In de meivakantie naar het strand

Door Silke op woensdag 3 april 2019.

Het voorjaar zit in de lucht! Dagen met mooi weer, regen en af en toe een fris windje wisselen elkaar nu nog af. Maar voor u het weet zitten we weer heerlijk met elkaar op een terrasje in de zon, uitkijkend over de zee!

De meivakantie is de ideale tijd om een vakantiehuis aan zee te huren. De natuur in de Nederlandse duingebieden staat volop in bloei en de zon heeft genoeg kracht zodat u zelfs al even lekker in het zand op het strand kunt neerploffen.

Favoriete activiteiten tijdens de meivakantie aan de kust

Het hele jaar door is de Nederlandse kust een aantrekkelijke bestemming voor een lange of korte vakantie. Dit is onze top 3 van activiteiten die u juist in de meivakantie aan de Nederlandse kust kunt ondernemen.

1. Wandelen en fietsen door de duinen
Te voet of op de fiets door de duinen. Het Nederlandse duingebied is fiets- en wandelgebied bij uitstek. Geniet van tientallen prachtige routes of bedenk uw eigen ideale wandel- of fietstocht. In de Nederlandse duinen rijgen de nationale parken zich er zo'n beetje aaneen. De jongste (hij moet nog erkend worden) is Nationaal Park Hollandse Duinen, hoog genoteerd op onze lijst met de tien mooiste kustwandel- en fietsroutes van Nederland.

2. Terrasje pakken bij een strandpaviljoen
Op de Nederlandse stranden staan meer dan 400 strandtenten. Stuk voor stuk heerlijke plekken om uit te rusten van een lange strandwandeling en gezellig een drankje te drinken of te genieten van een lekkere lunch. De Nederlandse strandpaviljoens zijn allemaal voorzien van zonovergoten terrassen waar u vaak heerlijk uit de wind van de (meivakantie-) zon kunt genieten.

3. Pootjebaden in de Noordzee
Waarom niet? Als het zonnetje schijnt tijdens uw wandeling over het strand, even de schoenen en sokken uit en voorzichtig met blote voeten de temperatuur van het zeewater voelen. Best fris waarschijnlijk, maar o zo lekker!

Komt u deze meivakantie ook naar de kust?

Bij Fijnopvakantie kiest u uit honderden vakantiehuizen aan de Nederlandse kust. Kies uit villa’s, chalets, appartementen en boerderijtjes, van Zeeland tot Schiermonnikoog!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De mooiste bollenvelden aan de kust

Door Silke op vrijdag 9 september 2016.

Als je toeristisch Nederland in 3 clichés wilt beschrijven, horen kaas, molens en tulpen daar zeker bij. Met onze prachtige tulpenvelden zijn we zelfs uniek in de wereld. Bloembollen worden ook op steeds meer plekken in Nederland verbouwd. In ons land zijn maar liefst 25.000 hectares aan bollenvelden te vinden. Dat zijn duizenden hectares meer dan een aantal jaar geleden. Het grootste deel van de bollenvelden ligt in de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. 

Lees verder >

Veerdiensten naar de Waddeneilanden

Door Silke op zaterdag 17 december 2016.

Een vakantie in een vakantiehuis op een van onze Waddeneilanden betekent altijd een overtocht met de veerboot. Zo’n vaartocht over de Waddenzee is een fantastisch begin van de vakantie. Zodra u op de boot stapt, heeft u direct het vakantiegevoel!

Uitkijken over het water vanaf het dek met de meeuwen om u heen… reken maar dat de stress van uw drukke leven direct van u af valt.

Lees verder >

Culinair eten op het strand

Door Silke op woensdag 3 februari 2016.
Categorieën:StrandUit eten

In de jaren ’20 van de vorige eeuw werden de eerste strandtenten op de Nederlandse stranden gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdwenen vrijwel alle strandtenten van onze stranden omdat de Duitse bezetter de kust als risicogebied voor een mogelijke invasie beschouwden. Er kwamen veel bunkers in de plaats.

Lees verder >