In de winter naar de kust

De Nederlandse kust is ook in de winter een uniek en prachtig landschap. Het strand en de duinen nodigen uit tot heerlijke wandelingen onder Hollandse wolkenluchten. Opwarmen na een lange wandeling doet u in een van de gezellige strandtenten. Mocht er komende winter weer eens een pak sneeuw vallen, zorg dan dat u na een sneeuwbui als een van de eersten op het strand of in de duinen bent. U zult betoverd raken door het landschap.  Hebt u deze winter een vakantiehuis aan de kust gehuurd en wilt u een echt winterse belevenis meemaken? Ook in de winter is er van alles te beleven aan de Nederlandse kust. Van bijzondere festivals, wandeltochten tot sportieve evenementen. Wij pikken er een aantal voor u uit.

 

Winterse evenementen aan de kust

Fjoertoer Egmond

In november kunt u in Egmond de meest bijzondere wandeling van uw leven maken. Terwijl de duisternis invalt, maakt u een wandeling in het gebied rond Egmond-Binnen, Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef in Noord-Holland. Onderweg wordt u continu verrast door bijzondere licht- en geluidseffecten.

Vakantiehuizen in Egmond

Wonderstroom

Wonderstroom is een bijzonder winters festival dat wordt georganiseerd in het Zeeuwse Vlissingen. In het derde weekend van december kunt u van vrijdag tot en met zondag in het Bellamypark in Vlissingen genieten van vuurshows, lichtshows, straattheater en nog veel meer.

Vakantiehuizen in Zeeland

Schaatsen in Bergen

Vanaf begin december kunt u in hartje Bergen, bij de Ruïnekerk, maar liefst vijf weken lang schaatsen en genieten op de ijsbaan naast de prachtige romantisch verlichte Ruïnekerk. Lampjes in de bomen, "sneeuw" kanonnen, compleet met LED verlichte kerstbomen en natuurlijk een koek en zopie tent voor warme chocomel, erwtensoep en een glaasje Glühwein.

Vakantiehuizen rond Bergen

Vreugdevuur

Traditioneel proberen ze in Scheveningen met oud en nieuw het grootste vreugdevuur van Nederland aan te steken. Daarvoor wordt er al vanaf 27 december een enorme berg hout opgebouwd.

Vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust

Nieuwjaarsduik

Op heel veel plekken aan onze kust en op de Wadden kunt u op Nieuwjaarsdag het jaar goed beginnen met een frisse duik in zee. Voor de echte durfal! Neem bijvoorbeeld een duik vanaf het Texelse strand.

Vakantiehuizen op Texel

Winterse vakantiehuizen aan de kust

Een groot aantal vakantiehuizen zijn bij uitstek geschikt voor een verblijf tijdens de koude wintermaanden. Wat dacht u van een vakantiehuis met een eigen sauna, hot tub, jacuzzi, stoomcabine, zonnebank of een sunshower? Of geniet gewoon lekker van een luxe vakantiehuis met openhaard. Laat die kou maar komen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Met de auto of motor op het strand

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.

In Nederland mag u niet met de auto of motor op het strand komen. Dat is best logisch, want het strand is voor wandelaars en zonaanbidders en de natuur van het Nederlandse duingebied is kwetsbaar.

Toch zijn er in ons land twee uitzonderingen voor degenen die echt heel graag een keer met de auto of motor over het strand willen rijden.

Lees verder >

Vakantiehuis aan zee met de feestdagen

Door Silke op vrijdag 28 oktober 2016.
Categorieën:KustStrand

Wat zijn uw plannen voor de komende feestdagen? Heeft u er al eens aan gedacht om met vrienden en familie een vakantiehuis aan de Nederlandse kust te huren? Een knus huis, niet ver van het strand met een gezellige open haard is de garantie voor gezellige feestdagen. Op Fijnopvakantie.nl kiest u uit meer dan 500 vakantiehuizen, nooit meer dan tien kilometer van het strand.

Lees verder >

Nieuw nationaal park

Door Silke op maandag 19 september 2016.

Het gebied tussen Hoek van Holland en Noordwijk zou een nieuwe Nationaal Park worden met de naam ‘’Hollandse Duinen’’. Dat vinden een aantal bestuurders en natuurorganisaties. Het gebied van ruim 320 km2 zou op die manier meer onder de aandacht komen. De komende drie jaar moet duidelijk worden of het nieuwe park er echt gaat komen.

Lees verder >