Hoe kies ik een goede zonnebril?

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.
Categorieën:KustNieuwsStrand

Gaat u binnen kort genieten van een vakantie vanuit een vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Een van de dingen die u bij een bezoek aan het strand niet moet vergeten is een goede zonnebril. Met een mooie zonnebril ziet u er niet alleen goed uit, een zonnebril zorgt ook voor bescherming.

Daarom een zonnebril op het strand

Uw ogen en de huid rond uw ogen is kwetsbaar. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan ervoor zorgen dat ogen gaan irriteren of zelfs beschadigd raken. Maar ook zandkorrels kunnen uw ogen beschadigen. Juist op het strand waar het vaak waait zorgt een goede zonnebril voor bescherming tegen kleine zandkorreltjes. Een zonnebril zorg er ook voor dat u meer ziet. Contrasten worden scherper en trillingen in de lucht zijn veel minder zichtbaar. Met het dragen van een zonnebril raken uw ogen minder snel vermoeid en de kans op hoofdpijn na een dagje in de zon is veel kleiner.

Kies kwaliteit

Zonnebrillen bestaan in allerlei soorten, maten en prijzen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor die bril die precies bij je jurk past of die betaalbare zonnebril bij het benzinestation, is het verstandig om een kwalitatief goede zonnebril te kiezen. Maar hoe kiest u een goede zonnebril?

Kenmerken van een goede zonnebril

  • Een goede zonnebril blokkeert tenminste 99 procent van de schadelijke UVA- en UVB-straling. Geloof niet alleen het stickertje op de bril, maar laat je adviseren door een verkoper en test de zonnebril voor u deze koopt.
  • Heeft u een mooie bril gevonden? Test dan of deze niet vervormt. Houd de bril op armlengte en kijk door de glazen terwijl u uw arm van links naar rechts beweegt. Het beeld moet dan rechtlijnig zijn en niet vervormen.
  • Test ook of de bril voldoende zonlicht blokkeert. Als u de bril past voor een spiegel en u uw ogen nog makkelijk door de bril heen kunt zien, is deze niet donker genoeg.

Wij wensen u alvast een fijne vakantie in de zon!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Een kindvriendelijk vakantiehuis

Door Peter op woensdag 22 april 2015.

Wie kent de uitspraak niet: ‘’als de kinderen het op vakantie naar hun zin hebben, zijn de ouders ook blij.‘’ Als u uw vakantiehuis inricht, is het de moeite waard om rekening te houden met het verblijf van (jonge) kinderen. Maar wat maakt een vakantiehuis tot een kindvriendelijk vakantiehuis? Hieronder vindt u een opsomming van zaken waar u aan kunt denken om uw vakantiehuis een paradijs voor jonge kinderen (en hun ouders!) te maken. 

Lees verder >

Waar zijn de hoogste golven in Nederland?

Door Silke op dinsdag 12 april 2016.
Categorieën:KustNatuur

Een vakantie aan de Nederlandse kust betekent genieten van het strand en de zee. Zwemmen in zee is extra leuk als er golven zijn. Voor geoefende zwemmers is het heerlijk om een duik in een aanzwellende golf te nemen of je te laten meevoeren met zo’n sterke waterstroom.

Lees verder >

Wodka op het strand van Ameland

Door Silke op vrijdag 21 april 2017.
Categorieën:CultuurKustStrand

Als u een wandeling maakt op het strand bij Buren op Ameland komt u met een beetje geluk een kruikje van meer dan 160 jaar oud tegen. En met nog meer geluk is het kruikje nog dicht in zit er wodka in het kruikje.

Lees verder >