Herfstvakantie op Terschelling - drie tips

Door Silke op woensdag 19 september 2018.

Terschelling is ook in de herfst een heerlijke bestemming! De natuur op het eiland kleurt prachtig en er zijn tientallen soorten paddenstoelen te zien. Na een lange, frisse strandwandeling kun je bijkomen met een kop warme thee of chocolademelk in een van de mooie strandpaviljoens. 

Tijdens de herfstvakantie op Terschelling zijn er extra veel leuke activiteiten voor het hele gezin! Wij geven je 3 tips:

3 Tips voor de herfstvakantie op Terschelling

1. Ervaar de duisternis
Op Terschelling ligt natuurreservaat De Boschplaat, officieel erkend als het donkerste plekje van Nederland. Juist in 'de Nacht van de Nacht' (steeds de laatste zaterdag van oktober) kun je hier ervaren hoe echte duisternis eruit ziet. Er worden diverse excursies naar De Boschplaat georganiseerd onder andere met een huifkar.  Ook is er een wandel/fietsroute over de Boschplaat uitgezet voor als je liever overdag op pad gaat.

2. Zeehonden kijken
Zeehonden zijn hét symbool van het Nederlandse Waddengebied en ze behoren tot de 'Grote Vijf' van Nederland. Op de zandplaten rond Terschelling komen grote groepen zeehonden voor. Je kunt de zeehonden op een aantal manieren van dichtbij bekijken:

Je kunt de zeehonden vanaf een uur voor laagwater tot een uur na laagwater vinden op de zandplaten. Dan liggen ze er lekker te zonnen, je zou er haast jaloers van worden.

3. Rariteiten uit de zee
In Wrakkenmuseum De Boerderij kun je allerlei rariteiten uit de zee bewonderen. Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken spullen uit de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. De boerderij waarin het museum gevestigd is, is zelfs voor een deel opgebouwd met wrakstukken van een Noors schip dat in 1905 is vergaan. Een spannend museum voor grote en kleine mensen!

Kies een vakantiehuis op Terschelling

Bij Fijn op vakantie kun je kiezen uit verschillende unieke vakantiehuizen op Terschelling. Heerlijk toch, om tijdens de herfstvakantie vanuit een mooie vakantiewoning het eiland Terschelling te verkennen?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zeldzame vogels aan de kust

Door Silke op vrijdag 3 maart 2017.
Categorieën:KustNatuurStrand

Op een warme zomerdag ziet u in Nederland niet veel vogels op het strand. Maar op de stille stranden langs onze kust wel en kunt u met een beetje geluk bijzondere vogels zien. Vooral tijdens de trek in de herfst en het voorjaar komen zeldzame zeevogels vaak dichtbij het strand. Bent u binnenkort op vakantie in een huis aan de kust en vraagt u zich af of u tijdens een wandeling langs het strand een unieke vogel spot? Wij zetten de drie meest zeldzame kustvogels op een rij.

Lees verder >

Vogelkijkpunten op Texel

Door Marielle op donderdag 16 augustus 2018.

Bent u binnenkort in een vakantiehuis op Texel? Dan zal het u direct opvallen, Texel is vogeleiland bij uitstek. Al op de boot naar Texel maakt u kennis met de eerste vogels. Als u buiten aan de reling gaat staan ziet u tientallen meeuwen rond de boot hangen, wachtend op de eerste toerist die wat brood in de lucht gooit.

Lees verder >

Film op Terschelling

Door Silke op vrijdag 4 november 2016.

Als sinds 2009 staat Terschelling in november in het teken van de film. Vier dagen lang kunt u tijdens de Terschellinger Filmdagen genieten van maar liefst 75 films uit 30 verschillende landen.

Op 15 verschillende locaties worden films vertoond aan een klein of een wat groter publiek. Want de plekken waarop je film kunt kijken zijn bijzonder. U kunt terecht in het Westend Theater, Hotel NAP, hotel Oepkes, het voormalige kerkje de Kraak, de Doopsgezinde kerk, het natuurmuseum, discotheek de Braskoer en het Dorpshuis, maar dit jaar kunt u ook films kijken op onverwachte plekken.

Lees verder >