In de winter met de hond naar het strand

Ook in de winter zult u genieten van het Nederlandse strand en duinlandschap. De rust in de natuur, de fraaie wolkenluchten en de ruige golven zorgen voor een bijzondere sfeer in de winter aan zee. Ook voor uw trouwe viervoeter is het in de winter juist strandseizoen; hij mag op de meeste Nederlandse stranden heerlijk los lopen.

Honden houden van het winterse strand

In de winter hebben honden alle ruimte om te rennen over het zand en te dollen met andere honden. Neem een balletje mee en voor na afloop een fles water, een drinkbak en een handdoek om je hond droog en warm te maken.

Top 3 hondenstanden

Op alle stranden zal uw hond genieten van een lange wandeling met u. Toch hebben wij een top 3 favoriete hondenstranden:

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog heeft brede, eindeloze stranden. Er zijn speciale loslooproutes die u bij de VVV kunt halen. Hiermee kunt u samen met uw hond mooie wandeltochten kunt maken.
Huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis op Schiermonnikoog

Egmond aan Zee
In Egmond aan Zee wandelt u vanuit het dorp zo het strand op. Tussen oktober en mei mogen de honden hier lekker los rennen.
Huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis in Egmond aan Zee

Kamperland
Het Banjaardstrand tussen Kamperland en Vrouwenpolder is een ruim en schoon strand Het strand is ruim drie kilometer lang en op sommige plaatsen 500 meter breed. Je kijkt er uit op het bekendste Deltawerk: de Oosterscheldekering.
Huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis in Kamperland

Schoorl
Honden zijn het hele jaar door welkom in het Nationaal Park Schoorlse Duinen. Met meer dan 100 kilometer aan wandelpaden zal geen hond(eneigenaar) zich vervelen! Op het strand van Hargen mag de hond tussen 1 oktober en 1 mei de hele dag loslopen. Na 1 mei alleen tussen 19.00 en 09.00 uur.
Huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis in Schoorl

Texel
Texel is geliefd bij veel hondenbezitters.  Op veel Texelse stranden is de hond welkom. Ten zuiden van paal 8 en tussen de strandpalen 12 en 21 geldt de aanlijnplicht alleen van 1 maart tot 1 september.
Huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis op Texel

Ameland
Heerlijk, een paar dagen met de hond naar Ameland! Maar let op; honden mogen niet overal vrij rondlopen. Een hond dient in de dorpen, op de badstranden, in het bos, langs het wad en in natuurgebieden aangelijnd te zijn.
Huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis op Ameland

Terschelling
Voor honden is Terschelling een heerlijk eiland. Lekker rennen over strand en door bos. In de winter moet de hond alleen in de polder en binnen de bebouwde kom moet het dier wel aangelijnd zijn.
Huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis op Terschelling

Bergen
Op het strand van Bergen aan Zee mogen honden in de winterperiode (tussen 1 oktober en 1 mei) overal vrij loslopen. In de zomermaanden (tussen 1 mei en 1 oktober) mogen honden alleen los tussen 19:00 uur 's avonds en 10:00 uur 's ochtends. Na 10:00 uur moeten honden aan de lijn.
Huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis in Bergen

Sint Maartenszee
Tussen Petten en Sint Maartenszee ligt het strand van Korfwater (opgang 16) waar honden het hele jaar los mogen! Het is een heerlijk breed strand en het gedeelte waar de honden los mogen (zie ook de foto's van de borden) is zo'n 2 km lang!
Huur een huisdiervriendelijk vakantiehuis in Sint Maartenszee

Wandelen langs het winterse strand

Wandelen in de winterkou verfrist en verkwikt. Zorg wel voor je warme kleding (laagjes), handschoenen, een warme muts en goede warme en waterdichte schoenen. En aarzel niet om in een gezellige strandtent te genieten van een warm drankje voor de open haard!

Is het voor mijn hond te koud in de winter aan zee?

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, hebben honden in de winter geen last van koude poten. Het bloed wordt snel rondgepompt zodat het bloed in de poten geen tijd krijgt om af te koelen. Een hond kan zijn lichaam hierdoor zeer effectief op de juiste temperatuur houden.

Toch is het belangrijk om tijdens echte winterkou uw hond wel in de gaten te houden. Ook voor een hond kan het buiten te koud zijn. Voor middelgrote en grote honden ontstaat vanaf -10 graden Celsius het risico op bevriezingsverschijnselen. Kleine honden lopen dat risico al bij -4 graden. Let op de signalen bij uw hond dat hij het te koud heeft. U hond kan gaan rillen, de haren gaan overeind staan of de ademhaling wordt zwakker. Zorg dan dat u ergens naar binnen gaat en wrijf uw hond warm met een deken.

De zekerheid van: