In de winter naar de kust

De Nederlandse kust is ook in de winter een uniek en prachtig landschap. Het strand en de duinen nodigen uit tot heerlijke wandelingen onder Hollandse wolkenluchten. Opwarmen na een lange wandeling doet u in een van de gezellige strandtenten. Mocht er komende winter weer eens een pak sneeuw vallen, zorg dan dat u na een sneeuwbui als een van de eersten op het strand of in de duinen bent. U zult betoverd raken door het landschap.  Hebt u deze winter een vakantiehuis aan de kust gehuurd en wilt u een echt winterse belevenis meemaken? Ook in de winter is er van alles te beleven aan de Nederlandse kust. Van bijzondere festivals, wandeltochten tot sportieve evenementen. Wij pikken er een aantal voor u uit.

 

Winterse evenementen aan de kust

Fjoertoer Egmond

In november kunt u in Egmond de meest bijzondere wandeling van uw leven maken. Terwijl de duisternis invalt, maakt u een wandeling in het gebied rond Egmond-Binnen, Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef in Noord-Holland. Onderweg wordt u continu verrast door bijzondere licht- en geluidseffecten.

Vakantiehuizen in Egmond

Wonderstroom

Wonderstroom is een bijzonder winters festival dat wordt georganiseerd in het Zeeuwse Vlissingen. In het derde weekend van december kunt u van vrijdag tot en met zondag in het Bellamypark in Vlissingen genieten van vuurshows, lichtshows, straattheater en nog veel meer.

Vakantiehuizen in Zeeland

Schaatsen in Bergen

Vanaf begin december kunt u in hartje Bergen, bij de Ruïnekerk, maar liefst vijf weken lang schaatsen en genieten op de ijsbaan naast de prachtige romantisch verlichte Ruïnekerk. Lampjes in de bomen, "sneeuw" kanonnen, compleet met LED verlichte kerstbomen en natuurlijk een koek en zopie tent voor warme chocomel, erwtensoep en een glaasje Glühwein.

Vakantiehuizen rond Bergen

Vreugdevuur

Traditioneel proberen ze in Scheveningen met oud en nieuw het grootste vreugdevuur van Nederland aan te steken. Daarvoor wordt er al vanaf 27 december een enorme berg hout opgebouwd.

Vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust

Nieuwjaarsduik

Op heel veel plekken aan onze kust en op de Wadden kunt u op Nieuwjaarsdag het jaar goed beginnen met een frisse duik in zee. Voor de echte durfal! Neem bijvoorbeeld een duik vanaf het Texelse strand.

Vakantiehuizen op Texel

Winterse vakantiehuizen aan de kust

Een groot aantal vakantiehuizen zijn bij uitstek geschikt voor een verblijf tijdens de koude wintermaanden. Wat dacht u van een vakantiehuis met een eigen sauna, hot tub, jacuzzi, stoomcabine, zonnebank of een sunshower? Of geniet gewoon lekker van een luxe vakantiehuis met openhaard. Laat die kou maar komen!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mist uit de zee

Door Silke op vrijdag 16 juni 2017.
Categorieën:NatuurStrand

Ligt u tijdens uw vakantie aan de Nederlandse kust heerlijk op het strand te genieten van de warme zonnestralen, komt er opeens mist uit de zee opzetten ... Het is een uitzonderlijk verschijnsel dat op warme dagen in het vroege voorjaar kan voorkomen.

Lees verder >

Zeehonden opvang aan de Nederlandse kust

Door Silke op zondag 3 januari 2016.
Categorieën:KustNatuur

De kans dat je ze tijdens je vakantie aan het Nederlandse strand tegenkomt is niet heel groot, maar in het Nederlandse deel van de Noordzee komen een groot aantal gewone en grijze zeehonden voor. 

Zeehonden in de Waddenzee en in Zeeland

Lees verder >

Geschiedenis van Schiermonnikoog

Door Peter op donderdag 3 juli 2014.

Tussen 1638 en 1945 was het eiland Schiermonnikoog particulier bezit. Bechtold Eugen graaf van Bernstorff was de laatste particuliere eigenaar. Hij erfde het eiland in 1939 van zijn grootvader, die het in 1893 had gekocht voor 200.000 gulden. Schiermonnikoog werd gedurende de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers bezet.Na de Tweede Wereldoorlog werd "krachtens artikel 3 van het Besluit Vijandelijk Vermogen" Schiermonnikoog geconfisqueerd door de Nederlandse Staat. In 1964 probeerde Bechtold Eugen von Bernstorff om Schiermonnikoog terug te krijgen.

Lees verder >