Foto cursus: haal het beste uit het interieur van uw vakantiehuis

Het succesvol verhuren van een vakantiehuis begint met de vertoning van hoge kwaliteit foto’s van uw huis.  In onze blog "7 tips voor het fotograferen van een vakantiehuis’’ hebben we u de basistips gegeven voor het maken van goede foto’s van uw vakantiehuis. In deze blog gaan we dieper in op het maken van interieur foto’s. Bezoekers van uw online-presentatie verwachten namelijk dat u alle ruimtes in uw vakantiehuis duidelijk en compleet toont. Hierbij zeven cruciale tips over hoe u aantrekkelijke foto’s van het interieur van uw huis maakt.

1. Gebruik een spiegelreflexcamera
Hoewel smartphones steeds beter worden zorgt het verschil in sensorgrootte ervoor dat u met een spiegelreflexcamera foto’s maakt met veel minder ruis. De grootte van de sensor bepaalt namelijk hoeveel licht de camera op kan nemen. Juist bij binnen fotografie zorgt een grote sensor voor scherpere foto’s, die het verschil kunnen maken tussen amateuristische en professionele foto’s.

2. Gebruik een statief
Als u binnen fotografeert is er vrijwel altijd minder licht dan buiten aanwezig. Dat betekent dat de lens van uw camera langer openstaat om het licht te vangen. Het gebruiken van een statief is daarom onontbeerlijk bij het maken van goede interieurfoto’s.

3. Rechte verticalen
Zorg dat uw camera bij iedere opname recht staat. Gebruik eventueel een waterpasje om dit te controleren. Zo voorkomt u dat muren en deurstijlen naar binnen lijken te vallen.

4. Gebruik RAW
Het formaat RAW op uw spiegelreflexcamera geeft u de gelegenheid om achteraf de correcte witbalans in te stellen. Dat is soms nodig omdat u bij interieurfotografie te maken hebt met licht van buiten en kunstlicht. Veel camera’s hebben daarmee moeite om de juiste kleurtemperatuur te kiezen.

5. Kies een hoek of juist niet
De beste manier om een kamer zo ruimtelijk mogelijk te laten zien is om een foto uit een hoek te nemen. De muren geven de kijker een goed idee van de grootte van de ruimte. Door een ruimte juist recht van voren te fotograferen krijgt u een rustige compositie. Dat is vooral geschikt voor grotere ruimtes die veel symmetrie hebben.

6. Ga door de knieën
De mooiste interieurfoto’s maakt u door op ongeveer een meter hoog naar het interieur te kijken. Ga in ieder geval nooit lager dan een meter en maak geen foto’s vanaf een positie hoger dan ooghoogte.

7. Vermijd rommel
Zorg dat er geen visuele rommel in de ruimte staat, hangt of ligt. Sleutels, bossen kabels, stapels tijdschriften of rondslingerend speelgoed leiden enorm af van het interieur dat u wilt laten zien.

Verhuur uw vakantiehuis succesvol en met behoud van alle vrijheid. Heeft u goede foto’s gemaakt en wilt u uw huis nu goed verhuren? Via Fijn op Vakantie heeft u gemiddeld meer dan 30 boekingsaanvragen per vakantiehuis per jaar. Start direct met verhuren en kies het pakket dat het beste bij u past.

De zekerheid van: