Het Oerd op Ameland

Aan de oostzijde van Ameland ligt een groot, onontgonnen natuurgebied: Het Oerd. Het is een zandplaat met jonge duinen waar vooral bijzondere planten en heel veel vogels te vinden zijn. Zo woont er een kolonie van bijna 7000 zilvermeeuwen. Zeldzame vogels als de bruine en de blauwe kiekendief, de eidereend, bergeend, wulp, kluut, visdief, tapuit en sprinkhaanrietzanger komen er voor. Maar ook wandelaars zijn welkom op Het Oerd.

Wandelen door Het Oerd

Dwars door Het Oerd is een vier kilometer lang wandelpad aangelegd. De route begint bij de schuilhut die aan het eind van het fietspad naar de Oerderduinen is te vinden. Aan het begin van de wandeling komt u ‘’Oerdsblinkert’’ tegen. Dit duin ligt 24 meter boven N.A.P. en biedt een prachtig uitzicht over de kwelders waar met hoogwater duizenden vogels rusten. Het pad voert verder richting de Waddenzee door een zilt leefmilieu. Hier groeien duindoorns, vlier- en rozenstruiken.

Geen horeca op Het Oerd

Op Het Oerd kom je geen café of koffietentje tegen. Je doet er goed aan om wind- en waterdichte kleding en wat eten en drinken mee te nemen bij een wandeling op Het Oerd. Met een beetje gelukt komt u – vooral in de vroege ochtenduren – wel een ree tegen. Ameland is het enige Waddeneiland waar deze dieren rondlopen. 

Genieten in een vakantiehuis op Ameland

Wilt u Het Oerd komen verkennen en genieten van al het andere moois dat Ameland te bieden heeft? Huur dan een vakantiehuis op Ameland van Fijn op Vakantie. 

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal