In de winter naar Egmond

Door Silke op vrijdag 25 november 2016.
Categorieën:Leuke uitjes

Egmond is natuurlijk een heerlijke bestemming in de zomermaanden. Brede stranden, een uitgestrekt duingebied en een gezellig centrum. Maar wist u dat u zich ook in de winter geen moment hoeft te vervelen als u een vakantiehuis in Egmond heeft gehuurd. Wij geven u de vijf leukste tips voor uitstapjes vanuit Egmond in de wintermaanden.

Top 5 uitjes vanuit Egmond:

Bowlen in Egmond

In hotel Zuiderduin in Egmond aan zee zijn maar liefst 8 bowlingbanen. Lichteffecten geven uw bowling uitje een extra dimensie.

Zee Aquarium Bergen

Het Zee Aquarium in Bergen aan Zee is flink verbouwd en uitgebreid. Piranha’s, zeepaardjes, roggen en haaien bekijkt u in grote aquaria. Helemaal nieuw is het zeehondenduin. Een groot bassin met zeehonden die voorkomen langs de Nederlandse kust.

Shoppen in de 'Bazaar'

Op een half uurtje rijden vanuit Egmond is de meest unieke winkelbelevenis van ons land te vinden. De Bazaar in Beverwijk bestaat uit een aantal hallen waarin 300 winkels en ruim 700 kraampjes zijn ondergebracht. Van tropische vruchten tot laptop’s en van kappers tot springkussens. In de Bazaar zult u zich zeker een dagje vermaken.

Overdekt zwemmen

Is de zee te koud, maar wilt u wel lekker relaxen in het water? Bezoek dan het overdekt zwembad De Beeck in Bergen of de Hoornse Vaart (met golfslagbad) in Alkmaar. In Egmond kunt u terecht in het wellness centrum van Hotel Zuiderduin met Finse, aroma- en kleurensauna’s, Turks stoombad, binnenzwembad en whirlpool.

Overdekt schaatsen

In Alkmaar, op 10 minuten rijden van Egmond aan Zee, ligt ijsbaan De Meent. Hier kunt u het hele jaar terecht in de overdekte ijshal en van half oktober tot half maart is ook de half overdekte 400 meter baan geopend. Schaatsen kunt u ter plekke huren.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Spelletjes voor op het strand

Door Petra op maandag 24 augustus 2015.
Categorieën:ActiefStrand

De ingrediënten voor een ideale stranddag zijn voor jou waarschijnlijk niet meer dan een goed boek, een handdoek en een koud drankje onder handbereik. Maar als je met kinderen naar het strand gaat, zijn er soms andere prioriteiten. Kinderen willen spelen! Lekker kastelen bouwen, omgeduwd worden door de golven in de branding of gewoon rennen langs de vloedlijn. 
En het strand nodigt uit voor nog veel meer spelletjes. Fijn op Vakantie selecteerde een top 3 van heerlijke spelletjes op het strand. 

Lees verder >

Hoe vind ik huurders voor mijn vakantiehuis?

Door Peter op donderdag 13 november 2014.

Op internet heeft u de keuze uit honderden websites waar u uw vakantiehuis kunt promoten. De beste sites zijn goed vindbaar in Google, adverteren op de juiste plek, zijn actief op sociale media en hebben een bestand van klanten aan wie ze regelmatig een nieuwsbrief kunnen sturen.

De meest succesvolle verhuur websites hebben zich gespecialiseerd in een bepaalde ‘’niche’’. Daarmee zorgen ze ervoor dat vakantiegangers met een specifieke belangstelling makkelijker de site vinden en wordt de kans op een reservering vergroot.

Lees verder >

Hoogste duin van Nederland

Door Peter op donderdag 13 maart 2014.

Het Nederlandse duinlandschap is de smalle strook tussen de zee en het binnenland. De duinstrook die parallel aan het strand bestaat, noemt men jonge duinen. Deze duinen zijn vanaf de middeleeuwen ontstaan en ontwikkelen zich vooral aan de zeekant. Door de wind wordt voortdurend vers zand aangevoerd waardoor de duinen steeds hoger opgroeien. Zo hebben de duinen langs de Nederlandse kust een gemiddelde hoogte van zo'n 25 meter bereikt. 

Lees verder >