Kerst in Nederland - Waarom wel?

Door Marielle op vrijdag 2 november 2018.

Je kent het wel, die ene vraag die zo eind oktober begin november in veel gezinnen gesteld wordt. 'Wat doen we met de kerst?' Bij sommige mensen slaat de kertstress gelijk toe. Want hoe zorg je ervoor dat je iedereen weer tevreden stelt. Ga je zelf uitgebreid koken of ga je dit jaar wel op tijd reserveren bij dat restaurant waar je zo graag naar toe wilt? En met wie breng je deze Kerstdagen door? Met de (schoon-)familie, vrienden of alleen je eigen gezin? Als je eenmaal de keuzes hebt gemaakt, alle boodschappen zijn in huis en de gerechten zijn gelukt dan kan het genieten gaan beginnen. Maar voordat je zover bent, dat kost wel wat energie.

Of trek jij de stekker eruit?

Aan de andere kant heb je mensen die deze twee vrije (Kerst-)dagen aangrijpen om heerlijk te gaan cocoonen; telefoon uit, stekker van de deurbel uit het contact en dan heerlijk met een dekentje en allemaal lekkers je nestelen op de bank. Eindelijk een keer dat boek lezen dat je al zo lang hebt liggen of series bingewatchen tot je erbij in slaap valt. Heerlijk!
 

De voordelen van vakantie in eigen land

Heb je dit jaar geen zin in het 'gedoe' rondom de Kerst, dan kun je ervoor kiezen om alles te ontvluchten en een vakantiehuisje te boeken. Je kan het vliegtuig pakken naar een warmere bestemming of op de latten gaan staan in een wintersportgebied. Maar ook in het kleine Nederland zijn er  veel mooie plekken waar je helemaal tot rust kunt komen of juist van alles kunt ondernemen.
 

Je bestemming is nooit ver weg - Korte reistijden

Als je in Nederland op vakantie gaat dan hoef je nooit langer dan vier uur te reizen. Van Groningen naar Vlissingen is het bijvoorbeeld 3,5 uur rijden met de auto. Van Maastricht naar Westkapelle (Zeeland) of Schoorl (Noord-Holland) doe je er 3 uur over. En van Leeuwarden naar Bergen is het zelfs maar 1,5 uur rijden. 

 

Kerstboodschappen - Laat ze bezorgen

Veel supermarkten hebben een bezorgservice. Dus in plaats van zelf al je kerstboodschappen te verzamelen, en maar hopen dat alles in de auto past,  laat je ze bezorgen op je vakantieadres. Bezoek de site van de lokale supermarkt in je vakantieplaats en bekijk wat er mogelijk is of plaats je bestelling bij één van de grote landelijke ketens.  Bestel wel op tijd, want je bent vast niet de enige.

 

Opruimen? - Boek de schoonmaakservice erbij

Nadat je een aantal heerlijke, ontspannen dagen hebt doorgebracht op je vakantieadres, komt onvermijdelijk het moment van vertrekken. Bij de meeste vakantiehuizen moet je uiterlijk om 10.00 uur weer de sleutels inleveren. Dus een beetje uitslapen kan nog maar dan moet toch echt iedereen zijn spullen weer gaan verzamelen en de auto ingepakt worden. Vind je het dan ook altijd zo vervelend dat je na zo'n fijne week  het huis moet schoonmaken? Jij blijft toch ook liever wat langer liggen of samen nog één keer genieten van een uitgebreid ontbijt? Soms is de eindschoonmaak inbegrepen bij je boeking. Is dat niet het geval dan kun je bij veel vakantiewoningen in overleg, tegen betaling, de schoonmaakservice bijboeken. 

 

Ontdek Nederland - Dit kun je doen

Tijdens je verblijf op je vakantieadres kun je er voor kiezen alle dagen in of in de buurt van je vakantiewoning te blijven. Spelletjes doen, wandelen en gezellige dingen doen samen met de kinderen. Maar het is ook ontzettend leuk en leerzaam om in eigen land plaatsen, gewoontes, cultuur en natuur te ontdekken. Dus als je toch liever wat meer wilt zien en ontdekken is er in de omgeving vaak van alles te doen en te beleven. De natuur is natuurlijk altijd 'open voor bezichtiging'. Bezoek een keer één van de natuurparken die Nederland rijk is of ga schatten jutten op het strand. Ben je op vakantie in Noord-Holland rond de feestdagen dan hebben we een aantal tips voor je wat  je in Bergen en Schoorl kunt doen.  Misschien breng je de kerstdagen wel door op één van de Waddeneilanden. Ook op Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog of Terschelling hoef  je je geen moment te vervelen.

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Surfen in Nederland

Door Silke op maandag 15 februari 2016.
Categorieën:ActiefKustStrand

Surfen op een plank op de golven is de moeder van alle boardsporten die er bestaan. Windsurfen, kitesurfen, skimboarden, wakeboarden, maar ook skateboarden en snowboarden zijn rechtstreeks afgeleid van de sport die duizenden jaren geleden in Polynesië is ontstaan.

Lees verder >

Het strand van Julianadorp aan Zee

Door Silke op woensdag 31 augustus 2016.

Julianadorp ligt in de duinen, net onder Den Helder in de kop van Noord-Holland. De gezellige dorpskern heeft een flink aantal winkels en gezellige horeca. In het voorjaar is Juliandorp aan Zee omgeven door bloeiende bollenvelden. Heerlijk om van deze bloemenpracht te voet of op de fiets te genieten. Het dorp heeft prima voorzieningen voor sportieve vakantiegangers. Er is een tennisbaan, een overdekt zwembad, meerdere bowlingbanen en een 9 holes golfbaan.

Lees verder >

Waarom is de zee gezond?

Door Peter op dinsdag 24 juni 2014.
Categorieën:KustVakantiehuizen

Een verblijf aan zee is gezond. Dat heeft te maken met de moleculen in zeelucht. Deze moleculen helpen om meer zuurstof op te nemen in je lichaam. Hierdoor heb je minder last van stress en ben je minder snel vermoeid. Ook hooikoorts- en astmapatienten hebben baat bij een verblijf aan zee omdat de lucht veel minder pollen en stuifmeel bevat. 

Lees verder >