Genieten van Zoutelande

In 2011 werd het nummer ‘Frankfurt Oder’ van zanger Axel Bosse een bescheiden hit in Duitsland. 

Peter Slager, de bassist van de bekende Nederlandse band BLØF heeft de tekst van het lied vrij vertaald naar het Nederlands en maakte er een ode aan de Zeeuwse badplaats ‘Zoutelande’ van. 

BLØF zingt het nummer samen met de Vlaamse zangeres Geike Arnaert. In november 2017 kwam het nummer binnen in de Nederlandse top 40 en langzaam maar geleidelijk bereikte Zoutelande een plek in de top 10. Inmiddels zingt heel Nederland mee met het aanstekelijke nummer. 

Toerisme naar Zoutelande 

Het toerisme naar Zeeuwse kustdorp vaart ondertussen wel bij het succes van BLØF. Veel mensen hadden nog nooit van Zoutelande gehoord maar nu het dorp meerdere keren per dag op de radio wordt bezongen werd het tijd om ‘Google Maps’ erbij te halen. 

Spullen waar Zoutelande opstaat worden door de souvenirwinkel in het kustdorp uitstekend verkocht. Koelkastmagneten, koffiebekers en houten borden gaan als warme broodjes over de toonbank. Zelfs het officiële plaatsnaambord van Zoutelande is al een keer gestolen.

Daarom naar Zoutelande

Toch is het mooie nummer van BLØF niet de enige reden om een bezoek aan Zoutelande te brengen. Het dorp ligt op het mooie schiereiland Walcheren in het gebied dat wel de Zeeuwse Riviera wordt genoemd. Het weer in Zoutelande is, volgens de metingen van het KNMI, gemiddeld genomen beter dan in de rest van Nederland. Door de gunstige locatie ligt de gemiddelde temperatuur in Zoutelande altijd een paar graden hoger dan in andere kustplaatsen. 

Huur een vakantiehuis in Zeeland

Kies uit ons ruime aanbod van villa’s en vakantiehuizen in Zeeland en kom zelf eens een kijkje nemen in Zoutelande!

De zekerheid van: