Hoe kies ik een goede zonnebril?

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.
Categorieën:KustNieuwsStrand

Gaat u binnen kort genieten van een vakantie vanuit een vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Een van de dingen die u bij een bezoek aan het strand niet moet vergeten is een goede zonnebril. Met een mooie zonnebril ziet u er niet alleen goed uit, een zonnebril zorgt ook voor bescherming.

Daarom een zonnebril op het strand

Uw ogen en de huid rond uw ogen is kwetsbaar. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan ervoor zorgen dat ogen gaan irriteren of zelfs beschadigd raken. Maar ook zandkorrels kunnen uw ogen beschadigen. Juist op het strand waar het vaak waait zorgt een goede zonnebril voor bescherming tegen kleine zandkorreltjes. Een zonnebril zorg er ook voor dat u meer ziet. Contrasten worden scherper en trillingen in de lucht zijn veel minder zichtbaar. Met het dragen van een zonnebril raken uw ogen minder snel vermoeid en de kans op hoofdpijn na een dagje in de zon is veel kleiner.

Kies kwaliteit

Zonnebrillen bestaan in allerlei soorten, maten en prijzen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor die bril die precies bij je jurk past of die betaalbare zonnebril bij het benzinestation, is het verstandig om een kwalitatief goede zonnebril te kiezen. Maar hoe kiest u een goede zonnebril?

Kenmerken van een goede zonnebril

  • Een goede zonnebril blokkeert tenminste 99 procent van de schadelijke UVA- en UVB-straling. Geloof niet alleen het stickertje op de bril, maar laat je adviseren door een verkoper en test de zonnebril voor u deze koopt.
  • Heeft u een mooie bril gevonden? Test dan of deze niet vervormt. Houd de bril op armlengte en kijk door de glazen terwijl u uw arm van links naar rechts beweegt. Het beeld moet dan rechtlijnig zijn en niet vervormen.
  • Test ook of de bril voldoende zonlicht blokkeert. Als u de bril past voor een spiegel en u uw ogen nog makkelijk door de bril heen kunt zien, is deze niet donker genoeg.

Wij wensen u alvast een fijne vakantie in de zon!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Autovrij op vakantie

Door Silke op vrijdag 7 oktober 2016.

In Nederland rijden veel auto’s rond. Heel veel zelfs. Op dit moment zijn er zo’n 8 miljoen auto’s in ons land geregistreerd. Vijftien jaar geleden waren dat er nog “maar” 6,3 miljoen. De belangrijkste reden is de groei van onze welvaart. Steeds meer gezinnen hebben twee – of zelfs meer – auto’s. Bovendien hebben ook ouderen en vrouwen meer dan vroeger een eigen auto.

Lees verder >

Aanbieding vakantiehuis op Texel

Door Peter op zaterdag 10 januari 2015.

Texel is het hele jaar door een heerlijk en geliefd vakantie eiland, maar juist in de rustige wintermaanden kunnen we je een bezoek aan ons grootste Waddeneiland van harte aanraden. 

5 redenen om juist in het laagseizoen naar Texel te gaan

1. Sterren kijken
In de winter zijn de heldere avonden ideaal om een kijkje te nemen naar de sterrenhemel. Texel behoort tot de donkerste plekjes van ons land en daardoor zijn de sterren extra goed te zien. Bij volkssterrenwacht De Jager (op het terrein van Ecomare) zijn wekelijks kijkavonden.

Lees verder >

Vakantiehuis in Julianadorp huren

Door Silke op vrijdag 27 januari 2017.
Categorieën:CultuurKust

Julianadorp aan Zee ligt in de kop van Noord-Holland, direct achter de duinen. Het is een van de weinige badplaatsen van Nederland waar u gratis mag parkeren. Maar dat is zeker niet de enige reden voor een heerlijke vakantie in Julianadorp aan zee. Het strand is breed, schoon en rustig en het dorp heeft uitstekende voorzieningen waaronder een overdekt zwembad, bowlingbanen en een midgetgolfbaan. In het voorjaar wordt het dorp omringd door prachtige bollenvelden.

Lees verder >