Het strand van Texel

Door Silke op vrijdag 24 maart 2017.

Texel heeft een strand van maar liefst 30 kilometer lengte. De stranden van het grootste Waddeneiland liggen aan de westelijke kant van het eiland, van De Hors in het uiterste zuiden tot de vuurtoren in het noorden. Naar het noorden toe worden de stranden steeds breder. Dat heeft te maken met de zeestroming die in het noorden zorgt voor aangroei, terwijl er in het zuiden sprake is van afslag. Het strand bij badplaats De Koog is het drukst bezocht. Bij Paal 17 is het op een warme zomerdag best druk, maar als u honderd meter naar het noorden of het zuiden wandelt, heeft u het strand bijna voor uzelf!
In het zuiden, bij natuurgebied De Hors is het heerlijk rustig. Hier kunt u vanaf uw handdoek ook zeldzame vogels spotten.

Texel heeft meerdere strandpaviljoens waarvan steeds meer het hele jaar geopend zijn. Paal 17 heeft een fantastisch dakterras en werd al meerdere malen uitgeroepen tot de beste strandtent van Nederland. Maar neem ook eens een kijkje bij Kaap Noord in het noorden van het eiland. U hebt hier zicht op de veerboot naar Vlieland en met een beetje geluk ziet u vanaf het terras de zeehonden zwemmen.

Hoe kom ik op het strand van Texel?

Om te genieten van het prachtige Texelse strand moet u eerst de reis naar Den Helder ondernemen. Hier vertrekt de veerboot van de TESO die u in 20 minuten naar de veerhaven van Texel brengt. Uw auto mag gewoon mee en reserveren is niet nodig.

Strandregels Texel

De stranden op Texel zijn goed en filevrij te bereiken. U kunt altijd parkeren. Het is overal toegestaan om te zwemmen, behalve tussen Paal 31 en Paal 33. Daar is de stroming te sterk. Honden mogen op bepaalde delen loslopen. Op ons overzicht van stranden waar uw hond welkom is leest u meer. Paardrijden mag in de winter overal, in de zomer zijn bepaalde stranden overdag verboden.

Vakantiehuizen op Texel

Fijn op Vakantie verhuurt een flink aantal vakantiehuizen op Texel, van gezellige appartementen tot luxe villa’s.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De 5 mooiste dorpen van Zeeland

Door Silke op woensdag 17 januari 2018.

Een vakantie in Zeeland is een onvergetelijke vakantie. Bij een bezoek aan de meest zuidelijke kustprovincie van ons land merk je dat je in een bijzonder stuk van ons land terecht bent gekomen. Hier leven de bewoners al eeuwenlang met wind en water. Veel van de prachtige dorpen danken hun bestaan aan de aanwezigheid van het zeewater.

Lees verder >

Doutzen op het strand

Door Silke op zaterdag 31 december 2016.

Doutzen Kroes is in 1985 geboren in Friesland en waarschijnlijk het bekendste Nederlandse fotomodel. Zij brak internationaal door als model in de Victoria’s Secret show. In de jaren daarna liep zij modeshows voor onder grote modemerken zoals Versace, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren en Viktor & Rolf.

Lees verder >

Last minute aanbieding huis aan zee

Door Peter op woensdag 18 juni 2014.

Buiten Bergen onderscheidt zich van een gemiddeld vakantiepark door de mooi vormgegeven en met natuurlijke materialen gebouwde, vrijstaande buitenhuizen met ruim opgezette kavels en veel privacy. Door de duurzame bouw met het streven naar een gezonde leefomgeving is het een ideale omgeving om vakantie te vieren. Door de landelijke omgeving zul je een weldadige rust ervaren, maar toch heb je een grote keuze aan winkels, restaurants en musea binnen hand-bereik in het gezellige kunstenaarsdorp Bergen, Schoorl en de historische stad Alkmaar.

Lees verder >