Huidverzorging na een dagje strand

De zomer is dit jaar vroeg begonnen! Het is de laatste weken al gezellig druk aan de stranden. De eerste strandgangers hebben ook al een duik in het frisse zeewater genomen. Uw huid – ook wel het grootste orgaan van het menselijk lichaam genoemd – heeft het tijdens een dagje in de zon en het zoute water extra te verduren. Het is daarom belangrijk dat u uw huid goed verzorgt tijdens en na een dagje aan zee. Wij geven u de tips voor een dagje onbezorgd genieten.

Smeren, smeren, smeren

Smeren is belangrijk voor jong en oud en voor ieder huidtype. Kies voor een product dat lang blijft zitten en dat een hoge beschermingsfactor van tenminste 30 heeft. Smeer uzelf om de twee uur opnieuw in. Ga tussen 12 en 14 uur niet in de volle zon en smeer uzelf na een duik in zee ook altijd weer opnieuw in. Zelfs als uw zonnecrème waterproof is.

Zeewater en uw huid

Afhankelijk van uw huid kan een bad in zeewater een positieve uitwerking op uw huid hebben of juist zorgen voor irritatie. Het is bekend dat de concentratie van mineralen in het zeewater genezend kan werken voor mensen met psoriasis. Na een lange zwempartij in zee kan er ook irritatie van de huid ontstaan door uitdroging. Bij mensen met een gevoelige huid kan deze irritatie zelfs tot beschadiging leiden. Ons advies: geniet van een bad in de zee, maar ga liever een paar keer kort zwemmen dan bijvoorbeeld een uur lang. Heeft u een erg gevoelige huid? Gebruik dan een vette crème voor het zwemmen om uitdroging te voorkomen. Spoel het zoute zeewater af onder een douche die u op veel plekken langs de Nederlandse stranden vindt. En smeer u daarna weer goed in!

Aan het eind van de stranddag

Na een dag aan het strand spoelt u zich thuis nog eens goed met lauw water af. Niet te lang, want daarvan droogt uw huid nog verder uit. Afdrogen doet u het beste deppend en niet door hard te wrijven. Gebruik daarna een zachte reinigingslotion om met een spons uw huid te deppen. Gebruik geen geparfumeerde douchegel.

Herstellen van de vochtbalans

Na een dag in de zon is de vochtbalans van de huid verstoord. Het is belangrijk om deze te herstellen met een after sun crème. Hiermee kalmeert u de huid. Kies ervoor om na een dag in de zon veel water te drinken.

Verbrande huid behandelen

Is uw huid verbrand in de zon? Dat kan zeer pijnlijk zijn. Met aloë vera olie kunt u de pijn verzachten en eventuele littekens voorkomen. U kunt ook schijfjes komkommer op de verbrande huid leggen om het brandende gevoel te verlichten. De beste tip blijft: zorg ervoor dat u zich goed insmeert en blijf op het heetst van de dag uit de zon zodat u niet kunt verbranden.

De zekerheid van: