Film over de Wadden

​Filmer, regisseur en Ecoloog Ruben Smit is bekend geworden met zijn natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’ over het gebied de Oostvaardersplassen in Flevoland. De eerste filmbeelden voor De Nieuwe Wildernis zijn gemaakt in 2011 en de film kwam in 2013 uit. De film ontving lovende kritieken, vooral de kwaliteit van de beelden zijn volgens veel kijkers van ‘on-Nederlands’ niveau.

In 2015 maakte Smit nog een film over het Nederlandse rivierengebied met de titel ‘Levende Rivier’. Sinds 2016 is de filmer begonnen aan een nieuw groot project: ‘WAD, Leven op de grens van water en land’.

Deze film over het Nederlandse Waddengebied moet in 2018 in première gaan en gaat waarschijnlijk meer kosten dan de anderhalf miljoen euro die ‘De Nieuwe Wildernis’ heeft gekost. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er een bioscoopfilm en een vierdelige tv-serie over de Wadden verschijnt. De film zal ook worden uitgebracht als online interactieve beleving en als onderwijsproject. Een indrukwekkende, anderhalve minuut durende teaser staat inmiddels op You Tube.

Natuur op de Wadden

Het is niet zo gek dat Ruben Smit het Waddengebied als onderwerp voor zijn nieuwste project kiest. De Wadden hebben de status van Werelderfgoed en is een van de laatst overgebleven ecosystemen op aarde dat bij eb grotendeels droogvalt en waar natuurlijke processen blijven functioneren.

Kom naar de Wadden

Wilt u niet wachten op het uitkomen van de film van Ruben Smit? Kom dan zelf genieten van het Waddengebied en huur bijvoorbeeld een huisje op Terschelling, een bungalow op Texel, een woning op Schiermonnikoog of een mooie villa op Ameland.

 

De zekerheid van: