Hoe kies ik een goede zonnebril?

Gaat u binnen kort genieten van een vakantie vanuit een vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Een van de dingen die u bij een bezoek aan het strand niet moet vergeten is een goede zonnebril. Met een mooie zonnebril ziet u er niet alleen goed uit, een zonnebril zorgt ook voor bescherming.

Daarom een zonnebril op het strand

Uw ogen en de huid rond uw ogen is kwetsbaar. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan ervoor zorgen dat ogen gaan irriteren of zelfs beschadigd raken. Maar ook zandkorrels kunnen uw ogen beschadigen. Juist op het strand waar het vaak waait zorgt een goede zonnebril voor bescherming tegen kleine zandkorreltjes. Een zonnebril zorg er ook voor dat u meer ziet. Contrasten worden scherper en trillingen in de lucht zijn veel minder zichtbaar. Met het dragen van een zonnebril raken uw ogen minder snel vermoeid en de kans op hoofdpijn na een dagje in de zon is veel kleiner.

Kies kwaliteit

Zonnebrillen bestaan in allerlei soorten, maten en prijzen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor die bril die precies bij je jurk past of die betaalbare zonnebril bij het benzinestation, is het verstandig om een kwalitatief goede zonnebril te kiezen. Maar hoe kiest u een goede zonnebril?

Kenmerken van een goede zonnebril

  • Een goede zonnebril blokkeert tenminste 99 procent van de schadelijke UVA- en UVB-straling. Geloof niet alleen het stickertje op de bril, maar laat je adviseren door een verkoper en test de zonnebril voor u deze koopt.
  • Heeft u een mooie bril gevonden? Test dan of deze niet vervormt. Houd de bril op armlengte en kijk door de glazen terwijl u uw arm van links naar rechts beweegt. Het beeld moet dan rechtlijnig zijn en niet vervormen.
  • Test ook of de bril voldoende zonlicht blokkeert. Als u de bril past voor een spiegel en u uw ogen nog makkelijk door de bril heen kunt zien, is deze niet donker genoeg.

Wij wensen u alvast een fijne vakantie in de zon!

De zekerheid van: