Foto's van mijn vakantiehuis maken

Goede foto’s zijn onmisbaar voor een succesvolle verhuur van uw vakantiehuis. Uit ervaring weten we dat potentiële huurders die – online – door lange lijsten met accommodaties bladeren, worden aangetrokken door scherpe, zonnige foto’s. Hieronder 7 onmisbare tips bij het fotograferen van uw vakantiehuis.

 

7 Tips voor het fotograferen van een vakantiehuis

 

Tip 1 Fotografeer alle ruimtes van het vakantiehuis
Foto’s zijn het belangrijkste marketing instrument om een goede verhuur van uw huis te bereiken. Zorg ervoor dat uw toekomstige huurder zich een goede voorstelling kan maken waar hij en de leden van het reisgezelschap straks zullen verblijven. Door – naast het exterieur en het uitzicht - alle ruimtes in uw huis te fotograferen zorgt u ervoor dat het vertrouwen bij potentiële huurders stijgt.

Tip 2  Maak lichte foto’s van het vakantiehuis
Foto’s van uw accommodatie moeten helder en licht zijn. Het beste moment voor het maken van interieurfoto’s is rond het middaguur, bij voorkeur een zonnige dag. Zet bij het maken van foto’s alle lampen aan en zet de televisie uit. Heeft u een open haard? Steek deze dan ook aan voor de foto. 

Tip 3 Maak foto's met een blauwe lucht
Maak de exterieurfoto’s van uw huis op een dag met een blauwe lucht. Dat heeft twee duidelijke redenen:
1. Vakantiegangers willen zonnig weer op vakantie. Foto’s van uw huis op een bewolkte dag helpen niet om de voorpret te verhogen.
2. Helder blauw zorgt ervoor dat uw foto’s opvallen in een lange lijst met vakantiehuizen op een website. 

Tip 4 Zet de deuren van uw vakantiehuis open
Zorg ervoor dat (terrras)deuren en gordijnen openstaan als u exterieurfoto’s van uw huis maakt. Open deuren op een foto zeggen: welkom in mijn huis! 

Tip 5 Maak rechte foto's van uw vakantiehuis
Ga bij het maken van foto’s van een kamer in een hoek staan zodat u zoveel mogelijk van de ruimte door de lens ziet. Zorg dat schilderijen recht hangen, dat er geen privé spullen, mensen of dieren op de foto te zien zijn. Zowel voor interieur als voor exterieur foto’s geldt: houd uw camera recht. Gebruik de horizon om uw huis recht op de foto te zetten en gebruik verticale lijnen in de kamers om deze recht te tonen.

Tip 6 Maak aantrekkelijke foto's van de slaapkamer(s) van het vakantiehuis
Bij het fotograferen van uw slaapkamer(s) zijn er 2 eenvoudige regels waar u aan moet denken:
1. Zorg dat de bedden zijn opgemaakt met gestreken en liefst neutraal gekleurd bedlinnen en zorg dat er kussens op bed liggen.
2. Zet alle verlichting in de slaapkamer aan.

Tip 7 Maak kwalitatief goede foto's
Gebruik een goede digitale camera voor het maken van foto’s van uw vakantiehuis. Wij adviseren om foto’s te maken in een resolutie van 1024 x 768 pixel en tussen 500kb en 2 MB groot. Met een programma als Picture Manager (van Microsoft Office) kunt u zware bestanden eenvoudig verkleinen.

Heeft u een vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Verhuur deze dan via Fijn op Vakantie. Op onze websites fijnopvakantie.nl en fewo-in-holland.de zoeken dagelijks duizenden vakantiegangers naar een vakantiehuis aan de Nederlandse kust en op de Waddeneilanden. Door gebruik te maken van onze kennis en ervaring kunt ook u uw vakantiehuis nog beter verhuren.

Met onze drie pakketten kiest u zelf op welke manier wij u gaan helpen om uw verhuuropbrengst te verbeteren. Of u nu zelf het contact met (potentiële) huurders wilt onderhouden of dat u het volledige beheer en de verhuur bij ons wilt onderbrengen, wij zijn u graag van dienst.

Mijn vakantiehuis aanmelden voor verhuur via Fijn op Vakantie of stuur een email naar Marielle de Jong.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal