Filmen op de Wadden

De Waddeneilanden behoren tot de meest geliefde toeristische regio’s van ons land. De combinatie van natuur, strand, authentieke en kleinschalige attracties zorgt ervoor dat we graag een paar dagen in een vakantiehuis op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog doorbrengen.

Waddeneilanden populaire filmlocatie

De Waddeneilanden worden ook regelmatig gebruikt voor het opnemen van films en tv-series. De unieke sfeer op de eilanden en de prachtige natuur zorgen voor bijzondere decors. Hieronder geven we een opsomming van bekende films en series die op de verschillende eilanden zijn opgenomen. Staat uw favoriet ertussen?

Filmopnames op Texel

Monique van der Ven is een van de meest bekende Nederlandse actrices. Ze is geboren in Brabant en maakte op zesjarige leeftijd kennis met Texel toen ze daar met haar moeder een vakantie doorbracht. Op twintigjarige leeftijd werd Monique van der Ven gescout tijdens haar opleiding op de toneelschool in Maastricht. Ze kreeg de kans om een hoofdrol in de film Turks Fruit te spelen. Deze film uit 1973 werd geregisseerd door Paul Verhoeven en is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jan Wolkers. Met ruim 3,3 miljoen bezoekers is Turks Fruit de meest succesvolle Nederlandse bioscoopfilm aller tijden. De film wordt voor een deel op Texel opgenomen en de liefde voor Texel is definitief geboren. Als regisseur van de film Zomerhitte (opnieuw een boek van Jan Wolkers) was het bijna logisch dat Monique van der Ven in 2008 terugkeerde naar Texel. De film over liefde en mysterie is grotendeels op Texel opgenomen.

Vakantiehuizen op Texel

Filmopnames op Terschelling

Het verhaal van Sil de Strandjutter speelt zich af op Terschelling. In 1976 werd het verhaal verfilmd en vanzelfsprekend werden de afleveringen op Terschelling opgenomen. Ook de film ‘De Passievrucht’, naar het populaire boek van Karel Glastra van Loon is op Terschelling gedraaid. In maart 2016 werd de NPO documentaire ‘Boerderij de Toekomst’ uitgezonden. Kijkers volgen drie Terschellingse boeren die over hun leven en werk vertellen. De documentaire kunt u hier terugkijken.

Vakantiehuizen op Terschelling

Filmopnames op Ameland

Lisa is zestien jaar en heeft een speciale band met paarden. In de zomer gaat ze samen met haar moeder en zusje Tess op vakantie naar Ameland. De familiefilm Penny’s Shadow wordt in 2010 op Ameland opgenomen. Het levert prachtige beelden op van de duinen, de zee, het wad, de vuurtoren en de paardenreddingboot van Ameland. In 2017 zijn op Ameland ook opnamen gemaakt van de film Redbad. Dit verhaal over de koning van de Friezen gaat in 2018 in de première.

Vakantiehuizen op Ameland

Filmopnames op Schiermonnikoog

Met de serie ‘Het eilandgevoel van Schiermonnikoog’ gaan de makers op zoek naar de verhalen van eilandgasten. Naast mooie beelden van het eiland maakt u kennis met de ontroerende levensverhalen over liefde, verdriet, geluk en geloof. U kunt de afleveringen hier terugkijken.

Vakantiehuizen op Schiermonnikoog

Op welk Waddeneiland gaat u uw eigen film opnemen?

De zekerheid van: