Kerstvakantie? 4 Tips om te doen met de kinderen

Door Marielle op vrijdag 26 oktober 2018.

De kerstvakantie is natuurlijk een periode van samen zijn, lekker eten en leuke dingen doen. Het is ook de tijd dat de kinderen twee weken vrij zijn van school. Als het weer dan eens tegen zit is het fijn als je wat inspiratie hebt wat je binnenshuis kunt doen. Wij hebben vier tips voor je op een rij gezet.

 

1. Spelletjes spelen - Hoe fanatiek ben jij?

Je hebt spelletjesfanaten die nachten lang doorgaan, mensen die spelletjes doen alleen voor de gezelligheid met wat lekkers erbij en echte fanatiekelingen die pas tevreden zijn als ze gewonnen hebben. Het is alom bekend dat met de Kerstdagen er veel spelletjes gespeeld worden. De sjoelbak wordt weer van zolder gehaald, pakken kaarten worden geschud, gezelschapsspellen worden afgestoft. Welke spellen speel jij dit jaar tijdens de feestdagen? Wordt het kwartetten, Pim Pam Pet, Catan of de nieuwste versie van Monopoly? Er is zo ontzettend veel keus, voor alle leeftijden en wensen, dat er door het hele land speciaalzaken zijn die alleen maar (niet electronische) spelletjes verkopen. Benieuwd naar welke spellen op dit moment polulair zijn? Hier vind je de spelletjes top 10.

 

2. Samen gelukskoekjes bakken - Wat is jouw wens?

Met je kinderen samen lekkere dingen bakken is leuk om te doen. Eerst uitzoeken wat je gaat maken en daarna alle ingrediënten verzamelen. Je bent samen gezellig bezig en van het resultaat kan het hele gezin meegenieten. Oké, de boel daarna weer opruimen is misschien minder leuk, maar zet een gezellig (kerst-)muziekje op en die klus is ook zo geklaard! Maak eens een keer gelukskoekjes, dat past wel goed bij de tijd van het jaar. Wat wens jij je familie en vrienden toe in het nieuwe jaar? Laat iedereen van tevoren een aantal wensen schrijven op een smal strookje papier en ga daarna aan de slag met het beslag. Zijn de gelukskoekjes je te ingewikkeld, dan kun je natuurlijk ook nog altijd zandkoekjes maken en deze versieren. De (geluks-)koekjes kan je heel goed al van tevoren thuis maken en meenemen naar je vakantieadres. Maak je ze liever ter plaatse, check dan altijd eerst even of er een geschikte oven aanwezig is.

 

3. Knutselen met de kinderen - Gebruik je fantasie

Op basisscholen worden door de kinderen vaak volop kerstversieringen en kerststukjes gemaakt. Misschien heb je zelfs nog wel kerstknutsels van jezelf van vroeger. Het leuke van knutselen is dat je het eigenlijk overal kan doen, dus ook in je vakantiehuis. Tref je een keer een dag dat het niet echt aantrekkelijk is om er op uit te gaan, pak de knutselspullen erbij een ga aan de slag! Je hebt vaak niet veel nodig. Met papier, wol, verf, lijm, glitters, materiaal uit de natuur zoals dennenappels, twijgjes en schelpen maak je al de mooiste dingen. Weet je even niet wat je zal maken, bekijk dan de knutseltips voor kerst of de 5 tips om kerstversiering met schelpen te maken.

 

4. Kinderen zijn de baas - De omgekeerde wereld

Draai de rollen een keer een dagje om. Spreek een dag af dat de kinderen alles mogen bepalen: wat er gegegen wordt, wat jullie gaan doen, hoe laat papa en mama op bed moeten. De ouders mogen zich dan natuurlijk ook gedragen zoals de kinderen altijd doen. Of doe net alsof jullie in een chique restaurant zijn waar de ouders de kinderen verwelkomen en bedienen. Gegarandeerd dat jullie heel veel lol hebben! Maak van tevoren goede afspraken, want het moet voor iedereen natuurlijk wel leuk (en veilig) blijven.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wat is Lytje Pole?

Door Silke op vrijdag 9 september 2016.

Schiermonnikoog is een uniek Waddeneiland. Je zult op Schiermonnikoog geen grootschalig vermaak voor toeristen vinden. Vooral liefhebbers van rust en ruimte genieten graag op het autovrije eiland. Het hele eiland heeft de status van Nationaal park en het strand van Schiermonnikoog is het breedste strand van Europa.

Schiermonnikoog is ook een heerlijk eiland voor sportieve toeristen. Je kunt er vogelexcursies, wadlooptochten en jutterstochten maken. Met de Balg Express kun je naar de Balg, het meest oostelijke puntje van het eiland.

Lees verder >

Vakantiehuis in Cadzand huren

Door Silke op vrijdag 23 juni 2017.

Heeft u plannen om een vakantiehuis in Cadzand-Bad te huren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Cadzand is de meest zuidelijke én de meest westelijke badplaats aan de Nederlandse kust. Cadzand ligt in Zeeuws-Vlaanderen, direct aan de Belgische grens. De Bourgondische, gemoedelijke Vlaamse sfeer is hier dan ook goed te merken.

Lees verder >

Top 3 steden en dorpen van Zeeuws Vlaanderen

Door Peter op woensdag 13 mei 2015.
Categorieën:Cultuur

In Zeeuws Vlaanderen vind je prachtige oude steden en dorpen die een bezoekje meer dan waard zijn. Wij selecteren een top 3 die je bij je vakantie vanuit een huis in Zeeland zeker niet mag overslaan!

Lees verder >