In de winter naar Egmond

Door Silke op vrijdag 25 november 2016.
Categorieën:Leuke uitjes

Egmond is natuurlijk een heerlijke bestemming in de zomermaanden. Brede stranden, een uitgestrekt duingebied en een gezellig centrum. Maar wist u dat u zich ook in de winter geen moment hoeft te vervelen als u een vakantiehuis in Egmond heeft gehuurd. Wij geven u de vijf leukste tips voor uitstapjes vanuit Egmond in de wintermaanden.

Top 5 uitjes vanuit Egmond:

Bowlen in Egmond

In hotel Zuiderduin in Egmond aan zee zijn maar liefst 8 bowlingbanen. Lichteffecten geven uw bowling uitje een extra dimensie.

Zee Aquarium Bergen

Het Zee Aquarium in Bergen aan Zee is flink verbouwd en uitgebreid. Piranha’s, zeepaardjes, roggen en haaien bekijkt u in grote aquaria. Helemaal nieuw is het zeehondenduin. Een groot bassin met zeehonden die voorkomen langs de Nederlandse kust.

Shoppen in de 'Bazaar'

Op een half uurtje rijden vanuit Egmond is de meest unieke winkelbelevenis van ons land te vinden. De Bazaar in Beverwijk bestaat uit een aantal hallen waarin 300 winkels en ruim 700 kraampjes zijn ondergebracht. Van tropische vruchten tot laptop’s en van kappers tot springkussens. In de Bazaar zult u zich zeker een dagje vermaken.

Overdekt zwemmen

Is de zee te koud, maar wilt u wel lekker relaxen in het water? Bezoek dan het overdekt zwembad De Beeck in Bergen of de Hoornse Vaart (met golfslagbad) in Alkmaar. In Egmond kunt u terecht in het wellness centrum van Hotel Zuiderduin met Finse, aroma- en kleurensauna’s, Turks stoombad, binnenzwembad en whirlpool.

Overdekt schaatsen

In Alkmaar, op 10 minuten rijden van Egmond aan Zee, ligt ijsbaan De Meent. Hier kunt u het hele jaar terecht in de overdekte ijshal en van half oktober tot half maart is ook de half overdekte 400 meter baan geopend. Schaatsen kunt u ter plekke huren.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Top 3 steden en dorpen van Zeeuws Vlaanderen

Door Peter op woensdag 13 mei 2015.
Categorieën:Cultuur

In Zeeuws Vlaanderen vind je prachtige oude steden en dorpen die een bezoekje meer dan waard zijn. Wij selecteren een top 3 die je bij je vakantie vanuit een huis in Zeeland zeker niet mag overslaan!

Lees verder >

Het lekkerste ijs aan de kust

Door Peter op vrijdag 3 juli 2015.
Categorieën:Kust

We zijn in Nederland gek op ijs. Gemiddeld eet iedere Nederlander zo’n 8 liter ijs per jaar. De laatste jaren groeit de belangstelling voor deze koude lekkernij. Het aantal ijssalons is de laatste jaren flink toegenomen en dit jaar zijn er in ons land meer dan 600 ijssalons te vinden. Van alle provincies heeft Noord Holland (met 95 bedrijven) de meeste ijssalons van Nederland. 

Lees verder >

Texels bier proeven

Door Peter op dinsdag 26 augustus 2014.

In de oude melkfabriek van Oudeschild wordt al ruim 15 jaar geen melk meer verwerkt. In het pand wordt sinds 1999 Texel speciaalbier gebrouwen. De 10 soorten bier van de Texelse brouwerij worden tegenwoordig niet alleen op Texel verkocht. In diverse horecagelegenheden en slijterijen in Noord Holland, Zuid Holland en Utrecht kun je tegenwoordig een Skuumkoppe of Springtij bestellen. 

Lees verder >