Kerstvakantie? 4 tips om te doen met kinderen

De kerstvakantie brengt de mogelijkheid om leuke activiteiten te ondernemen, aangezien de kinderen twee weken lang vrij zijn van school. Mocht het weer een keer niet meezitten, dan is het fijn om wat inspiratie te hebben voor binnenshuis vermaak. Onderstaand hebben wij 4 tips voor jou op een rijtje gezet! 

1. Spelletjes spelen tijdens de kerstdagen - Ontdek de top 10

Je hebt spelletjesfanaten die nachten lang doorgaan, mensen die spelletjes combineren met smakele traktaties en echte fanatiekelingen die pas tevreden zijn als ze gewonnen hebben. De Kerstdagen staan bekend om het vele spelen van leuke spelletjes. De sjoelbak wordt weer van zolder gehaald, pakken kaarten worden geschud en  gezelschapsspellen worden afgestoft. Welke spellen speel jij dit jaar tijdens de feestdagen? Wordt het Qwixx, Catan of de nieuwste versie van Monopoly? Benieuwd naar welke spellen op dit moment polulair zijn? Hier vind je de spelletjes top 10.

2. Gelukskoekjes bakken met kerst - Wat is jouw wens?

Ook lekkere dingen bakken is een leuke activiteit om te doen met kinderen tijdens de Kerstdagen. Begin met het kiezen van een recept en verzamel vervolgens alle benodigde ingrediënten. Het samenzijn tijdens het bakken zorgt alleen al voor gezelligheid, terwijl het eindresultaat gedeeld kan worden met het hele gezin. Zelfs het opruimen wordt een feestje, met de gezellige kerstmuziek die op staat. Een echte aanrader is het maken van gelukskoekjes, wat goed past bij de tijd van het jaar. Wat wens jij je familie en vrienden toe in het nieuwe jaar? Laat iedereen van tevoren een aantal wensen schrijven op een smal strookje papier en ga daarna gauw aan de slag! Mocht dit recept te complex zijn, kies dan voor de altijd lekkere zandkoekjes. Beide koekjes zijn ideaal om vooraf thuis te bakken en mee te nemen naar je vakantiebestemming. Wil je ze liever maken op locatie? Kijk dan even of er een geschikte oven aanwezig is! 

3. Knutselen met de kinderen - Gebruik je fantasie

Op basisscholen worden vaak volop kerstversieringen en betoverende kerststukjes gemaakt door de kinderen. Maar ook tijdens de kerstvakantie is dit een leuke activiteit om samen te ondernemen. Wat het knutselen zo prettig maakt is dat je het eigenlijk overal kan doen, zelfs in je vakantiehuis! Op een koude dag met veel regen is het de hoogste tijd om je knutselgerei tevoorschijn te halen en aan de slag te gaan. Bovendien heb je niet veel nodig voor prachtige creaties. Met een beetje papier, wat wol, een likje verf, een vleugje lijm, een snufje glitters en natuurlijke materialen zoals dennenappels, twijgjes en schelpen, kun je de prachtigste knutselwerken maken. Weet jij even niet wat je moet maken? Bekijk dan snel de kerstversiering tips, 10 kidsproof knutsel tips of lees onze eigen blog met 5 leuke tips over hoe je kerstversiering maakt met schelpen!

4. Kerstfilms kijken - Welk film is jouw favoriet?

Een absolute must-do tijdens de kerstdagen is gezellig samen kerstfilms kijken. Onder knusse dekens, omringd door lekkernijen, straalt geluk van elk gezinslid af. Gaan jullie voor de klassieker Home Alone of misschien toch stiekem voor Matilda? Ontdek hier de huidige top 10 meest vermakelijke kerstfilms voor kinderen! 

Waar breng jij de kerstvakantie door? Ga jij voor een verblijf aan de kust of omarm je liever de rust aan de rand van het bos? De comfortabele vakantiehuizen bij Fijn op Vakantie zijn altijd gelegen op slechts een steenworp afstand van de natuur. 

Bekijk alle vakantiehuizen

De zekerheid van: