In de winter naar Terschelling

Tussen november en Pasen is Terschelling ‘the place to be’ voor liefhebbers van rust, ruimte en ongerepte natuur.   

Het eiland bestaat voor bijna 80% uit duinen, stranden, polders en kwelders. Buiten het drukke zomerseizoen kunt u zich helemaal alleen op de wereld voelen tijdens een wandeling door de duinen van Terschelling. Eenmaal aangekomen op het strand ziet u de schuimkoppen op de donkergrijze zee, ruikt u het zout en buldert de wind om uw oren. Terschelling is een belevenis in de winter!

 

Zeker doen in de winter op Terschelling

Natuurlijk is het heerlijk om een mooie winterwandeling op Terschelling te maken en daarna een borrel in een strandtent te drinken. Maar het eiland heeft in de winter nog veel meer te bieden. Wij geven u vijf winterse tips om in de winter op Terschelling te ondernemen.

Wintertips Terschelling

  • Vier oud en nieuw in de haven van Terschelling. Tientallen schepen luiden dan het jaar uit met misthoorns en de lucht kleurt rood van het afgeschoten vuurwerk.

  • Bezoek het wrakkenmuseum. Dit ‘prettig gestoorde museum vol spannende verhalen’ ligt vol rariteiten, opgedoken uit de zee rond Terschelling tussen 1650 en nu. Ideale plek om een winterse middag door te brengen.

  • Ga lekker zwemmen in West-Terschelling. Zwembad de Dôbe heeft een glijbaan, jetstreams, turbo douches en een bubbelbad. Het bad is met ongeveer 30 graden Celsius lekker warm.

  • Zingen met Wessel in de Groene Weide. In het café van Hessel, de Bruce Springsteen van de Wadden, is het altijd warm en gezellig en met een beetje geluk kunt u een avondje meezingen met deze ‘BT-er’ (bekende Terschellinger).

  • Wandelen in de sneeuw. Als het heeft gesneeuwd is een wandeling over het strand en door de duinen een magische ervaring. Zorg dat u een van de eersten bent die door het maagdelijk witte landschap kunt wandelen.

 

Kies uw vakantiehuis op Terschelling

In de wintermaanden is het heerlijk om in een comfortabel vakantiehuis op Terschelling te verblijven. Onze vakantiehuizen zijn comfortabel ingericht en liggen op de mooiste plekjes van het eiland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Trends op het strand

Door Peter op woensdag 30 juli 2014.
Categorieën:KustNieuws

Online vakantiesite Expedia publiceert jaarlijks haar ''Flip Flop Report''. In dit onderzoek publiceert het bedrijf alles over de actuele trends rondom 's werelds meest populaire vakantiebestemming: het strand. De opvallende cijfers dit jaar:

Het strand is hot
​Het strand blijft enorm populair tijdens een vakantie. Meer dan de helft (56%) van de ondervraagden heeft dit jaar tijdens de vakantie een strand bezocht en 75% zegt dat de kans groot is dat ze de komende 12 maanden een strand zal bezoeken.

Lees verder >

Bodyboarden in Nederland

Door Silke op maandag 8 augustus 2016.
Categorieën:ActiefNatuurStrand

Wil je de kracht van de golven een het echt ervaren? Genieten op een plank in de golven zonder dat je urenlang moet oefenen op het droge? Dan is bodyboarden echt iets voor jou! Bodyboarden is een vorm van surfen met een verkorte plank, board genoemd. Het board is breed en kort en wordt gemaakt van schuim.

Op een bodyboard lig je met je borst en buikt op de plank. Eventueel kun je de ‘’drop-knee’’ houding gebruiken, waarbij je je knie achter op het board zet en de sturende voet aan de voorzijde.

Lees verder >

Parelroutes in Zeeland

Heeft u een vakantiehuis in Zeeland gehuurd? Dan gaat u een heerlijke vakantie tegemoet. Tijdens uw vakantie in Zeeland zult u zich niet snel vervelen. De provincie heeft heerlijke stranden, prachtige steden en dorpen en heerlijke routes voor wandelaars en fietsers. De regionale VVV van Zeeland lanceert regelmatig nieuwe ideeën om u als bezoeker nog meer naar de zin te maken.

Lees verder >