Hoe kies ik een goede zonnebril?

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.
Categorieën:KustNieuwsStrand

Gaat u binnen kort genieten van een vakantie vanuit een vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Een van de dingen die u bij een bezoek aan het strand niet moet vergeten is een goede zonnebril. Met een mooie zonnebril ziet u er niet alleen goed uit, een zonnebril zorgt ook voor bescherming.

Daarom een zonnebril op het strand

Uw ogen en de huid rond uw ogen is kwetsbaar. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan ervoor zorgen dat ogen gaan irriteren of zelfs beschadigd raken. Maar ook zandkorrels kunnen uw ogen beschadigen. Juist op het strand waar het vaak waait zorgt een goede zonnebril voor bescherming tegen kleine zandkorreltjes. Een zonnebril zorg er ook voor dat u meer ziet. Contrasten worden scherper en trillingen in de lucht zijn veel minder zichtbaar. Met het dragen van een zonnebril raken uw ogen minder snel vermoeid en de kans op hoofdpijn na een dagje in de zon is veel kleiner.

Kies kwaliteit

Zonnebrillen bestaan in allerlei soorten, maten en prijzen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor die bril die precies bij je jurk past of die betaalbare zonnebril bij het benzinestation, is het verstandig om een kwalitatief goede zonnebril te kiezen. Maar hoe kiest u een goede zonnebril?

Kenmerken van een goede zonnebril

  • Een goede zonnebril blokkeert tenminste 99 procent van de schadelijke UVA- en UVB-straling. Geloof niet alleen het stickertje op de bril, maar laat je adviseren door een verkoper en test de zonnebril voor u deze koopt.
  • Heeft u een mooie bril gevonden? Test dan of deze niet vervormt. Houd de bril op armlengte en kijk door de glazen terwijl u uw arm van links naar rechts beweegt. Het beeld moet dan rechtlijnig zijn en niet vervormen.
  • Test ook of de bril voldoende zonlicht blokkeert. Als u de bril past voor een spiegel en u uw ogen nog makkelijk door de bril heen kunt zien, is deze niet donker genoeg.

Wij wensen u alvast een fijne vakantie in de zon!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mag ik topless zonnen?

Door Peter op woensdag 30 juli 2014.
Categorieën:KustNieuws

Volgens het Franse modeblad Elle is topless zonnen steeds minder populair. Aan de Franse Rivièra, de plek waar Brigitte Bardot in de jaren '70 van de vorige eeuw de topless trend zette, zou het zonnen zonder bovenstukje zelfs helemaal uit zijn. Het toegenomen bewustzijn over de gevaren van teveel UV straling zou een belangrijke reden zijn voor de afnemende populariteit.

Lees verder >

Mooiste strand van Nederland

Door Peter op woensdag 25 juni 2014.

Liefhebbers van de Nederlandse kust hebben groot gelijk. Voor mooie stranden en een relaxt strandleven hoef je niet ver weg. We hebben in Nederland maar liefst 250 kilometer kustlijn met schone en brede stranden. De achterliggende duinen zijn een paradijs voor fietsers en wandelaars. Van Zeeuws Vlaanderen tot Schiermonnikoog; elk strand heeft zijn eigen karakter.

Toch wil ik hieronder mijn persoonlijke top 5 met je delen. Krijg jij al zin in een vakantie aan het strand? Fijnopvakantie verhuurt alleen huisjes op maximaal 10 kilometer van de zee!

Lees verder >

Forten in Den Helder

Door Petra op maandag 7 september 2015.

In het uiterste noorden van Noord Holland ligt de Stelling van Den Helder. Deze verzameling van forten en verdedigingswerken werd tussen 1811 en 1813 in opdracht van Napoleon aangelegd. 

Napoleon beschouwde Den Helder in die tijd als een cruciale havenplaats. In de jaren ervoor bleek dat de Engelsen en Russen regelmatig met succes via de Noordzee aanvallen uitvoerden op de Hollandse kust. Nog in 1799 landde een Engelse invasiemacht iets ten zuiden van Den Helder en wist een gebied tot aan Schoorl gedurende enkele maanden te bezetten.

Onneembare vesting

Lees verder >