Een kindvriendelijk vakantiehuis

Door Peter op woensdag 22 april 2015.

Wie kent de uitspraak niet: ‘’als de kinderen het op vakantie naar hun zin hebben, zijn de ouders ook blij.‘’ Als u uw vakantiehuis inricht, is het de moeite waard om rekening te houden met het verblijf van (jonge) kinderen. Maar wat maakt een vakantiehuis tot een kindvriendelijk vakantiehuis? Hieronder vindt u een opsomming van zaken waar u aan kunt denken om uw vakantiehuis een paradijs voor jonge kinderen (en hun ouders!) te maken. 

Checklist voor een kindvriendelijk vakantiehuis

Kinderbed
Een opvouwbaar kinderbed (campingbed) kan eenvoudig worden opgeborgen in een kast of berging. Controleer bij de aanschaf of het bed niet per ongeluk kan inklappen. Een goed frame moet na het uitklappen nog worden vergrendeld en een kinderveilige sluiting hebben. De zijwanden van een campingbed moeten (vanaf de matras) minimaal 55 cm hoog zijn. 

Kinderstoel
Zorg voor een kinderstoel met een stabiel frame en een voetsteun die verstelbaar is en/of eraf kan. Kies een stoel met een gladde afwerking zodat deze goed schoon te maken is.

Babybad
Zorg ervoor dat u een badje aanschaft van materiaal dat niet doorbuigt wanneer je arm erop leunt. Let op dat het badje geen ruwe of scherpe kanten heeft.

Traphekje
Heeft u een vakantiehuis met een verdieping? Het zijn vooral kinderen van één en twee jaar oud die de meeste risico’s lopen om van de trap te vallen. Plaats een traphekje onder aan de trap en bovenaan de trap. Zorg voor stroeve bekleding of breng antislip strips aan op de traptreden.

Nog veiliger voor peuters
U kunt verder nog denken aan kindveilige stopcontacten en deurstoppers om te zorgen dat er geen vingers tussen de deuren kunnen komen. Daarnaast kunt u kijken naar minder voor de hand liggende zaken. Voorkom bijvoorbeeld dat een kind een lamp met een snoer van een kastje af kan trekken. Zet hoge kasten vast aan de muur zodat deze niet om kunnen vallen als er aan gehangen wordt en zorg dat schoonmaakmiddelen in hoger gelegen kastjes zijn opgeborgen.

Spelletjes en boeken
U maakt uw huis extra aantrekkelijk voor jonge gezinnen door bordspellen voor verschillende leeftijden aan te schaffen. Of zorg voor wat speelgoed en een aantal boeken en tijdschriften voor jonge kinderen.

Spelen in de tuin
Of een tuin nu groot of klein is, er is altijd wel een hoekje te maken voor kinderen. Hier kunt u wat buitenspeelgoed zetten zoals plastic blokken of veilig tuingereedschap voor kinderen. Een (afsluitbare) zandbak mag niet ontbreken in de kindvriendelijke tuin. Als u de ruimte heeft, kunt u een speeltoestel, trampoline, schommel of speelhuisje in de tuin plaatsen. Is uw tuin betegeld, dan is het verstandig om onder de schommel of het speeltoestel speciale rubberen tegels te leggen. Heeft u geen ruimte voor een speeltoestel? Een bal, jeu-de-boules en een badminton set zijn natuurlijk ideaal voor een spelletje in de tuin!

Fijn op Vakantie zorgt voor meer boekingen

Wij zijn gespecialiseerd in de verhuur van mooie vakantiehuizen aan de Nederlandse kust. We hebben 3 pakketten waaruit u kunt kiezen om uw huis via onze site te promoten. U bepaalt daarmee zelf waar u ons voor wilt inschakelen en met gemiddeld 30 boekingsaanvragen per huis weet u zeker dat de kans op een goede verhuur via onze site heel groot is! 

Hebt u vragen of wilt u direct meer weten? Neem contact met ons op. Bel 088 900 1555 of stuur een email aan info@fijnopvakantie.nl

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vakantiehuis in Alkmaar

Door Peter op donderdag 24 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Sinds vrijdag 4 april wordt in Alkmaar weer wekelijks de wereldberoemde kaasmarkt gehouden. Tot en met vrijdag 5 september 2014 komen duizenden bezoekers vanuit de hele wereld naar het Waagplein. Iedere vrijdag tussen 10.00 en 12.30 uur kunnen ze hier genieten van een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers.

Lees verder >

Hoogste duinen van Nederland

Door Peter op maandag 27 oktober 2014.
Categorieën:ActiefKust

De duinen bij het strand van Zoutelande (Zeeland) behoren tot de hoogste van Nederland. De duinen worden beschermd door rijen palen die loodrecht de zee in steken. Deze moeten de kracht van de golven breken. Omdat het strand door de hoge duinen wordt beschut tegen de wind, kun je als strandliefhebber genieten van een soort micro-klimaat. Hierdoor wordt dit deel van Zeeland ook wel de Zeeuwse Rivièra genoemd!

Lees verder >

Zeeuwse kust meest duurzame bestemming

Door Silke op vrijdag 23 maart 2018.

De Zeeuwse stranden zijn op de Internationale Toerisme Beurs (ITB) in Berlijn, de grootste toerismebeurs van Europa, verkozen tot een van de tien beste duurzame bestemmingen wereldwijd.

Lees verder >