In de winter naar Terschelling

Tussen november en Pasen is Terschelling ‘the place to be’ voor liefhebbers van rust, ruimte en ongerepte natuur.   

Het eiland bestaat voor bijna 80% uit duinen, stranden, polders en kwelders. Buiten het drukke zomerseizoen kunt u zich helemaal alleen op de wereld voelen tijdens een wandeling door de duinen van Terschelling. Eenmaal aangekomen op het strand ziet u de schuimkoppen op de donkergrijze zee, ruikt u het zout en buldert de wind om uw oren. Terschelling is een belevenis in de winter!

 

Zeker doen in de winter op Terschelling

Natuurlijk is het heerlijk om een mooie winterwandeling op Terschelling te maken en daarna een borrel in een strandtent te drinken. Maar het eiland heeft in de winter nog veel meer te bieden. Wij geven u vijf winterse tips om in de winter op Terschelling te ondernemen.

Wintertips Terschelling

  • Vier oud en nieuw in de haven van Terschelling. Tientallen schepen luiden dan het jaar uit met misthoorns en de lucht kleurt rood van het afgeschoten vuurwerk.

  • Bezoek het wrakkenmuseum. Dit ‘prettig gestoorde museum vol spannende verhalen’ ligt vol rariteiten, opgedoken uit de zee rond Terschelling tussen 1650 en nu. Ideale plek om een winterse middag door te brengen.

  • Ga lekker zwemmen in West-Terschelling. Zwembad de Dôbe heeft een glijbaan, jetstreams, turbo douches en een bubbelbad. Het bad is met ongeveer 30 graden Celsius lekker warm.

  • Zingen met Wessel in de Groene Weide. In het café van Hessel, de Bruce Springsteen van de Wadden, is het altijd warm en gezellig en met een beetje geluk kunt u een avondje meezingen met deze ‘BT-er’ (bekende Terschellinger).

  • Wandelen in de sneeuw. Als het heeft gesneeuwd is een wandeling over het strand en door de duinen een magische ervaring. Zorg dat u een van de eersten bent die door het maagdelijk witte landschap kunt wandelen.

 

Kies uw vakantiehuis op Terschelling

In de wintermaanden is het heerlijk om in een comfortabel vakantiehuis op Terschelling te verblijven. Onze vakantiehuizen zijn comfortabel ingericht en liggen op de mooiste plekjes van het eiland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vakantiehuis in de bollenstreek

Door Peter op woensdag 18 maart 2015.

Aan de Nederlandse kust, tussen Haarlem en Leiden, ligt een 30 kilometer lang gebied dat wereldwijd bekend is: de bollenstreek. Hier worden al sinds het begin van de vorige eeuw gladiolen, lelies, narcissen, krokussen en dahlia’s gekweekt. Maar verreweg de belangrijkste is de tulp. Tulpenbollen worden in oktober en november geplant, zodat ze van april tot juni kunnen bloeien in de wereldberoemde tulpenvelden. 

Lees verder >

Opklaringen aan de kust

Door Silke op zaterdag 20 augustus 2016.

Als je je vakantie doorbrengt aan de Nederlandse kust is het je vast opgevallen: aan zee is het vaak zonnig. Het gebeurt regelmatig dat de hemel boven het strand strakblauw is, terwijl het een paar kilometer landinwaarts bewolkt is.

Lees verder >

Fietsen op Terschelling

Terschelling is voor veel mensen het favoriete Waddeneiland. Terschelling is na Texel het op een na grootste Waddeneiland, maar het heeft het langste zandstrand. Aan de noordzijde van het eiland ligt maar liefst 30 kilometer mooi wit zandstrand te wachten. Het strand is op sommige plaatsen wel een kilometer breed! Terschelling heeft een langgerekte, smalle vorm. U bent daarom nooit meer dan een half uurtje lopen van het strand verwijderd. Terschelling heeft ook een heerlijk klimaat.

Lees verder >