Ideale strandspelletjes voor kinderen

Een vakantie aan het strand vanuit een vakantiehuis aan de Nederlandse kust is de ideale vakantie voor veel gezinnen. Genieten van de frisse lucht, de ruimte op het strand en het uitzicht over het ‘oneindige’ water betekent gewoon genieten.

Maar jonge ouders kennen het: bent u net neergeploft in een strandstoel of ligt u languit met een goed boek op uw handdoek en uw kids houden u bij de les. ‘Ah toe, mam, kunnen we nog één spelletje doen’?

Wij inspireren u met de vijf leukste strandspelletjes waar uw kinderen – en waarschijnlijk u zelf ook – volop van zullen genieten.

Top 5 strandspelletjes

Jutten
Als u met de kinderen langs de branding wandelt, komt u de mooiste dingen tegen. Stukjes hout, schelpen, steentjes… Verzamel al dat moois en maak er later thuis een mooi schilderij van. En onderweg gooien jullie natuurlijk de plastic bekertjes, blikjes en papiertjes die u per ongeluk tegenkomt in een plastic zak om het afval daarna in de vuilcontainer te gooien.

Schat zoeken
Dit is het ideale spel voor luie ouders. Verstop verschillende spullen (schepje, emmertje, zeef) in het zand rond jullie plek. Geef vanaf de handdoek aanwijzingen in de trant van ‘lauw’ en ‘warm’. Reken maar dat de kinderen hier een tijdje zoet mee zijn. Niet vergeten te onthouden waar u de zaken heeft verstopt, anders wordt u zelf nog een schatgraver aan het eind van de dag!

Kwallenspel
Neem een zakje waterballonnen mee en vul deze met zeewater. U legt de gevulde ballonnen vanaf de startlijn tot de waterlijn op het strand. De kinderen krijgen een T-shirt als blinddoek omgeknoopt en moeten zo voorzichtig mogelijk lopend naar de zee. Wie op een kwal stapt, moet opnieuw beginnen!

Water van de zee dragen
Deel een aantal plastic wegwerp bekertjes uit aan de kinderen. In de bodem van ieder bekertje zijn een aantal kleine gaatjes geprikt. Maak twee teams en geef ieder team een lege emmer. Nu moet ieder team ervoor zorgen dat het met de lekke bekertjes water schept en zo snel mogelijk de emmers gevuld krijgt. Wie gaat er winnen?

Flessenspel
Dit is een van de meest populaire spellen op een warme dag. Vul 2 plastic flessen met zeewater. De spelers gaan achter hun eigen gevulde fles (zonder dop!) staan, ongeveer 10 meter uit elkaar. Nu moet geprobeerd worden om met een bal de fles van de ander om te rollen. Als je fles wordt geraakt moet je eerst de bal pakken en daarna de fles weer rechtop zetten. Degene met de volste fles aan het eind van het spel wint.

De zekerheid van: