Grote evenementen aan het strand

Door Petra op donderdag 16 juli 2015.
Categorieën:Evenementen

Een vakantie aan het strand is voor veel van ons al evenement genoeg. Flaneren over de boulevard, lekker zwemmen in de branding, bruin bakken in de zon of genieten van een hapje of een drankje in een sfeervolle strandtent… 
Maar sommige evenementen op het strand zijn zo bijzonder dat je er bijna een vakantie omheen zou plannen. Wij kiezen de drie mooiste van dat soort – jaarlijks terugkerende - strandevenementen voor je uit

Top 3 strandevenementen in Nederland

Halve marathon van Egmond
De halve marathon van Egmond is een jaarlijks terugkerend atletiekevenement, dat wordt gehouden op de tweede zondag van januari in Egmond aan Zee. Op het programma staat een halve marathon en een kwart marathon voor zowel mannen als vrouwen.
Vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen
Het jaarlijkse vuurwerkfestival in Scheveningen wordt door circa 200.000 mensen bezocht. Tijdens 2 weekenden in augustus worden er op vrijdag- en zaterdagavond traditiegetrouw twee spectaculaire vuurwerkshows gehouden rond de klok van 21:45 uur en om 22:30 uur. Kijk op de site http://vuurwerkfestivalscheveningen.nl voor alle details.
Vakantiehuizen aan de Zuid Hollandse kust

Concert at Sea 
Concert at Sea is een popfestival dat sinds 2006 eind juni wordt georganiseerd door de band BLØF en de Ondernemers Vereniging Renesse. Het is begonnen als een festival van 1 dag, sinds 2008 is het een tweedaags festival. Concert at Sea trekt ruim 30.000 bezoekers per dag en wordt gehouden op de Brouwersdam in Zeeland.
Vakantiehuizen in Zeeland

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Veilig met kinderen naar het strand

Door Peter op woensdag 27 mei 2015.
Categorieën:Actief

Heb jij een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Wat is er dan leuker dan lekker een dagje naar het strand met het hele gezin? Maar als je wilt dat een dagje aan zee met kleine kinderen zorgeloos verloopt is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te organiseren.  

Lees verder >

Hoe diep is de Noordzee?

Door Silke op zondag 17 januari 2016.
Categorieën:KustNatuur

Tussen Japan en Indonesië is de diepste plek in de zee die we kennen. De Marianentrog is meer dan 2500 kilometer lang en 70 kilometer breed. Een Russische onderzeeër heeft het diepste punt in deze trog gemeten; dat was op 11.035 meter diepte. Op deze diepte is de druk maar liefst 1000 x zo hoog als aan de oppervlakte.

De Noordzee is niet zo diep

Lees verder >

Luxe huisje met wellness in Zeeland

Door Peter op woensdag 11 juni 2014.

Colijnsplaat ligt op het eiland Noord-Beveland. Dit voormalige eiland is met drie dammen en een brug met het vasteland verbonden. Als vakantieganger heb je dan ook nog steeds het eilandgevoel op Noord-Beveland. Het vissersdorpje Colijnsplaat is vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid hét ideale startpunt om Zeeland te ontdekken.

Lees verder >