In de winter naar Texel

Op Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland, wonen ruim 15.000 inwoners. Gedurende het jaar komen daar ruim een miljoen bezoekers bij. Het eiland is groot, de stranden lang en breed, zodat u – als u vakantie viert op Texel – weinig merkt van die andere bezoekers. Maar toch, als u het echte eilandgevoel wilt ervaren, als u in alle rust wilt genieten van de waddennatuur, dan loont het de moeite om in de winter naar Texel te komen. Tussen november en Pasen is het echt rustig op de stranden en in de natuur. In de horeca heeft de ober alle tijd voor u en in de vele winkels in Den Burg en De Koog kunt u heerlijk rustig tussen de nieuwste mode en de leukste woonaccessoires rondsnuffelen.

 

Zeker doen in de winter op Texel

Texel is in het grootste Waddeneiland en is ook in de wintermaanden volledig ‘in bedrijf’. De vele restaurants en winkels in Den Burg zijn gewoon open, terwijl het op de stranden en in de duinen een stuk rustiger is dan in de zomermaanden. En er is zoveel meer te doen in de winter. Wat denkt u van:

  • Bezoek zeehondenopvang Ecomare. In het binnenmuseum van Ecomare wandelt u tussen de reusachtige walvisskeletten in de Walviszaal. Of bezoek de expositie Waddenstad.

  • Bij een bezoek aan de Texelse bierbrouwerij proeft u tijdens een rondleiding bieren zoals de Skuumkoppe, Texels Wit en Stormbock.

  • Shoppen in Den Burg. In de winkelstraat van Den Burg kunt u gezellig een middagje shoppen voor de leukste kleding, schapenvachten en Texelsouvenirs.

  • Filmpje pakken? Geen probleem op Texel. In de bioscoop in Den Burg zijn twee zalen waar de nieuwste films draaien. U kunt hier ook een klein hapje eten of een heerlijke, vers getapte Skuumkoppe drinken!

  • Wat is er fijner dan op een koude dag een heerlijke wellness behandeling ondergaan? In de beauty en wellness van Hotel Opduin in De Koog kunt u terecht voor een uitgebreide lichaams- of gezichtsbehandeling. Combineer uw behandeling met een bezoek aan de sauna en het Turkse stoombad, het zwembad en het solarium. Vooraf reserveren graag!

 

Kies uw vakantiehuis op Texel

Op Texel verhuren we luxe vakantiehuizen in verschillende prijsklassen. Kies voor een appartement aan zee of een vakantieverblijf op Texel met eigen wellness faciliteiten.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vogels ontdekken in het Waddengebied

Door Silke op maandag 14 maart 2016.
Categorieën:KustNatuurStrand

Nergens in Nederland komen er zo veel vogelsoorten voor als in het Waddengebied. Miljoenen vogels brengen er de winter door, broeden er in de zomer of maken er in het voorjaar en najaar een tussenstop in hun trektochten van het Hoge Noorden naar Afrika.

Lees verder >

Hoe kies ik een goede zonnebril?

Door Silke op vrijdag 24 februari 2017.
Categorieën:KustNieuwsStrand

Gaat u binnen kort genieten van een vakantie vanuit een vakantiehuis aan de Nederlandse kust? Een van de dingen die u bij een bezoek aan het strand niet moet vergeten is een goede zonnebril. Met een mooie zonnebril ziet u er niet alleen goed uit, een zonnebril zorgt ook voor bescherming.

Lees verder >

Zeehonden opvang aan de Nederlandse kust

Door Silke op zondag 3 januari 2016.
Categorieën:KustNatuur

De kans dat je ze tijdens je vakantie aan het Nederlandse strand tegenkomt is niet heel groot, maar in het Nederlandse deel van de Noordzee komen een groot aantal gewone en grijze zeehonden voor. 

Zeehonden in de Waddenzee en in Zeeland

Lees verder >