In de winter naar Texel

Op Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland, wonen ruim 15.000 inwoners. Gedurende het jaar komen daar ruim een miljoen bezoekers bij. Het eiland is groot, de stranden lang en breed, zodat u – als u vakantie viert op Texel – weinig merkt van die andere bezoekers. Maar toch, als u het echte eilandgevoel wilt ervaren, als u in alle rust wilt genieten van de waddennatuur, dan loont het de moeite om in de winter naar Texel te komen. Tussen november en Pasen is het echt rustig op de stranden en in de natuur. In de horeca heeft de ober alle tijd voor u en in de vele winkels in Den Burg en De Koog kunt u heerlijk rustig tussen de nieuwste mode en de leukste woonaccessoires rondsnuffelen.

 

Zeker doen in de winter op Texel

Texel is in het grootste Waddeneiland en is ook in de wintermaanden volledig ‘in bedrijf’. De vele restaurants en winkels in Den Burg zijn gewoon open, terwijl het op de stranden en in de duinen een stuk rustiger is dan in de zomermaanden. En er is zoveel meer te doen in de winter. Wat denkt u van:

  • Bezoek zeehondenopvang Ecomare. In het binnenmuseum van Ecomare wandelt u tussen de reusachtige walvisskeletten in de Walviszaal. Of bezoek de expositie Waddenstad.

  • Bij een bezoek aan de Texelse bierbrouwerij proeft u tijdens een rondleiding bieren zoals de Skuumkoppe, Texels Wit en Stormbock.

  • Shoppen in Den Burg. In de winkelstraat van Den Burg kunt u gezellig een middagje shoppen voor de leukste kleding, schapenvachten en Texelsouvenirs.

  • Filmpje pakken? Geen probleem op Texel. In de bioscoop in Den Burg zijn twee zalen waar de nieuwste films draaien. U kunt hier ook een klein hapje eten of een heerlijke, vers getapte Skuumkoppe drinken!

  • Wat is er fijner dan op een koude dag een heerlijke wellness behandeling ondergaan? In de beauty en wellness van Hotel Opduin in De Koog kunt u terecht voor een uitgebreide lichaams- of gezichtsbehandeling. Combineer uw behandeling met een bezoek aan de sauna en het Turkse stoombad, het zwembad en het solarium. Vooraf reserveren graag!

 

Kies uw vakantiehuis op Texel

Op Texel verhuren we luxe vakantiehuizen in verschillende prijsklassen. Kies voor een appartement aan zee of een vakantieverblijf op Texel met eigen wellness faciliteiten.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Villa aan de kust met binnenzwembad

Door Silke op zondag 7 februari 2016.

Wilt u op vakantie in een luxe villa aan de Nederlandse kust? Zoekt u een huis dat geschikt is voor 12 personen? Wilt u luxe, rust en ruimte? Wilt u genieten van een eigen binnenzwembad, wellness en zelfs een thuisbioscoop?

Zoek niet verder want wij hebben zo’n vakantiehuis voor u gevonden: Landgoed Odessa

Lees verder >

Hoe komt de Noordzee aan haar naam?

Door Peter op maandag 6 oktober 2014.
Categorieën:CultuurKust

De Noordzee heeft in de 6e eeuw na Christus haar naam van de Friezen gekregen. De Friezen hadden in die tijd hun rijk langs de kust van Bremen tot Middelburg. Vanuit de Duitse Hanzesteden gezien lag de zee in het Noorden. Via de kaarten die door handelslieden uit deze steden werden gebruikt werd deze naam door heel Europa verspreid.

Lees verder >

Tallships in Den Helder

Door Silke op vrijdag 12 mei 2017.

SAIL Den Helder is dit jaar het grootste evenement van Noord-Holland. Sinds 1993 brengen iedere vier jaar de grootste zeilschepen ter wereld een bezoek aan de haven van Den Helder. Dit jaar komen maar liefst 30 zogenaamde Tallships naar de marinestad in de kop van Noord-Holland. Van 22 tot en met 25 juni kunnen de schepen worden bezichtigd en bestaat de mogelijkheid voor bedrijven en organisaties om een schip voor korte tijd af te huren om relaties uit te nodigen.

Lees verder >