In de winter naar Ameland

Door Silke op woensdag 20 december 2017.

De schitterende winterzon, frisse koude zeelucht, en de duinen bedekt onder een laagje van ijskristalletjes… Ameland is prachtig in haar winterjasje! In de zomer is er al heel veel strand voor de toeristen die het eiland bezoeken, maar in de wintermaanden bent u bijna de enige op het strand. Dat is een onwerkelijke, bijna sprookjesachtige ervaring.

Dorpen op Ameland

Natuurlijk kunt u ook gezellig rondstruinen in de dorpen op Ameland. Hollum is een mooi historisch dorp. Hier staat ook de vuurtoren. Ballum heeft een beschermd dorpsgezicht met prachtige oude boerderijen. Nes is met 1200 inwoners het grootste dorp op het eiland. Het heeft fraaie commandeurswoningen, maar ook een modern winkel- en uitgaanscentrum. Buren is het jongste dorp van het eiland en heeft leuke winkeltjes.

Zeker doen in de winter op Ameland

Ameland is misschien wel de ideale plek aan de kust om in de winter te bezoeken. De afwisseling tussen de rust in de duinen en op de brede stranden en de gezelligheid in de dorpen maken Ameland de ideale bestemming voor een paar dagen genieten in de winter. Wij geven u nog wat extra inspiratie

  • November is traditioneel kunstmaand op Ameland. Meer dan zeventig kunstenaars uit Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden exposeren hun werk op dertig locaties op het eiland. Bewonder de kunst in de lokale galeries, maar ook in het gemeentehuis, in de musea op het eiland en zelfs in een aantal kampeerboerderijen en restaurants.
  • Wat is er – juist in de winter - lekkerder dan een echt Amelander drankje bij de koffie. Natuurlijk bestelt u zo’n Nobeltje in hotel Nobel in Ballum. Tjeerd Nobel was in 1901 de uitvinder van deze unieke kruiden likeur. In het Nobel Nostalgisch Museum, achter de vestiging van Fietsverhuur Nobel in Ballum staan spullen uit vervlogen tijden.
  • Lekker zwemmen in de winter? Dan is de zee misschien toch iets te fris. Gelukkig is er op Ameland een heerlijk overdekt golfslagbad. Het zwembad hoort bij een bungalowpark, maar is ook toegankelijk (tegen betaling) voor gasten van buitenaf.

Kies uw vakantiehuis op Ameland

Bij Fijn op Vakantie kiest u uit tientallen heerlijke accommodaties op Ameland. Fijne appartementen en luxe vakantiehuizen. Zo geniet u ook in de winter van Ameland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Duinen van Terschelling

Door Silke op maandag 12 maart 2018.
Categorieën:KustNatuur

Terschelling is 30 kilometer lang en gemiddeld minder dan 5 kilometer breed. Het gevoel dat het eiland zo smal ik, heb je direct als je eenmaal in uw vakantiehuis op Terschelling bent aangekomen. Overal hoort en ruikt u de zee. Op Terschelling beseft voortdurend dat u op een eiland bent.

Lees verder >

Vijf redenen voor een bezoek aan Schier

Door Petra op maandag 24 augustus 2015.

Een bezoek aan Schiermonnikoog is een bezoek aan ons kleinste Waddeneiland. Auto’s zijn niet welkom op Schier zodat je optimaal kunt genieten van de rust en ruimte op dit magische eiland. Als je door de foto nog niet bent verleid om snel een vakantie op Schiermonnikoog te boeken, geven wij je vijf goede redenen:

Lees verder >

Waterdichte gadgets

Door Silke op zaterdag 21 mei 2016.
Categorieën:KustNieuwsStrand

Nog even en de zomer is weer in volle gang. Verheug jij je al op een vakantie aan de Nederlandse kust? Lekker flaneren op de boulevard, zwemmen in zee, cocktails drinken op het terras en vooral heerlijk genieten van ieder warme dag in het zand?

De kans is groot dat jij, net als 99% van de wereldbevolking niet meer zonder je elektronische gadgets op pad gaat. Ook een dagje aan het strand lijkt zonder smartphone, e-reader of digitale camera gedoemd te mislukken.

Lees verder >