In de winter naar Texel

Op Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland, wonen ruim 15.000 inwoners. Gedurende het jaar komen daar ruim een miljoen bezoekers bij. Het eiland is groot, de stranden lang en breed, zodat u – als u vakantie viert op Texel – weinig merkt van die andere bezoekers. Maar toch, als u het echte eilandgevoel wilt ervaren, als u in alle rust wilt genieten van de waddennatuur, dan loont het de moeite om in de winter naar Texel te komen. Tussen november en Pasen is het echt rustig op de stranden en in de natuur. In de horeca heeft de ober alle tijd voor u en in de vele winkels in Den Burg en De Koog kunt u heerlijk rustig tussen de nieuwste mode en de leukste woonaccessoires rondsnuffelen.

 

Zeker doen in de winter op Texel

Texel is in het grootste Waddeneiland en is ook in de wintermaanden volledig ‘in bedrijf’. De vele restaurants en winkels in Den Burg zijn gewoon open, terwijl het op de stranden en in de duinen een stuk rustiger is dan in de zomermaanden. En er is zoveel meer te doen in de winter. Wat denkt u van:

  • Bezoek zeehondenopvang Ecomare. In het binnenmuseum van Ecomare wandelt u tussen de reusachtige walvisskeletten in de Walviszaal. Of bezoek de expositie Waddenstad.

  • Bij een bezoek aan de Texelse bierbrouwerij proeft u tijdens een rondleiding bieren zoals de Skuumkoppe, Texels Wit en Stormbock.

  • Shoppen in Den Burg. In de winkelstraat van Den Burg kunt u gezellig een middagje shoppen voor de leukste kleding, schapenvachten en Texelsouvenirs.

  • Filmpje pakken? Geen probleem op Texel. In de bioscoop in Den Burg zijn twee zalen waar de nieuwste films draaien. U kunt hier ook een klein hapje eten of een heerlijke, vers getapte Skuumkoppe drinken!

  • Wat is er fijner dan op een koude dag een heerlijke wellness behandeling ondergaan? In de beauty en wellness van Hotel Opduin in De Koog kunt u terecht voor een uitgebreide lichaams- of gezichtsbehandeling. Combineer uw behandeling met een bezoek aan de sauna en het Turkse stoombad, het zwembad en het solarium. Vooraf reserveren graag!

 

Kies uw vakantiehuis op Texel

Op Texel verhuren we luxe vakantiehuizen in verschillende prijsklassen. Kies voor een appartement aan zee of een vakantieverblijf op Texel met eigen wellness faciliteiten.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

3 Strandpaviljoens die met de kerstvakantie open zijn

Door Silke op zondag 20 september 2015.
Categorieën:StrandUit eten

De meeste strandpaviljoens op de Noordzeestranden worden eind oktober helemaal afgebroken om in het vroege voorjaar vervolgens weer opnieuw opgebouwd te worden. De redenen hiervoor zijn heel logisch.

Lees verder >

Uitstapjes in Zeeland

Door Peter op woensdag 17 december 2014.

Op dit blog schreef ik al eerder over de belangrijkste voordelen van een vakantie in Zeeland. Daarbij noemde ik de Deltawerken als een bezienswaardigheid die je eens in je leven gezien moet hebben. Maar Zeeland heeft veel meer bezienswaardigheden die een bezoekje meer dan waard zijn. Dus heb je een vakantiehuis in Zeeland gehuurd en wil je je heerlijke stranddagen afwisselen met een bezoekje aan een mooie bezienswaardigheid? Lees dan hieronder mijn tip 3.
 

Lees verder >

Waar zijn de hoogste golven in Nederland?

Door Silke op dinsdag 12 april 2016.
Categorieën:KustNatuur

Een vakantie aan de Nederlandse kust betekent genieten van het strand en de zee. Zwemmen in zee is extra leuk als er golven zijn. Voor geoefende zwemmers is het heerlijk om een duik in een aanzwellende golf te nemen of je te laten meevoeren met zo’n sterke waterstroom.

Lees verder >