Hoe kies ik een goede zonnebril?

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.
Categorieën:KustNieuwsStrand

Gaat u binnen kort genieten van een vakantie vanuit een vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Een van de dingen die u bij een bezoek aan het strand niet moet vergeten is een goede zonnebril. Met een mooie zonnebril ziet u er niet alleen goed uit, een zonnebril zorgt ook voor bescherming.

Daarom een zonnebril op het strand

Uw ogen en de huid rond uw ogen is kwetsbaar. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan ervoor zorgen dat ogen gaan irriteren of zelfs beschadigd raken. Maar ook zandkorrels kunnen uw ogen beschadigen. Juist op het strand waar het vaak waait zorgt een goede zonnebril voor bescherming tegen kleine zandkorreltjes. Een zonnebril zorg er ook voor dat u meer ziet. Contrasten worden scherper en trillingen in de lucht zijn veel minder zichtbaar. Met het dragen van een zonnebril raken uw ogen minder snel vermoeid en de kans op hoofdpijn na een dagje in de zon is veel kleiner.

Kies kwaliteit

Zonnebrillen bestaan in allerlei soorten, maten en prijzen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor die bril die precies bij je jurk past of die betaalbare zonnebril bij het benzinestation, is het verstandig om een kwalitatief goede zonnebril te kiezen. Maar hoe kiest u een goede zonnebril?

Kenmerken van een goede zonnebril

  • Een goede zonnebril blokkeert tenminste 99 procent van de schadelijke UVA- en UVB-straling. Geloof niet alleen het stickertje op de bril, maar laat je adviseren door een verkoper en test de zonnebril voor u deze koopt.
  • Heeft u een mooie bril gevonden? Test dan of deze niet vervormt. Houd de bril op armlengte en kijk door de glazen terwijl u uw arm van links naar rechts beweegt. Het beeld moet dan rechtlijnig zijn en niet vervormen.
  • Test ook of de bril voldoende zonlicht blokkeert. Als u de bril past voor een spiegel en u uw ogen nog makkelijk door de bril heen kunt zien, is deze niet donker genoeg.

Wij wensen u alvast een fijne vakantie in de zon!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Kiezen aan de kust

Door Silke op zaterdag 1 oktober 2016.

Als u in Nederland aan de kust op vakantie wilt valt er heel wat te kiezen. We hebben in ons land maar liefst 523 km strand. Daarvan is 353 km Noordzeekust. De overige 170 km is Waddenkust en Westerschelde. De Nederlandse stranden zijn breed en schoon en de Noordzee heeft uitstekend zwemwater. Op veel plekken houdt de KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddingsbrigade) een oogje in het zeil zodat u veilig kunt zwemmen. Op heel veel stranden zijn gezellige strandpaviljoens en vrijwel overal langs de kust kunt u ook rustige stranden vinden, zelfs tijdens een warme zomerdag.

Lees verder >

Het strand van Terschelling

Door Silke op zondag 24 januari 2016.

Het Waddeneiland Terschelling heeft maar liefst 30 km aan stranden die op sommige plekken meer dan 500 meter breed zijn. De stranden zijn licht glooiend en daardoor een ideaal speelterrein voor kinderen. De badstranden van Terschelling liggen vooral aan de noordkant van het eiland. De meest populaire stranden op Terschelling zijn West aan Zee, Midsland aan Zee en Formerum. Het rustigste strand vind je bij paal 18.

Lees verder >

Is het Zeeuwsch of Zeeuws Vlaanderen?

Door Peter op woensdag 11 februari 2015.
Categorieën:Vakantiehuizen

Zeeuws Vlaanderen is het onderste stukje van Zeeland, direct aan de Belgische grens. Het is een eigenzinnig stuk van Zeeland met een mooie mix van de nuchtere Hollandse en de Bourgondische Vlaamse cultuur. Niet zo gek als je bedenkt dat prachtige Vlaamse cultuursteden als Gent, Brugge en Antwerpen vanuit Zeeuws Vlaanderen binnen een half uur tot een uur met de auto te bereiken zijn. Het landschap wordt hier bepaald door dijken met hoge bomen, verborgen kreken en slingerende landweggetjes met oude knotwilgen. De stranden van Zeeuws Vlaanderen behoren tot de mooiste van Nederland.

Lees verder >