Film op Terschelling

Door Silke op vrijdag 4 november 2016.

Als sinds 2009 staat Terschelling in november in het teken van de film. Vier dagen lang kunt u tijdens de Terschellinger Filmdagen genieten van maar liefst 75 films uit 30 verschillende landen.

Op 15 verschillende locaties worden films vertoond aan een klein of een wat groter publiek. Want de plekken waarop je film kunt kijken zijn bijzonder. U kunt terecht in het Westend Theater, Hotel NAP, hotel Oepkes, het voormalige kerkje de Kraak, de Doopsgezinde kerk, het natuurmuseum, discotheek de Braskoer en het Dorpshuis, maar dit jaar kunt u ook films kijken op onverwachte plekken.

De zogenaamde ‘’specials’’ worden vertoond op unieke plekjes. U boekt een film op basis van de titel en u krijgt een dag, tijdstip en locatie op een later moment te horen. Bereid u voor op een unieke filmervaring….

Filmquiz tijdens de Filmdagen

De filmquiz in het Amsterdamsch Koffijhuis in Hoorn heeft de afgelopen jaren een prachtige reputatie opgebouwd. Op de zaterdag tijdens de Terschellinger Filmdagen kunt u vanaf middernacht terecht in het ‘’filmcafé’’. De winnaar krijgt een koel glas bier en een kus van de quizmaster en u steekt er zeker veel van op!

Films voor kinderen op Terschelling

Ook aan de kinderen is gedacht tijdens de Terschellinger filmdagen. In het weekend worden een aantal speciale kinderfilms vertoond.

Programma van de Terschellinger filmdagen

Op de website van de filmdagen vindt u het volledige programma van het festival en kunt u online kaartjes kopen.

Vakantiehuis op Terschelling

Voor een vakantiehuis op Terschelling tijdens de filmdagen kijkt u natuurlijk op de website van Fijn op Vakantie. Wij verhuren de leukste vakantiehuizen op Terschelling

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Veilig hardlopen op het strand

Door Petra op maandag 31 augustus 2015.
Categorieën:Actief

Heb jij binnenkort een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Wat is er dan mooier om fit te worden met hardlopen op het strand. Lekker sporten met de wind door je haren en het geluid van de ruisende zee en de meeuwen op de achtergrond. En dan ook nog een bruin kleurtje krijgen! We geven je graag een aantal tips om veilig en verantwoord over het strand te rennen. 

Veilig hardlopen op zand

Lees verder >

Donkerste plekje aan de kust

Door Peter op woensdag 25 maart 2015.
Categorieën:Natuur

Niet alle vakantiegangers zullen zich realiseren dat de Waddenzee en de Waddeneilanden een uniek gebied in de wereld zijn. Op de eilanden, wadplaten, onder water en in de bodem van het wad leven vele soorten vogels, vissen, planten en kleine organismen. Miljoenen trekvogels zijn afhankelijk van het gebied voor hun rust en voedsel. De ruimte,  de stilte en de unieke natuur worden sinds 2009 extra beschermd sinds de UNESCO een groot deel van het Waddengebied op de Werelderfgoedlijst heeft geplaatst. 

Lees verder >

Sporten op het strand

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.
Categorieën:Actief

Als je op het strand komt zal het je niet ontgaan: er wordt steeds meer gesport aan de kust. Het zand maakt alle sporten net iets zwaarder, maar ook leuker. Door de zon op je huid, de zachte zeebries, het warme zand en het geluid van de branding merk je niet eens dat je extra calorieën aan het verbranden bent. 

Lees verder >