In de winter naar Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog wonen minder dan 1.000 mensen, terwijl er gedurende het jaar zo’n 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar het eiland komen. Het unieke aan dit Waddeneiland is, dat je vanuit ieder vakantiehuis op Schiermonnikoog binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Het eiland is één Nationaal Park met een grote afwisseling in landschap.

Natuurlijk komen de meeste toeristen tijdens de zomermaanden om – naast de natuur - te genieten van de zon, zee en de brede stranden. Juist in de winter is het op het kleinste Waddeneiland Schiermonnikoog daarom heerlijk onthaasten. Geen auto’s, de nacht is aardedonker en tijdens een wandeling langs het strand komt u alleen een verdwaalde zeehond tegen.

 

Onze tips voor een winters bezoek aan Schiermonnikoog

  • Ga winterwadlopen. Vanaf Schiermonnikoog starten er verschillende winterse wadzwerftochten. Vergeet de kaplaarzen en regenbroek niet!

  • Lekker biljarten in Hotel van der Werff. In dit historische hotel is het genieten rond het biljart in de prachtige gelagkamer. Met een beetje gelukt krijgt u les van het eilander vrouwenteam Pommersjans!

  • Schaatsen op De Halve Maan. De eilander ijsbaan ligt ten oosten van de Badweg, net voorbij Hotel Duinzicht. De ijsbaan wordt verzorgd door de plaatselijke ijsvereniging. 's Avonds is de baan verlicht.

  • Sinds 2013 is november de wandelmaand op Schiermonnikoog. Ieder dag zijn er wandelingen met diverse thema’s, bijvoorbeeld een culinaire wandeling van restaurant naar restaurant. Een bijzondere manier om het winterse eiland te leren kennen.

  • Op 30 december kunt u meewandelen met de midwinter fakkeltocht. Iedere twee jaar kunt u in december het midwinterfestival beleven. Eilanders en ondernemers zetten hun deuren open voor artiesten die over ‘hun eiland’ zingen en verhalen vertellen.

 

Kies uw vakantiehuis op Schiermonnikoog

Op de site van Fijnopvakantie kiest u uit verschillende fijne vakantiehuizen op Schiermonnikoog. Plekjes waar u ook in de winter heerlijk comfortabel van uw vakantie geniet.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Walvissen in de Noordzee

Door Silke op zondag 21 mei 2017.
Categorieën:CultuurNatuurStrand

De laatste jaren komen ze regelmatig in het nieuws; walvissen in de Noordzee. De meeste soorten van deze ‘reuzen van de zee’ leven in de grote oceanen, maar ook in onze relatief ondiepe Noordzee worden af en toe dwergvinvissen en soms ook bultruggen en potvissen gezien.

Lees verder >

Waarom is de zee gezond?

Door Peter op dinsdag 24 juni 2014.
Categorieën:KustVakantiehuizen

Een verblijf aan zee is gezond. Dat heeft te maken met de moleculen in zeelucht. Deze moleculen helpen om meer zuurstof op te nemen in je lichaam. Hierdoor heb je minder last van stress en ben je minder snel vermoeid. Ook hooikoorts- en astmapatienten hebben baat bij een verblijf aan zee omdat de lucht veel minder pollen en stuifmeel bevat. 

Lees verder >

Golven onder water

Door Silke op maandag 13 juni 2016.
Categorieën:KustNatuur

De meeste mensen die een vakantie aan zee doorbrengen, zullen gefascineerd raken door de continue beweging van de zee. De golven rollen onvermoeibaar af en aan.

Wind bepaalt de richting en de hoogte van de golven die we aan het strand zien. Wind uit het noorden betekent dat de golven naar het zuiden rollen. Harde wind betekent hoge golven. Maar ook zonder wind zijn er toch golven. Die zijn het gevolg van wind ver op zee of harde wind van een aantal dagen geleden.

Lees verder >