Film op Terschelling

Door Silke op vrijdag 4 november 2016.

Als sinds 2009 staat Terschelling in november in het teken van de film. Vier dagen lang kunt u tijdens de Terschellinger Filmdagen genieten van maar liefst 75 films uit 30 verschillende landen.

Op 15 verschillende locaties worden films vertoond aan een klein of een wat groter publiek. Want de plekken waarop je film kunt kijken zijn bijzonder. U kunt terecht in het Westend Theater, Hotel NAP, hotel Oepkes, het voormalige kerkje de Kraak, de Doopsgezinde kerk, het natuurmuseum, discotheek de Braskoer en het Dorpshuis, maar dit jaar kunt u ook films kijken op onverwachte plekken.

De zogenaamde ‘’specials’’ worden vertoond op unieke plekjes. U boekt een film op basis van de titel en u krijgt een dag, tijdstip en locatie op een later moment te horen. Bereid u voor op een unieke filmervaring….

Filmquiz tijdens de Filmdagen

De filmquiz in het Amsterdamsch Koffijhuis in Hoorn heeft de afgelopen jaren een prachtige reputatie opgebouwd. Op de zaterdag tijdens de Terschellinger Filmdagen kunt u vanaf middernacht terecht in het ‘’filmcafé’’. De winnaar krijgt een koel glas bier en een kus van de quizmaster en u steekt er zeker veel van op!

Films voor kinderen op Terschelling

Ook aan de kinderen is gedacht tijdens de Terschellinger filmdagen. In het weekend worden een aantal speciale kinderfilms vertoond.

Programma van de Terschellinger filmdagen

Op de website van de filmdagen vindt u het volledige programma van het festival en kunt u online kaartjes kopen.

Vakantiehuis op Terschelling

Voor een vakantiehuis op Terschelling tijdens de filmdagen kijkt u natuurlijk op de website van Fijn op Vakantie. Wij verhuren de leukste vakantiehuizen op Terschelling

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Breedste strand van Nederland

Door Peter op woensdag 20 mei 2015.
Categorieën:Kust

Het breedste en witste strand van Nederland ligt bij Callantsoog. Het is een heerlijk strand voor lange romantische wandelingen. Hoewel het er gezellig druk kan zijn, is het er op een warme zomerdag nooit zo hectisch als bijvoorbeeld op de stranden van Scheveningen of Bloemendaal. Op het strand wappert ook de blauwe vlag. Dat is een kwaliteitskeurmerk waarmee je verzekerd bent van een goede kwaliteit van het water en een goed beheer van het strand.

Lees verder >

Feiten over de Noordzee

Door Silke op dinsdag 20 oktober 2015.
Categorieën:KustNatuurStrand

Een vakantie aan de Nederlandse kust is heerlijk. De combinatie van onze brede zandstranden, prachtige duingebieden, gezellige badplaatsen en mooie historische steden maakt de Noordzeekust een fantastische vakantiebestemming in elk seizoen. Maar wat weet jij eigenlijk van onze zee? Fijn op Vakantie zet graag de belangrijkste feiten over onze Noordzee op een rijtje:

54 biljard liter
De Noordzee is een randzee van de Atlantische Oceaan en heeft een gemiddelde diepte van 94 meter. De oppervlakte van de Noordzee bedraagt ongeveer 575.000 km² bij een watermassa van 54.000 km³.

Lees verder >

Kan de zee bevriezen?

Door Silke op woensdag 18 november 2015.
Categorieën:Strand

Water bevriest bij een temperatuur van 0 graden Celsius. Dat weten niet alleen de fans van schaatsen op natuurijs! Maar wist je dat ook zeewater kan bevriezen?  

Lees verder >