In de winter naar Terschelling

Tussen november en Pasen is Terschelling ‘the place to be’ voor liefhebbers van rust, ruimte en ongerepte natuur.   

Het eiland bestaat voor bijna 80% uit duinen, stranden, polders en kwelders. Buiten het drukke zomerseizoen kunt u zich helemaal alleen op de wereld voelen tijdens een wandeling door de duinen van Terschelling. Eenmaal aangekomen op het strand ziet u de schuimkoppen op de donkergrijze zee, ruikt u het zout en buldert de wind om uw oren. Terschelling is een belevenis in de winter!

 

Zeker doen in de winter op Terschelling

Natuurlijk is het heerlijk om een mooie winterwandeling op Terschelling te maken en daarna een borrel in een strandtent te drinken. Maar het eiland heeft in de winter nog veel meer te bieden. Wij geven u vijf winterse tips om in de winter op Terschelling te ondernemen.

Wintertips Terschelling

  • Vier oud en nieuw in de haven van Terschelling. Tientallen schepen luiden dan het jaar uit met misthoorns en de lucht kleurt rood van het afgeschoten vuurwerk.

  • Bezoek het wrakkenmuseum. Dit ‘prettig gestoorde museum vol spannende verhalen’ ligt vol rariteiten, opgedoken uit de zee rond Terschelling tussen 1650 en nu. Ideale plek om een winterse middag door te brengen.

  • Ga lekker zwemmen in West-Terschelling. Zwembad de Dôbe heeft een glijbaan, jetstreams, turbo douches en een bubbelbad. Het bad is met ongeveer 30 graden Celsius lekker warm.

  • Zingen met Wessel in de Groene Weide. In het café van Hessel, de Bruce Springsteen van de Wadden, is het altijd warm en gezellig en met een beetje geluk kunt u een avondje meezingen met deze ‘BT-er’ (bekende Terschellinger).

  • Wandelen in de sneeuw. Als het heeft gesneeuwd is een wandeling over het strand en door de duinen een magische ervaring. Zorg dat u een van de eersten bent die door het maagdelijk witte landschap kunt wandelen.

 

Kies uw vakantiehuis op Terschelling

In de wintermaanden is het heerlijk om in een comfortabel vakantiehuis op Terschelling te verblijven. Onze vakantiehuizen zijn comfortabel ingericht en liggen op de mooiste plekjes van het eiland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Huis aan zee voor twee gezinnen

Door Peter op vrijdag 21 november 2014.

Veel mensen vinden het erg gezellig om met een ander gezin op vakantie te gaan. Samen op vakantie gaan betekent lekker met elkaar bijkletsen en plezier hebben. En natuurlijk zijn speelkameraadjes voor de kinderen geregeld. Ook een vakantie met 3 generaties is populair. Met de kinderen én opa en oma op pad is natuurlijk erg gezellig!

Lees verder >

Citytrip aan Zee

Door Silke op vrijdag 2 oktober 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Het kan een lastige keuze zijn. Je wilt er even lekker tussenuit, maar je twijfelt tussen een stedentrip of een paar dagen aan zee. Toch hoeft dat niet zo moeilijk te zijn. In Nederland hebben we prachtige historische steden die niet ver van het strand liggen. Wij van Fijn op Vakantie zetten de 3 leukste steden aan de Nederlandse kust op een rijtje.

De leukste steden aan de Nederlandse kust

Lees verder >

Villa aan de kust met binnenzwembad

Door Silke op zondag 7 februari 2016.

Wilt u op vakantie in een luxe villa aan de Nederlandse kust? Zoekt u een huis dat geschikt is voor 12 personen? Wilt u luxe, rust en ruimte? Wilt u genieten van een eigen binnenzwembad, wellness en zelfs een thuisbioscoop?

Zoek niet verder want wij hebben zo’n vakantiehuis voor u gevonden: Landgoed Odessa

Lees verder >