In de winter naar Egmond

Door Silke op vrijdag 25 november 2016.
Categorieën:Leuke uitjes

Egmond is natuurlijk een heerlijke bestemming in de zomermaanden. Brede stranden, een uitgestrekt duingebied en een gezellig centrum. Maar wist u dat u zich ook in de winter geen moment hoeft te vervelen als u een vakantiehuis in Egmond heeft gehuurd. Wij geven u de vijf leukste tips voor uitstapjes vanuit Egmond in de wintermaanden.

Top 5 uitjes vanuit Egmond:

Bowlen in Egmond

In hotel Zuiderduin in Egmond aan zee zijn maar liefst 8 bowlingbanen. Lichteffecten geven uw bowling uitje een extra dimensie.

Zee Aquarium Bergen

Het Zee Aquarium in Bergen aan Zee is flink verbouwd en uitgebreid. Piranha’s, zeepaardjes, roggen en haaien bekijkt u in grote aquaria. Helemaal nieuw is het zeehondenduin. Een groot bassin met zeehonden die voorkomen langs de Nederlandse kust.

Shoppen in de 'Bazaar'

Op een half uurtje rijden vanuit Egmond is de meest unieke winkelbelevenis van ons land te vinden. De Bazaar in Beverwijk bestaat uit een aantal hallen waarin 300 winkels en ruim 700 kraampjes zijn ondergebracht. Van tropische vruchten tot laptop’s en van kappers tot springkussens. In de Bazaar zult u zich zeker een dagje vermaken.

Overdekt zwemmen

Is de zee te koud, maar wilt u wel lekker relaxen in het water? Bezoek dan het overdekt zwembad De Beeck in Bergen of de Hoornse Vaart (met golfslagbad) in Alkmaar. In Egmond kunt u terecht in het wellness centrum van Hotel Zuiderduin met Finse, aroma- en kleurensauna’s, Turks stoombad, binnenzwembad en whirlpool.

Overdekt schaatsen

In Alkmaar, op 10 minuten rijden van Egmond aan Zee, ligt ijsbaan De Meent. Hier kunt u het hele jaar terecht in de overdekte ijshal en van half oktober tot half maart is ook de half overdekte 400 meter baan geopend. Schaatsen kunt u ter plekke huren.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Trouwen aan zee

Door Silke op maandag 21 maart 2016.
Categorieën:CultuurKustStrand

Je trouwdag is de mooiste dag van je leven en die vier je natuurlijk uitgebreid met vrienden en familie. Het liefst natuurlijk op een onvergetelijke plek.

Trouwen in het zand

Genieten met je gasten van een onvergetelijk uitzicht over de Noordzee. Toosten met je voeten in de branding en even wegdromen in de armen van je bruid of bruidegom terwijl de zon langzaam in de zee zakt… hoe romantisch wil je het hebben?

Lees verder >

De lekkerste gebakken vis

Door Silke op woensdag 18 november 2015.
Categorieën:KustUit eten

Onder de naam ‘’De troost van een warm visje’’ publiceerde Sylvia Witteman ruim 100 van haar columns uit de Volkskrant. En Sylvia Witteman heeft gelijk. Wat is er nu lekkerder dan de geur van vers gebakken vis? En een gebakken visje smaakt het hele jaar door heerlijk.

In Nederland heeft iedere kustplaats één of meerdere viskramen en viswinkels. Op de menukaart staan altijd een aantal soorten gebakken vis. De top 3 van meest populaire gebakken visjes zetten we hieronder op een rij.

Lees verder >

Mag mijn auto mee naar Schiermonnikoog?

Door Peter op woensdag 11 maart 2015.

Schiermonnikoog is het kleinste Nederlandse Waddeneiland en het hele eiland heeft de status van Nationaal Park. Als je een vakantiehuis op Schiermonnikoog hebt gehuurd zul je onder de indruk raken van de unieke natuur en de breedste zandstranden die er in Europa te vinden zijn. De rust die je als bezoeker op het eiland ervaart heeft zeker te maken met het feit dat er vrijwel geen gemotoriseerd verkeer op het eiland

Lees verder >