Film op Terschelling

Door Silke op vrijdag 4 november 2016.

Als sinds 2009 staat Terschelling in november in het teken van de film. Vier dagen lang kunt u tijdens de Terschellinger Filmdagen genieten van maar liefst 75 films uit 30 verschillende landen.

Op 15 verschillende locaties worden films vertoond aan een klein of een wat groter publiek. Want de plekken waarop je film kunt kijken zijn bijzonder. U kunt terecht in het Westend Theater, Hotel NAP, hotel Oepkes, het voormalige kerkje de Kraak, de Doopsgezinde kerk, het natuurmuseum, discotheek de Braskoer en het Dorpshuis, maar dit jaar kunt u ook films kijken op onverwachte plekken.

De zogenaamde ‘’specials’’ worden vertoond op unieke plekjes. U boekt een film op basis van de titel en u krijgt een dag, tijdstip en locatie op een later moment te horen. Bereid u voor op een unieke filmervaring….

Filmquiz tijdens de Filmdagen

De filmquiz in het Amsterdamsch Koffijhuis in Hoorn heeft de afgelopen jaren een prachtige reputatie opgebouwd. Op de zaterdag tijdens de Terschellinger Filmdagen kunt u vanaf middernacht terecht in het ‘’filmcafé’’. De winnaar krijgt een koel glas bier en een kus van de quizmaster en u steekt er zeker veel van op!

Films voor kinderen op Terschelling

Ook aan de kinderen is gedacht tijdens de Terschellinger filmdagen. In het weekend worden een aantal speciale kinderfilms vertoond.

Programma van de Terschellinger filmdagen

Op de website van de filmdagen vindt u het volledige programma van het festival en kunt u online kaartjes kopen.

Vakantiehuis op Terschelling

Voor een vakantiehuis op Terschelling tijdens de filmdagen kijkt u natuurlijk op de website van Fijn op Vakantie. Wij verhuren de leukste vakantiehuizen op Terschelling

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Duinen van Terschelling

Door Silke op maandag 12 maart 2018.
Categorieën:KustNatuur

Terschelling is 30 kilometer lang en gemiddeld minder dan 5 kilometer breed. Het gevoel dat het eiland zo smal ik, heb je direct als je eenmaal in uw vakantiehuis op Terschelling bent aangekomen. Overal hoort en ruikt u de zee. Op Terschelling beseft voortdurend dat u op een eiland bent.

Lees verder >

Met de hond naar Zeeland

Door Silke op maandag 3 december 2018.

Honden zijn gek op het strand. De natte neus hoog in de zilte lucht, een snoet vol zand en de haren uitschudden in de wind. In Zeeland vindt u prachtige brede zandstranden waar uw hond heerlijk kan rennen, door het zand rollen of een duik in de branding kan nemen.

Lees verder >

Bruce Springsteen van de Wadden

Door Silke op vrijdag 10 februari 2017.
Categorieën:CultuurLeuke uitjes

Op 20 april 1955 werd op West Terschelling een bijzonder jongetje geboren. Hessel van de Kooij woonde met zijn ouders en twee broers in een klein huisje en was daar helemaal gelukkig. Rond zijn 16e verjaardag bedacht Hessel dat hij wilde emigreren naar Canada om daar hout te gaan hakken. Dat vonden zijn ouders niet zo’n goed idee.

Lees verder >