Het strand van Texel

Texel heeft een strand van maar liefst 30 kilometer lengte. De stranden van het grootste Waddeneiland liggen aan de westelijke kant van het eiland, van De Hors in het uiterste zuiden tot de vuurtoren in het noorden. Naar het noorden toe worden de stranden steeds breder. Dat heeft te maken met de zeestroming die in het noorden zorgt voor aangroei, terwijl er in het zuiden sprake is van afslag. Het strand bij badplaats De Koog is het drukst bezocht. Bij Paal 17 is het op een warme zomerdag best druk, maar als u honderd meter naar het noorden of het zuiden wandelt, heeft u het strand bijna voor uzelf!
In het zuiden, bij natuurgebied De Hors is het heerlijk rustig. Hier kunt u vanaf uw handdoek ook zeldzame vogels spotten.

Texel heeft meerdere strandpaviljoens waarvan steeds meer het hele jaar geopend zijn. Paal 17 heeft een fantastisch dakterras en werd al meerdere malen uitgeroepen tot de beste strandtent van Nederland. Maar neem ook eens een kijkje bij Kaap Noord in het noorden van het eiland. U hebt hier zicht op de veerboot naar Vlieland en met een beetje geluk ziet u vanaf het terras de zeehonden zwemmen.

Hoe kom ik op het strand van Texel?

Om te genieten van het prachtige Texelse strand moet u eerst de reis naar Den Helder ondernemen. Hier vertrekt de veerboot van de TESO die u in 20 minuten naar de veerhaven van Texel brengt. Uw auto mag gewoon mee en reserveren is niet nodig.

Strandregels Texel

De stranden op Texel zijn goed en filevrij te bereiken. U kunt altijd parkeren. Het is overal toegestaan om te zwemmen, behalve tussen Paal 31 en Paal 33. Daar is de stroming te sterk. Honden mogen op bepaalde delen loslopen. Op ons overzicht van stranden waar uw hond welkom is leest u meer. Paardrijden mag in de winter overal, in de zomer zijn bepaalde stranden overdag verboden.

Vakantiehuizen op Texel

Fijn op Vakantie verhuurt een flink aantal vakantiehuizen op Texel, van gezellige appartementen tot luxe villa’s.

De zekerheid van: