Hardlopen aan zee

Onlangs publiceerden onderzoekers uit tien Europese landen het rapport ‘’Running across Europe’’. Hierin werd duidelijk dat we in veel landen gek zijn op hardlopen. Meer dan 50 miljoen Europeanen rennen regelmatig een rondje, al dan niet in georganiseerd verband. Alleen al in Nederland zijn er 2,4 miljoen hardlopers.

Wind in je haren

Voor veel hardlopers zijn het strand en de duinen het ideale decor voor een rondje rennen. Lekker klimmen en dalen langs de kust, in een hoog tempo langs een bruisende Noordzeekust met de wind in de haren en opstuivende zand en zout op de lippen. Dat is afzien en genieten tegelijk!  

Op een aantal plaatsen aan de kust worden jaarlijks grote hardloopevenementen georganiseerd. Wij zetten de belangrijkste op een rij. Je kunt je nu aanmelden voor deelname en ook leuk voor de gezinsleden die niet mee rennen: blijf gezellig met elkaar een weekendje in een vakantiehuis aan zee!

Marathon van Zeeland

Het eerste weekend van oktober staat Zeeland in het teken van de Kustmarathon Zeeland. Deze marathon staat bekend als een van de zwaarste van ons land. Tijdens de Marathon van Zeeland komen ruim 10.000 sporters uit binnen- en buitenland in actie tijdens de Marathon, de LadiesRun, de Light Kustrun, de Minimarathon, de MTB Toertocht en de Wandelmarathon.
Vakantiehuizen in Zeeland

Halve marathon van Egmond

Al meer dan 40 jaar wordt, op de tweede zondag van januari, de halve marathon van Egmond georganiseerd. Deze hardlooptocht staat garant voor 21,1 kilometer zwoegen en ploegen over asfalt, strand en duinen. De winterse kou zorgt voor een extra uitdaging. Is de halve marathon nog net iets te lang, maar wil je wel rennen? Kies dan voor de kwart marathon. Voor kinderen van 6 t/m 13 jaar is er de Egmond Mini Marathon.
Vakantiehuizen in Egmond

Halve van Katwijk

De halve marathon van Katwijk wordt op de laatste zaterdag van september gehouden en staat bekend als het ‘’mooiste loopevenement’’ langs de kust. Het parcours brengt de hardlopers dan ook door het prachtige duingebied en over het strand van Katwijk.
Vakantiehuizen in Zuid Holland

De zekerheid van: