Het strand van Terschelling

Het Waddeneiland Terschelling heeft maar liefst 30 km aan stranden die op sommige plekken meer dan 500 meter breed zijn. De stranden zijn licht glooiend en daardoor een ideaal speelterrein voor kinderen. De badstranden van Terschelling liggen vooral aan de noordkant van het eiland. De meest populaire stranden op Terschelling zijn West aan Zee, Midsland aan Zee en Formerum. Het rustigste strand vind je bij paal 18.

Hoe kom ik op het strand van Terschelling?

Om te genieten van de prachtige stranden van Terschelling moet je eerst de reis naar Harlingen ondernemen. Hier begint de overtocht. De veerboten van Rederij Doeksen doen circa 2 uren over de overtocht. Met de sneldienst duurt de overtocht 45 minuten. Voor informatie over afvaarten kunt u bellen met de Informatielijn van Rederij Doeksen: 0900-3635736. Voor de overtocht met de auto is het raadzaam om te reserveren.

Strandregels Terschelling

is mogelijk langs het hele Noordzeestrand. Ter hoogte van Paal 8 bij West aan Zee en bij strandopgang Midsland aan Zee zijn bewaakte strandgedeelten. Surfen mag rond het hele eiland maar je hebt een ontheffing nodig om vanaf het Noordzeestrand de zee op te gaan. Ontheffingen zijn verkrijgbaar bij de gemeente. Kitesurfen kan aan de Waddenzeekant bij het Groene Strand (West-Terschelling) en aan de Noordzeekant tussen strandpaal 9 en 11. Strandzeilwagens (met vaste mast) mogen alleen ten westen van paal 8 met ontheffing strandzeilen. Ook deze ontheffing is te verkrijgen bij de gemeente. Vliegeren is overal toegestaan zolang andere strandbezoekers niet worden gehinderd of in gevaar gebracht.

Honden op het strand van Terschelling

Honden mogen loslopen op het strand en in het bos. Voor de overige gebieden geldt: honden aan de lijn.

Paardrijden op het strand van Terschelling

Paardrijden mag alleen op aangegeven SBB ruiterpaden en op routes voor huifkarren en landbouwwagens.

Naturisme op Terschelling

Naaktrecreatie is mogelijk op het strand ten westen van paal 8 en ten oosten van paal 12, uitgezonderd het strand bij opgang het Hoornse Bos (palen 14-15) en het strand bij opgang Oosterender Badweg (paal 18).

Vakantiehuizen op Terschelling

Fijn op Vakantie verhuurt een flink aantal vakantiehuizen en appartementen op Terschelling.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal