In de winter naar Texel

Op Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland, wonen ruim 15.000 inwoners. Gedurende het jaar komen daar ruim een miljoen bezoekers bij. Het eiland is groot, de stranden lang en breed, zodat u – als u vakantie viert op Texel – weinig merkt van die andere bezoekers. Maar toch, als u het echte eilandgevoel wilt ervaren, als u in alle rust wilt genieten van de waddennatuur, dan loont het de moeite om in de winter naar Texel te komen. Tussen november en Pasen is het echt rustig op de stranden en in de natuur. In de horeca heeft de ober alle tijd voor u en in de vele winkels in Den Burg en De Koog kunt u heerlijk rustig tussen de nieuwste mode en de leukste woonaccessoires rondsnuffelen.

 

Zeker doen in de winter op Texel

Texel is in het grootste Waddeneiland en is ook in de wintermaanden volledig ‘in bedrijf’. De vele restaurants en winkels in Den Burg zijn gewoon open, terwijl het op de stranden en in de duinen een stuk rustiger is dan in de zomermaanden. En er is zoveel meer te doen in de winter. Wat denkt u van:

  • Bezoek zeehondenopvang Ecomare. In het binnenmuseum van Ecomare wandelt u tussen de reusachtige walvisskeletten in de Walviszaal. Of bezoek de expositie Waddenstad.

  • Bij een bezoek aan de Texelse bierbrouwerij proeft u tijdens een rondleiding bieren zoals de Skuumkoppe, Texels Wit en Stormbock.

  • Shoppen in Den Burg. In de winkelstraat van Den Burg kunt u gezellig een middagje shoppen voor de leukste kleding, schapenvachten en Texelsouvenirs.

  • Filmpje pakken? Geen probleem op Texel. In de bioscoop in Den Burg zijn twee zalen waar de nieuwste films draaien. U kunt hier ook een klein hapje eten of een heerlijke, vers getapte Skuumkoppe drinken!

  • Wat is er fijner dan op een koude dag een heerlijke wellness behandeling ondergaan? In de beauty en wellness van Hotel Opduin in De Koog kunt u terecht voor een uitgebreide lichaams- of gezichtsbehandeling. Combineer uw behandeling met een bezoek aan de sauna en het Turkse stoombad, het zwembad en het solarium. Vooraf reserveren graag!

 

Kies uw vakantiehuis op Texel

Op Texel verhuren we luxe vakantiehuizen in verschillende prijsklassen. Kies voor een appartement aan zee of een vakantieverblijf op Texel met eigen wellness faciliteiten.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Blokarten aan de Nederlandse kust

Door Peter op woensdag 10 juni 2015.
Categorieën:Actief

In 1999 werd door de Nieuw Zeelander Paul Becket de Blokart uitgevonden. Hij wilde een wagen maken die door een zeil werd voortbewogen en die eenvoudig door iedereen bestuurd kon worden. Zijn idee werd een groot succes. In steeds meer landen wordt de sport beoefend en ook in Nederland is  blokarten op het strand een populaire activiteit geworden. 

Lees verder >

Citytrip aan Zee

Door Silke op vrijdag 2 oktober 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Het kan een lastige keuze zijn. Je wilt er even lekker tussenuit, maar je twijfelt tussen een stedentrip of een paar dagen aan zee. Toch hoeft dat niet zo moeilijk te zijn. In Nederland hebben we prachtige historische steden die niet ver van het strand liggen. Wij van Fijn op Vakantie zetten de 3 leukste steden aan de Nederlandse kust op een rijtje.

De leukste steden aan de Nederlandse kust

Lees verder >

Met de boot naar de Waddeneilanden

Door Peter op woensdag 15 april 2015.

Een vakantie op een van onze Waddeneilanden begint daar waar de dijk overgaat in het Wad. Bij aankomst op de veerdam in Den Helder, Harlingen of Lauwersoog geniet je van het bijzondere uitzicht op de prachtige natuur van ons Waddengebied en eenmaal begonnen aan de overtocht heb je echt het gevoel dat je een bijzondere vakantie tegemoet gaat!

Hieronder een korte beschrijving en handige links voor de overtocht naar onze populairste Waddeneilanden. 

Lees verder >