Evenementen op Terschelling

Terschelling is een heerlijk vakantie eiland. Dit Waddeneiland van 30 kilometer lang en 4 kilometer breed biedt de bezoekers rust, natuur, mooie stranden en frisse zeelucht. Maar ook heel veel originele evenementen, het hele jaar door. Wij zetten een vijf van onze favoriete evenementen op Terschelling op een rij. Komt u ook genieten vanuit een vakantiehuis op Terschelling?

De leukste feestjes op Terschelling

Fjoertoer
Begin april vindt jaarlijks op Terschelling een uniek wandelevenement plaats. De Fjoertoer voert de deelnemers door polders, bossen, strand en duinen. Een deel van de route wandelt u door de donkere nacht langs bakens van vuur. Een unieke belevenis waarvoor u tijdig kaarten moet reserveren!

Reddingsbootdag
Begin mei organiseert de KNRM jaarlijks haar landelijke open dag. Bij Paal 8 op Terschelling kunt u een kijkje nemen in de keuken van het reddingsstation. U kunt hier films bekijken, naar verhalen luisteren, het materiaal bekijken en genieten van demonstraties met de reddingsboot.

Dichter bij zee
De prachtige natuur, de zee, het strand en de duinen zijn altijd al inspiratie voor dichters geweest. Tijdens het poëzie-evenement ‘Dichter bij Zee’ worden in de kerk van Midsland gedichten voorgedragen door eilander dichters. Vaak begeleid door muzikanten.
Meer informatie: https://www.facebook.com/DichterBijZeeTerschelling/

Bunkerdag
Langs de kust van Terschelling zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog tientallen bunkers gebouwd. Zij vormden een onderdeel van de Atlantikwall, de muur van Noorwegen tot Spanje die door Hitler was bedacht als bescherming tegen een geallieerde invasie. Eind mei wordt de landelijke bunkerdag gehouden. De bunkers van Terschelling zijn die dag voor publiek geopend.
Meer informatie: bunkerdag.nl

Oerol
Het meest bekende culturele feest van ons land wordt jaarlijks in juni georganiseerd. Tien dagen lang is het eiland podium voor straattheater, beeldende kunst, muziek en locatietheater. Geniet van hoogstaande kunst op meer dan 70 unieke plekjes op het eiland.
Meer informatie: oerol.nl

Huur een vakantiehuis op Terschelling

Bij Fijnopvakantie kiest u uit tientallen vakantiehuizen op Terschelling zoals vrijstaande huizen, authentieke boerderijtjes en mooie appartementen – voor ieder budget wat.

De zekerheid van: