Grote evenementen aan het strand

Door Petra op donderdag 16 juli 2015.
Categorieën:Evenementen

Een vakantie aan het strand is voor veel van ons al evenement genoeg. Flaneren over de boulevard, lekker zwemmen in de branding, bruin bakken in de zon of genieten van een hapje of een drankje in een sfeervolle strandtent… 
Maar sommige evenementen op het strand zijn zo bijzonder dat je er bijna een vakantie omheen zou plannen. Wij kiezen de drie mooiste van dat soort – jaarlijks terugkerende - strandevenementen voor je uit

Top 3 strandevenementen in Nederland

Halve marathon van Egmond
De halve marathon van Egmond is een jaarlijks terugkerend atletiekevenement, dat wordt gehouden op de tweede zondag van januari in Egmond aan Zee. Op het programma staat een halve marathon en een kwart marathon voor zowel mannen als vrouwen.
Vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen
Het jaarlijkse vuurwerkfestival in Scheveningen wordt door circa 200.000 mensen bezocht. Tijdens 2 weekenden in augustus worden er op vrijdag- en zaterdagavond traditiegetrouw twee spectaculaire vuurwerkshows gehouden rond de klok van 21:45 uur en om 22:30 uur. Kijk op de site http://vuurwerkfestivalscheveningen.nl voor alle details.
Vakantiehuizen aan de Zuid Hollandse kust

Concert at Sea 
Concert at Sea is een popfestival dat sinds 2006 eind juni wordt georganiseerd door de band BLØF en de Ondernemers Vereniging Renesse. Het is begonnen als een festival van 1 dag, sinds 2008 is het een tweedaags festival. Concert at Sea trekt ruim 30.000 bezoekers per dag en wordt gehouden op de Brouwersdam in Zeeland.
Vakantiehuizen in Zeeland

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Tallships in Den Helder

Door Silke op vrijdag 12 mei 2017.

SAIL Den Helder is dit jaar het grootste evenement van Noord-Holland. Sinds 1993 brengen iedere vier jaar de grootste zeilschepen ter wereld een bezoek aan de haven van Den Helder. Dit jaar komen maar liefst 30 zogenaamde Tallships naar de marinestad in de kop van Noord-Holland. Van 22 tot en met 25 juni kunnen de schepen worden bezichtigd en bestaat de mogelijkheid voor bedrijven en organisaties om een schip voor korte tijd af te huren om relaties uit te nodigen.

Lees verder >

Waarom is de zee gezond?

Door Peter op dinsdag 24 juni 2014.
Categorieën:KustVakantiehuizen

Een verblijf aan zee is gezond. Dat heeft te maken met de moleculen in zeelucht. Deze moleculen helpen om meer zuurstof op te nemen in je lichaam. Hierdoor heb je minder last van stress en ben je minder snel vermoeid. Ook hooikoorts- en astmapatienten hebben baat bij een verblijf aan zee omdat de lucht veel minder pollen en stuifmeel bevat. 

Lees verder >

Nieuwjaar op het strand

Door Silke op maandag 9 november 2015.

Heb jij al plannen voor oud en nieuw? Wat dacht je van een verblijf aan de Nederlandse kust? Zo kun je tijdens de laatste dagen van het jaar gezellig rondstruinen in een van onze mooie kustplaatsen en op nieuwjaarsdag maak je natuurlijk een heerlijke wandeling over het strand! En omdat het winter is, mag je hond vrij rondrennen over bijna alle stranden in Nederland!

Lees verder >