Het lekkerste ijs aan de Nederlandse kust

We zijn in Nederland gek op ijs. Gemiddeld eet iedere Nederlander zo’n 8 liter ijs per jaar. Het aantal ijssalons is de laatste jaren flink toegenomen en wat is nou lekkerder dan je ijsje op het strand eten? Van alle provincies heeft Noord Holland (met 95 bedrijven) de meeste ijssalons van Nederland en wij zochten de beste voor je uit!

IJsie Prima

Deze eerste ijssalon is recentelijk nog in de prijzen gevallen en dat is natuurlijk niet gek! In de ijssalon van het jaar 2020/2021 vind je onder andere het lekkerste stracciatella ijsje. In Callantsoog ben je zo van de zee in een wereld vol verschillende ijssmaken.

Eigen(w)ijs

De naam zegt het al; deze ijssalon maakt het ijs helemaal zelf. In Wijk aan Zee ben je zo dichtbij het strand dat je je ijsje op je handdoek kan opeten. De ijsjes zijn rijk aan smaak door het verse fruit waar het ijs van gemaakt wordt. Erg verfrissend dus!

IJssalon Pinoccio

Écht Italiaans ijs en meer dan 30 smaken om uit te kiezen? Dan is ijssalon Pinoccio de bestemming voor jou! In Schoorl kan je ook nog eens genieten van je ijsje in de Schoorlse Duinen met een prachtig uitzicht. Wist je dat het aanbod aan smaken ook elke week veranderd? Blijf je dus langer dan een week op vakantie? Dan kan je nog meer smaken uitproberen!

Pravisani & Co

In Egmond aan Zee vind je een ijssalon die al meer dan 60 jaar bestaat en nog steeds traditionele technieken gebruikt om heerlijk ijs te maken. Dat maakt de kwaliteit van het ijs zeker niet minder! Zelfs buiten Egmond aan Zee is deze ijssalon bekend, dus je zal zeker geen spijt krijgen als je hier een heerlijk ijsje komt eten.

Ook zoveel zin in vakantie gekregen door dit blog? Boek dan jouw vakantie vandaag nog en wie weet geniet jij deze zomer van een ijsje op het strand!

Boek jouw vakantie aan de kust

De zekerheid van: