In de winter naar Egmond

Door Silke op vrijdag 25 november 2016.
Categorieën:Leuke uitjes

Egmond is natuurlijk een heerlijke bestemming in de zomermaanden. Brede stranden, een uitgestrekt duingebied en een gezellig centrum. Maar wist u dat u zich ook in de winter geen moment hoeft te vervelen als u een vakantiehuis in Egmond heeft gehuurd. Wij geven u de vijf leukste tips voor uitstapjes vanuit Egmond in de wintermaanden.

Top 5 uitjes vanuit Egmond:

Bowlen in Egmond

In hotel Zuiderduin in Egmond aan zee zijn maar liefst 8 bowlingbanen. Lichteffecten geven uw bowling uitje een extra dimensie.

Zee Aquarium Bergen

Het Zee Aquarium in Bergen aan Zee is flink verbouwd en uitgebreid. Piranha’s, zeepaardjes, roggen en haaien bekijkt u in grote aquaria. Helemaal nieuw is het zeehondenduin. Een groot bassin met zeehonden die voorkomen langs de Nederlandse kust.

Shoppen in de 'Bazaar'

Op een half uurtje rijden vanuit Egmond is de meest unieke winkelbelevenis van ons land te vinden. De Bazaar in Beverwijk bestaat uit een aantal hallen waarin 300 winkels en ruim 700 kraampjes zijn ondergebracht. Van tropische vruchten tot laptop’s en van kappers tot springkussens. In de Bazaar zult u zich zeker een dagje vermaken.

Overdekt zwemmen

Is de zee te koud, maar wilt u wel lekker relaxen in het water? Bezoek dan het overdekt zwembad De Beeck in Bergen of de Hoornse Vaart (met golfslagbad) in Alkmaar. In Egmond kunt u terecht in het wellness centrum van Hotel Zuiderduin met Finse, aroma- en kleurensauna’s, Turks stoombad, binnenzwembad en whirlpool.

Overdekt schaatsen

In Alkmaar, op 10 minuten rijden van Egmond aan Zee, ligt ijsbaan De Meent. Hier kunt u het hele jaar terecht in de overdekte ijshal en van half oktober tot half maart is ook de half overdekte 400 meter baan geopend. Schaatsen kunt u ter plekke huren.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wandelen op Schiermonnikoog

Hoe vind ik huurders voor mijn vakantiehuis?

Door Peter op donderdag 13 november 2014.

Op internet heeft u de keuze uit honderden websites waar u uw vakantiehuis kunt promoten. De beste sites zijn goed vindbaar in Google, adverteren op de juiste plek, zijn actief op sociale media en hebben een bestand van klanten aan wie ze regelmatig een nieuwsbrief kunnen sturen.

De meest succesvolle verhuur websites hebben zich gespecialiseerd in een bepaalde ‘’niche’’. Daarmee zorgen ze ervoor dat vakantiegangers met een specifieke belangstelling makkelijker de site vinden en wordt de kans op een reservering vergroot.

Lees verder >

Water uit het Noord-Hollands Duinreservaat

Door Silke op vrijdag 20 april 2018.
Categorieën:KustNatuurStrand

Een van de grootste aaneengesloten duingebieden van ons land is het Noord-Hollands Duinreservaat. Dit gebied van maar liefst 5300 hectare (meer dan 10.000 voetbalvelden groot) loopt van Wijk aan Zee tot Bergen.

Geschiedenis van het Noord-Hollands Duinreservaat

Water dat in de duinen wordt gefilterd, levert uitstekend drinkwater op. Al in 1853 ging de gemeente Amsterdam drinkwater winnen in de duinen bij Zandvoort. Vanaf 1899 begonnen ook steden als Haarlem en Zaandam met het oppompen van door zand gefilterd water uit de duinen.

Lees verder >