In de winter naar Ameland

Door Silke op woensdag 20 december 2017.

De schitterende winterzon, frisse koude zeelucht, en de duinen bedekt onder een laagje van ijskristalletjes… Ameland is prachtig in haar winterjasje! In de zomer is er al heel veel strand voor de toeristen die het eiland bezoeken, maar in de wintermaanden bent u bijna de enige op het strand. Dat is een onwerkelijke, bijna sprookjesachtige ervaring.

Dorpen op Ameland

Natuurlijk kunt u ook gezellig rondstruinen in de dorpen op Ameland. Hollum is een mooi historisch dorp. Hier staat ook de vuurtoren. Ballum heeft een beschermd dorpsgezicht met prachtige oude boerderijen. Nes is met 1200 inwoners het grootste dorp op het eiland. Het heeft fraaie commandeurswoningen, maar ook een modern winkel- en uitgaanscentrum. Buren is het jongste dorp van het eiland en heeft leuke winkeltjes.

Zeker doen in de winter op Ameland

Ameland is misschien wel de ideale plek aan de kust om in de winter te bezoeken. De afwisseling tussen de rust in de duinen en op de brede stranden en de gezelligheid in de dorpen maken Ameland de ideale bestemming voor een paar dagen genieten in de winter. Wij geven u nog wat extra inspiratie

  • November is traditioneel kunstmaand op Ameland. Meer dan zeventig kunstenaars uit Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden exposeren hun werk op dertig locaties op het eiland. Bewonder de kunst in de lokale galeries, maar ook in het gemeentehuis, in de musea op het eiland en zelfs in een aantal kampeerboerderijen en restaurants.
  • Wat is er – juist in de winter - lekkerder dan een echt Amelander drankje bij de koffie. Natuurlijk bestelt u zo’n Nobeltje in hotel Nobel in Ballum. Tjeerd Nobel was in 1901 de uitvinder van deze unieke kruiden likeur. In het Nobel Nostalgisch Museum, achter de vestiging van Fietsverhuur Nobel in Ballum staan spullen uit vervlogen tijden.
  • Lekker zwemmen in de winter? Dan is de zee misschien toch iets te fris. Gelukkig is er op Ameland een heerlijk overdekt golfslagbad. Het zwembad hoort bij een bungalowpark, maar is ook toegankelijk (tegen betaling) voor gasten van buitenaf.

Kies uw vakantiehuis op Ameland

Bij Fijn op Vakantie kiest u uit tientallen heerlijke accommodaties op Ameland. Fijne appartementen en luxe vakantiehuizen. Zo geniet u ook in de winter van Ameland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Kwetsbare duinen

Door Silke op zondag 20 september 2015.
Categorieën:Natuur

Langs onze hele kust, van Schiermonnikoog tot de aan de grens met België in Zeeuws Vlaanderen, is een bijna onafgebroken gordel van duinen te vinden. Het duinlandschap is een relatief smalle strook die is opgebouwd uit een aantal onderdelen. In zee liggen de zandplaten, daarna volgt het strand met de jonge duinen direct langs het strand. De oude duinen liggen verder landinwaarts.

Lees verder >

Waar kun je wadlopen?

Veilig met kinderen naar het strand

Door Peter op woensdag 27 mei 2015.
Categorieën:Actief

Heb jij een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Wat is er dan leuker dan lekker een dagje naar het strand met het hele gezin? Maar als je wilt dat een dagje aan zee met kleine kinderen zorgeloos verloopt is het belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te organiseren.  

Lees verder >