In de winter naar Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog wonen minder dan 1.000 mensen, terwijl er gedurende het jaar zo’n 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar het eiland komen. Het unieke aan dit Waddeneiland is, dat je vanuit ieder vakantiehuis op Schiermonnikoog binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Het eiland is één Nationaal Park met een grote afwisseling in landschap.

Natuurlijk komen de meeste toeristen tijdens de zomermaanden om – naast de natuur - te genieten van de zon, zee en de brede stranden. Juist in de winter is het op het kleinste Waddeneiland Schiermonnikoog daarom heerlijk onthaasten. Geen auto’s, de nacht is aardedonker en tijdens een wandeling langs het strand komt u alleen een verdwaalde zeehond tegen.

 

Onze tips voor een winters bezoek aan Schiermonnikoog

  • Ga winterwadlopen. Vanaf Schiermonnikoog starten er verschillende winterse wadzwerftochten. Vergeet de kaplaarzen en regenbroek niet!

  • Lekker biljarten in Hotel van der Werff. In dit historische hotel is het genieten rond het biljart in de prachtige gelagkamer. Met een beetje gelukt krijgt u les van het eilander vrouwenteam Pommersjans!

  • Schaatsen op De Halve Maan. De eilander ijsbaan ligt ten oosten van de Badweg, net voorbij Hotel Duinzicht. De ijsbaan wordt verzorgd door de plaatselijke ijsvereniging. 's Avonds is de baan verlicht.

  • Sinds 2013 is november de wandelmaand op Schiermonnikoog. Ieder dag zijn er wandelingen met diverse thema’s, bijvoorbeeld een culinaire wandeling van restaurant naar restaurant. Een bijzondere manier om het winterse eiland te leren kennen.

  • Op 30 december kunt u meewandelen met de midwinter fakkeltocht. Iedere twee jaar kunt u in december het midwinterfestival beleven. Eilanders en ondernemers zetten hun deuren open voor artiesten die over ‘hun eiland’ zingen en verhalen vertellen.

 

Kies uw vakantiehuis op Schiermonnikoog

Op de site van Fijnopvakantie kiest u uit verschillende fijne vakantiehuizen op Schiermonnikoog. Plekjes waar u ook in de winter heerlijk comfortabel van uw vakantie geniet.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mag ik topless zonnen?

Door Peter op woensdag 30 juli 2014.
Categorieën:KustNieuws

Volgens het Franse modeblad Elle is topless zonnen steeds minder populair. Aan de Franse Rivièra, de plek waar Brigitte Bardot in de jaren '70 van de vorige eeuw de topless trend zette, zou het zonnen zonder bovenstukje zelfs helemaal uit zijn. Het toegenomen bewustzijn over de gevaren van teveel UV straling zou een belangrijke reden zijn voor de afnemende populariteit.

Lees verder >

Zeehonden opvang aan de Nederlandse kust

Door Silke op zondag 3 januari 2016.
Categorieën:KustNatuur

De kans dat je ze tijdens je vakantie aan het Nederlandse strand tegenkomt is niet heel groot, maar in het Nederlandse deel van de Noordzee komen een groot aantal gewone en grijze zeehonden voor. 

Zeehonden in de Waddenzee en in Zeeland

Lees verder >

Het strand van Egmond aan Zee

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.

Vanuit het gezellige dorp Egmond aan Zee (de bekendste van de drie Egmonden) loop je direct het strand op. Het strand van Egmond aan Zee is ruim en breed en gaat in het noorden over in het strand van Bergen aan Zee. De stranden worden in de zomer dagelijks opgeruimd en bovendien houdt de reddingsbrigade een oogje in het zeil en wordt er gewaarschuwd bij gevaarlijke wind en stroming. 

Lees verder >