In de winter naar Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog wonen minder dan 1.000 mensen, terwijl er gedurende het jaar zo’n 300.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar het eiland komen. Het unieke aan dit Waddeneiland is, dat je vanuit ieder vakantiehuis op Schiermonnikoog binnen twee minuten in één van de meest bijzondere natuurgebieden van Europa bent. Het eiland is één Nationaal Park met een grote afwisseling in landschap.

Natuurlijk komen de meeste toeristen tijdens de zomermaanden om – naast de natuur - te genieten van de zon, zee en de brede stranden. Juist in de winter is het op het kleinste Waddeneiland Schiermonnikoog daarom heerlijk onthaasten. Geen auto’s, de nacht is aardedonker en tijdens een wandeling langs het strand komt u alleen een verdwaalde zeehond tegen.

 

Onze tips voor een winters bezoek aan Schiermonnikoog

  • Ga winterwadlopen. Vanaf Schiermonnikoog starten er verschillende winterse wadzwerftochten. Vergeet de kaplaarzen en regenbroek niet!

  • Lekker biljarten in Hotel van der Werff. In dit historische hotel is het genieten rond het biljart in de prachtige gelagkamer. Met een beetje gelukt krijgt u les van het eilander vrouwenteam Pommersjans!

  • Schaatsen op De Halve Maan. De eilander ijsbaan ligt ten oosten van de Badweg, net voorbij Hotel Duinzicht. De ijsbaan wordt verzorgd door de plaatselijke ijsvereniging. 's Avonds is de baan verlicht.

  • Sinds 2013 is november de wandelmaand op Schiermonnikoog. Ieder dag zijn er wandelingen met diverse thema’s, bijvoorbeeld een culinaire wandeling van restaurant naar restaurant. Een bijzondere manier om het winterse eiland te leren kennen.

  • Op 30 december kunt u meewandelen met de midwinter fakkeltocht. Iedere twee jaar kunt u in december het midwinterfestival beleven. Eilanders en ondernemers zetten hun deuren open voor artiesten die over ‘hun eiland’ zingen en verhalen vertellen.

 

Kies uw vakantiehuis op Schiermonnikoog

Op de site van Fijnopvakantie kiest u uit verschillende fijne vakantiehuizen op Schiermonnikoog. Plekjes waar u ook in de winter heerlijk comfortabel van uw vakantie geniet.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wat betekent schier?

Door Peter op dinsdag 29 april 2014.

Volgens een online puzzelwoordenboek heeft het woord ''schier'' maar liefst 17 betekenissen, variërend van ''bijna'', ''proper'' tot ''onvermengd''. Wij van Fijnopvakantie denken bij het woord schier direct aan het kleinste bewoonde waddeneiland: Schiermonnikoog. En dan blijkt volgens de geschiedenisboekjes het woord schier nog een betekenis te hebben: ''grijs''. 

Lees verder >

De leukste braderieën aan de kust

Door Petra op vrijdag 10 juli 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Heb je genoten van een dagje op het strand van je favoriete badplaats? Wat is er dan leuker om nog even met het hele gezin over de lokale braderie te lopen. Lekker snuffelen tussen de mooiste t-shirts, strandjurkjes, souvenirs en lekkernijen. Gezellig kletsen met de verkopers en andere strandgasten. In veel Nederlandse badplaatsen worden tijdens de zomermaanden gezellige braderieën gehouden. Wij zetten de 5 leukste op een rij

Lees verder >

Het strand van Julianadorp aan Zee

Door Silke op woensdag 31 augustus 2016.

Julianadorp ligt in de duinen, net onder Den Helder in de kop van Noord-Holland. De gezellige dorpskern heeft een flink aantal winkels en gezellige horeca. In het voorjaar is Juliandorp aan Zee omgeven door bloeiende bollenvelden. Heerlijk om van deze bloemenpracht te voet of op de fiets te genieten. Het dorp heeft prima voorzieningen voor sportieve vakantiegangers. Er is een tennisbaan, een overdekt zwembad, meerdere bowlingbanen en een 9 holes golfbaan.

Lees verder >