Grote evenementen aan het strand

Door Petra op donderdag 16 juli 2015.
Categorieën:Evenementen

Een vakantie aan het strand is voor veel van ons al evenement genoeg. Flaneren over de boulevard, lekker zwemmen in de branding, bruin bakken in de zon of genieten van een hapje of een drankje in een sfeervolle strandtent… 
Maar sommige evenementen op het strand zijn zo bijzonder dat je er bijna een vakantie omheen zou plannen. Wij kiezen de drie mooiste van dat soort – jaarlijks terugkerende - strandevenementen voor je uit

Top 3 strandevenementen in Nederland

Halve marathon van Egmond
De halve marathon van Egmond is een jaarlijks terugkerend atletiekevenement, dat wordt gehouden op de tweede zondag van januari in Egmond aan Zee. Op het programma staat een halve marathon en een kwart marathon voor zowel mannen als vrouwen.
Vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen
Het jaarlijkse vuurwerkfestival in Scheveningen wordt door circa 200.000 mensen bezocht. Tijdens 2 weekenden in augustus worden er op vrijdag- en zaterdagavond traditiegetrouw twee spectaculaire vuurwerkshows gehouden rond de klok van 21:45 uur en om 22:30 uur. Kijk op de site http://vuurwerkfestivalscheveningen.nl voor alle details.
Vakantiehuizen aan de Zuid Hollandse kust

Concert at Sea 
Concert at Sea is een popfestival dat sinds 2006 eind juni wordt georganiseerd door de band BLØF en de Ondernemers Vereniging Renesse. Het is begonnen als een festival van 1 dag, sinds 2008 is het een tweedaags festival. Concert at Sea trekt ruim 30.000 bezoekers per dag en wordt gehouden op de Brouwersdam in Zeeland.
Vakantiehuizen in Zeeland

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wandelen op Schiermonnikoog

Vuurtorens langs de Nederlandse kust

Door Silke op zaterdag 21 november 2015.

In de ‘’Gouden’’ 17e eeuw groeide de welvaart in ons land vooral door de groei van de scheepvaart. De schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie voeren over de wereldzeeën op zoek naar rijkdom en avontuur. Toch brachten niet alleen de verre reizen de nodige risico’s met zich mee. Veel Nederlandse schepen vergingen direct voor onze Noordzeekust. De ondieptes en zandbanken zorgden ervoor dat veel schepen schipbreuk leden met de thuishaven in zicht.

Vuurtorens werden een belangrijk hulpmiddel voor de veiligheid van schepen en hun bemanningen.

Vuurschepen voor de kust

Lees verder >

Een ode aan de kust

Door Petra op woensdag 4 maart 2015.
Categorieën:NatuurNieuws

De makers van de succesvolle bioscoopfilm ‘De nieuwe wildernis’ zijn opnieuw aan het filmen in ons land. De nieuwe natuurfilm ‘Holland, natuur in de delta’ gaat in september dit jaar in première en wordt een ode aan ons kustgebied.

In 2017 komt het derde deel van de trilogie uit, deze film zal worden opgenomen op de Wadden. Nieuwsgierig geworden, bekijk hier alvast de trailer van ‘Holland, natuur in de delta.’

Lees verder >