Herfstvakantie op Terschelling - drie tips

Terschelling is ook in de herfst een heerlijke bestemming! De natuur op het eiland kleurt prachtig en er zijn tientallen soorten paddenstoelen te zien. Na een lange, frisse strandwandeling kun je bijkomen met een kop warme thee of chocolademelk in een van de mooie strandpaviljoens. 

Tijdens de herfstvakantie op Terschelling zijn er extra veel leuke activiteiten voor het hele gezin! Wij geven je 3 tips:

3 Tips voor de herfstvakantie op Terschelling

1. Ervaar de duisternis
Op Terschelling ligt natuurreservaat De Boschplaat, officieel erkend als het donkerste plekje van Nederland. Juist in 'de Nacht van de Nacht' (steeds de laatste zaterdag van oktober) kun je hier ervaren hoe echte duisternis eruit ziet. Er worden diverse excursies naar De Boschplaat georganiseerd onder andere met een huifkar.  Ook is er een wandel/fietsroute over de Boschplaat uitgezet voor als je liever overdag op pad gaat.

2. Zeehonden kijken
Zeehonden zijn hét symbool van het Nederlandse Waddengebied en ze behoren tot de 'Grote Vijf' van Nederland. Op de zandplaten rond Terschelling komen grote groepen zeehonden voor. Je kunt de zeehonden op een aantal manieren van dichtbij bekijken:

Je kunt de zeehonden vanaf een uur voor laagwater tot een uur na laagwater vinden op de zandplaten. Dan liggen ze er lekker te zonnen, je zou er haast jaloers van worden.

3. Rariteiten uit de zee
In Wrakkenmuseum De Boerderij kun je allerlei rariteiten uit de zee bewonderen. Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al vanaf 1975 opgedoken spullen uit de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. De boerderij waarin het museum gevestigd is, is zelfs voor een deel opgebouwd met wrakstukken van een Noors schip dat in 1905 is vergaan. Een spannend museum voor grote en kleine mensen!

Kies een vakantiehuis op Terschelling

Bij Fijn op vakantie kun je kiezen uit verschillende unieke vakantiehuizen op Terschelling. Heerlijk toch, om tijdens de herfstvakantie vanuit een mooie vakantiewoning het eiland Terschelling te verkennen?

De zekerheid van: