In de winter naar Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog wonen minder dan 1.000 mensen, terwijl er gedurende het jaar zo’n 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar het eiland komen. Het unieke aan dit Waddeneiland is, dat je vanuit ieder vakantiehuis op Schiermonnikoog binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Het eiland is één Nationaal Park met een grote afwisseling in landschap.

Natuurlijk komen de meeste toeristen tijdens de zomermaanden om – naast de natuur - te genieten van de zon, zee en de brede stranden. Juist in de winter is het op het kleinste Waddeneiland Schiermonnikoog daarom heerlijk onthaasten. Geen auto’s, de nacht is aardedonker en tijdens een wandeling langs het strand komt u alleen een verdwaalde zeehond tegen.

 

Onze tips voor een winters bezoek aan Schiermonnikoog

  • Ga winterwadlopen. Vanaf Schiermonnikoog starten er verschillende winterse wadzwerftochten. Vergeet de kaplaarzen en regenbroek niet!

  • Lekker biljarten in Hotel van der Werff. In dit historische hotel is het genieten rond het biljart in de prachtige gelagkamer. Met een beetje gelukt krijgt u les van het eilander vrouwenteam Pommersjans!

  • Schaatsen op De Halve Maan. De eilander ijsbaan ligt ten oosten van de Badweg, net voorbij Hotel Duinzicht. De ijsbaan wordt verzorgd door de plaatselijke ijsvereniging. 's Avonds is de baan verlicht.

  • Sinds 2013 is november de wandelmaand op Schiermonnikoog. Ieder dag zijn er wandelingen met diverse thema’s, bijvoorbeeld een culinaire wandeling van restaurant naar restaurant. Een bijzondere manier om het winterse eiland te leren kennen.

  • Op 30 december kunt u meewandelen met de midwinter fakkeltocht. Iedere twee jaar kunt u in december het midwinterfestival beleven. Eilanders en ondernemers zetten hun deuren open voor artiesten die over ‘hun eiland’ zingen en verhalen vertellen.

 

Kies uw vakantiehuis op Schiermonnikoog

Op de site van Fijnopvakantie kiest u uit verschillende fijne vakantiehuizen op Schiermonnikoog. Plekjes waar u ook in de winter heerlijk comfortabel van uw vakantie geniet.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wonen aan zee

Door Silke op vrijdag 21 oktober 2016.
Categorieën:KustStrand

De zee heeft, bewust of onbewust, een groot effect op ons. De gezonde zeelucht, het zoute water en de rustgevende natuur aan zee dragen bij aan een goede gezondheid en een fijn gevoel. We kunnen ons plotseling heel gelukkig voelen als we aan zee zijn, zonder te weten waarom. Het kan volgens onderzoekers te maken hebben met prettige associaties uit onze jeugd, toen we een fijne vakantie aan zee doorbrachten.

Lees verder >

In de winter naar de kust

De Nederlandse kust is ook in de winter een uniek en prachtig landschap. Het strand en de duinen nodigen uit tot heerlijke wandelingen onder Hollandse wolkenluchten. Opwarmen na een lange wandeling doet u in een van de gezellige strandtenten. Mocht er komende winter weer eens een pak sneeuw vallen, zorg dan dat u na een sneeuwbui als een van de eersten op het strand of in de duinen bent. U zult betoverd raken door het landschap.  Hebt u deze winter een vakantiehuis aan de kust gehuurd en wilt u een echt winterse belevenis meemaken?

Lees verder >

Mode aan het strand

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

Bent u deze zomer op vakantie in een huis aan de kust? Wilt u tijdens een dagje aan het strand een ijsje halen, een drankje drinken in een strandpaviljoen, een wandeling maken langs de vloedlijn of flaneren over de boulevard? Ook al draagt u een mooie bikini of badpak, op sommige momenten tijdens uw stranddag wilt u er natuurlijk modieus bijlopen.

Lees verder >