In de winter naar Ameland

Door Silke op woensdag 20 december 2017.

De schitterende winterzon, frisse koude zeelucht, en de duinen bedekt onder een laagje van ijskristalletjes… Ameland is prachtig in haar winterjasje! In de zomer is er al heel veel strand voor de toeristen die het eiland bezoeken, maar in de wintermaanden bent u bijna de enige op het strand. Dat is een onwerkelijke, bijna sprookjesachtige ervaring.

Dorpen op Ameland

Natuurlijk kunt u ook gezellig rondstruinen in de dorpen op Ameland. Hollum is een mooi historisch dorp. Hier staat ook de vuurtoren. Ballum heeft een beschermd dorpsgezicht met prachtige oude boerderijen. Nes is met 1200 inwoners het grootste dorp op het eiland. Het heeft fraaie commandeurswoningen, maar ook een modern winkel- en uitgaanscentrum. Buren is het jongste dorp van het eiland en heeft leuke winkeltjes.

Zeker doen in de winter op Ameland

Ameland is misschien wel de ideale plek aan de kust om in de winter te bezoeken. De afwisseling tussen de rust in de duinen en op de brede stranden en de gezelligheid in de dorpen maken Ameland de ideale bestemming voor een paar dagen genieten in de winter. Wij geven u nog wat extra inspiratie

  • November is traditioneel kunstmaand op Ameland. Meer dan zeventig kunstenaars uit Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden exposeren hun werk op dertig locaties op het eiland. Bewonder de kunst in de lokale galeries, maar ook in het gemeentehuis, in de musea op het eiland en zelfs in een aantal kampeerboerderijen en restaurants.
  • Wat is er – juist in de winter - lekkerder dan een echt Amelander drankje bij de koffie. Natuurlijk bestelt u zo’n Nobeltje in hotel Nobel in Ballum. Tjeerd Nobel was in 1901 de uitvinder van deze unieke kruiden likeur. In het Nobel Nostalgisch Museum, achter de vestiging van Fietsverhuur Nobel in Ballum staan spullen uit vervlogen tijden.
  • Lekker zwemmen in de winter? Dan is de zee misschien toch iets te fris. Gelukkig is er op Ameland een heerlijk overdekt golfslagbad. Het zwembad hoort bij een bungalowpark, maar is ook toegankelijk (tegen betaling) voor gasten van buitenaf.

Kies uw vakantiehuis op Ameland

Bij Fijn op Vakantie kiest u uit tientallen heerlijke accommodaties op Ameland. Fijne appartementen en luxe vakantiehuizen. Zo geniet u ook in de winter van Ameland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Luxe huis met sauna aan zee

Door Peter op woensdag 4 februari 2015.
Categorieën:KustVakantiehuizen

Een bezoek aan de sauna is heerlijk ontspannend. Door het snel verwarmen en afkoelen van je lijf wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Omdat de temperatuur in je lijf tijdens een saunabezoek zo’n 1 of 2 graden stijgt, wordt een kunstmatige koorts opgewekt. Hierdoor worden afweerstoffen aangemaakt die je lichaam ‘’schoon’’ maken. Je huid wordt in de sauna bovendien zo’n 10 graden warmer. Daardoor raak je dode huidcellen kwijt.

Lees verder >

Weekendje Jazz and Sail

Door Peter op donderdag 28 augustus 2014.
Categorieën:EvenementenKust

Ieder jaar komen in het eerste weekend van september duizenden bezoekers naar Bergen en Bergen aan Zee. Jazz and Sail is een muziek, strand en zeilfestival waar jong en oud genieten van muziek, gezelligheid en zeilsport. Het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste gratis toegankelijke muziekfestival boven het Noordzeekanaal. 

Lees verder >

Wandelen langs de kust

Door Peter op maandag 25 augustus 2014.
Categorieën:ActiefKustNatuur

Sinds september 2005 bestaat er een officiele wandelroute langs de hele Nederlandse kust. Van Zeeuws Vlaanderen tot het uiterste noordoosten van Groningen kun je het Noordzee Kustpad volgen. Het is een echte Lange Afstands Wandeling (LAW) van meer dan 700 kilometer, opgebouwd uit kortere LAWs die al eerder bestonden.

Lees verder >