie zorgt voor meer boekingen

Wij zijn gespecialiseerd in de verhuur van mooie vakantiehuizen aan de Nederlandse kust. We hebben 3 pakketten waaruit u kunt kiezen om uw huis via onze site te promoten. U bepaalt daarmee zelf waar u ons voor wilt inschakelen en met gemiddeld 30 boekingsaanvragen per huis weet u zeker dat de kans op een goede verhuur via onze site heel groot is! 

Hebt u vragen of wilt u direct meer weten? Neem contact met ons op. Bel 088 900 1555 of stuur een email aan info@fijnopvakantie.nl