Kerstvakantie? 4 Tips om te doen met de kinderen

Door Marielle op vrijdag 26 oktober 2018.

De kerstvakantie is natuurlijk een periode van samen zijn, lekker eten en leuke dingen doen. Het is ook de tijd dat de kinderen twee weken vrij zijn van school. Als het weer dan eens tegen zit is het fijn als je wat inspiratie hebt wat je binnenshuis kunt doen. Wij hebben vier tips voor je op een rij gezet.

 

1. Spelletjes spelen - Hoe fanatiek ben jij?

Je hebt spelletjesfanaten die nachten lang doorgaan, mensen die spelletjes doen alleen voor de gezelligheid met wat lekkers erbij en echte fanatiekelingen die pas tevreden zijn als ze gewonnen hebben. Het is alom bekend dat met de Kerstdagen er veel spelletjes gespeeld worden. De sjoelbak wordt weer van zolder gehaald, pakken kaarten worden geschud, gezelschapsspellen worden afgestoft. Welke spellen speel jij dit jaar tijdens de feestdagen? Wordt het kwartetten, Pim Pam Pet, Catan of de nieuwste versie van Monopoly? Er is zo ontzettend veel keus, voor alle leeftijden en wensen, dat er door het hele land speciaalzaken zijn die alleen maar (niet electronische) spelletjes verkopen. Benieuwd naar welke spellen op dit moment polulair zijn? Hier vind je de spelletjes top 10.

 

2. Samen gelukskoekjes bakken - Wat is jouw wens?

Met je kinderen samen lekkere dingen bakken is leuk om te doen. Eerst uitzoeken wat je gaat maken en daarna alle ingrediënten verzamelen. Je bent samen gezellig bezig en van het resultaat kan het hele gezin meegenieten. Oké, de boel daarna weer opruimen is misschien minder leuk, maar zet een gezellig (kerst-)muziekje op en die klus is ook zo geklaard! Maak eens een keer gelukskoekjes, dat past wel goed bij de tijd van het jaar. Wat wens jij je familie en vrienden toe in het nieuwe jaar? Laat iedereen van tevoren een aantal wensen schrijven op een smal strookje papier en ga daarna aan de slag met het beslag. Zijn de gelukskoekjes je te ingewikkeld, dan kun je natuurlijk ook nog altijd zandkoekjes maken en deze versieren. De (geluks-)koekjes kan je heel goed al van tevoren thuis maken en meenemen naar je vakantieadres. Maak je ze liever ter plaatse, check dan altijd eerst even of er een geschikte oven aanwezig is.

 

3. Knutselen met de kinderen - Gebruik je fantasie

Op basisscholen worden door de kinderen vaak volop kerstversieringen en kerststukjes gemaakt. Misschien heb je zelfs nog wel kerstknutsels van jezelf van vroeger. Het leuke van knutselen is dat je het eigenlijk overal kan doen, dus ook in je vakantiehuis. Tref je een keer een dag dat het niet echt aantrekkelijk is om er op uit te gaan, pak de knutselspullen erbij een ga aan de slag! Je hebt vaak niet veel nodig. Met papier, wol, verf, lijm, glitters, materiaal uit de natuur zoals dennenappels, twijgjes en schelpen maak je al de mooiste dingen. Weet je even niet wat je zal maken, bekijk dan de knutseltips voor kerst of de 5 tips om kerstversiering met schelpen te maken.

 

4. Kinderen zijn de baas - De omgekeerde wereld

Draai de rollen een keer een dagje om. Spreek een dag af dat de kinderen alles mogen bepalen: wat er gegegen wordt, wat jullie gaan doen, hoe laat papa en mama op bed moeten. De ouders mogen zich dan natuurlijk ook gedragen zoals de kinderen altijd doen. Of doe net alsof jullie in een chique restaurant zijn waar de ouders de kinderen verwelkomen en bedienen. Gegarandeerd dat jullie heel veel lol hebben! Maak van tevoren goede afspraken, want het moet voor iedereen natuurlijk wel leuk (en veilig) blijven.

 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Van zeewater drinkwater maken?

Door Silke op dinsdag 12 april 2016.
Categorieën:KustNieuws

Als je op vakantie aan de kust bent, en je kijkt  vanaf het strand staat uit over zee, krijg je al snel het gevoel hoe enorm groot de zee eigenlijk is. En dat klopt. Maar liefst 71% van het totale oppervlak van onze aarde bestaat uit water. De schatting is dat er maar liefst 1,4 miljard kubieke kilometer aan water op aarde is.

Lees verder >

Op vakantie in Noordwijk aan Zee

Door Silke op maandag 26 november 2018.
Categorieën:CultuurKustStrand

Op vakantie in Noordwijk aan Zee

Noordwijk is een van de meest bekende badplaatsen van ons land. Het is een moderne kustplaats met een rijke historie. Noordwijk heeft een dertien kilometer lang zandstrand en is omringd door bollenvelden waar in voorjaar tienduizenden bloemen bloeien.

Lees verder >

Weekendje weg naar Ameland

Door Peter op donderdag 20 maart 2014.

Ameland is een van de grotere waddeneilanden met vier dorpjes, allemaal gelegen in de polders van het zuiden van het eiland. Van oost naar west zijn dat Buren, Nes, Ballum en Hollum. Het grootste dorp is Nes, hier komt ook de veerboot uit Holwerd aan. Het noorden van Ameland is een groot natuurgebied. Het zijn droge duinen, die overgaan in brede zandstranden. In het oosten van het eiland ligt een drassig gebied: het vogelreservaat Het Oerd. Tot aan het begin van de 20e eeuw leefden veel Amelanders van de walvisvaart.

Lees verder >