Kreeft eten in Zeeland

Donderdag 27 maart a.s. wordt het kreeftenseizoen weer geopend. Liefhebbers van de lekkerste kreeft weten het maar al te goed: de Oosterscheldekreeft is de allerbeste kreeft.  Vanaf 1 april tot 15 juni mag de wilde Oosterscheldekreeft gevangen worden. De Oosterscheldekreeft krijgt zijn uitstekende smaak door het overvloedige voedsel dat de Oosterschelde aan deze kreeften biedt. De beperkte vangsttermijn zorgt er voor dat het kreeftenbestand behouden blijft.

Hoe herkent u een Oosterscheldekreeft?

De Canadese kreeft is veel goedkoper en wordt daarom ook het meest aangeboden op de markt. Cornelis Heystek, hoofdredacteur van Gourmand Gazette waarschuwt de consument. "Als men een Oosterscheldekreeft wil en daarvoor afrekent, moet met wel een Oosterscheldekreeft voorgeschoteld krijgen en niet een veel goedkopere Canadese kreeft". De Oosterscheldekreeft is goed te onderscheiden van de Canadese kreeft (Homarus americanus). De Canadese kreeft heeft een groen tot roodbruin pantser, dat egaal kleurt bij het koken. Het pantser van de Oosterscheldekreeft is donkerblauw tot zwart met witte plekken. Na het koken blijven deze plekken lichter van kleur. Zo is zelfs een gekookte kreeft te herkennen. 

Waar eet u een Oosterscheldekreeft?

Bent u dit voorjaar in een vakantiehuis van Fijnopvakantie in Zeeland? Dan heeft u de kans een verse Oosterscheldekreeft te gaan eten. De Oosterscheldekreeft is een exclusief product dat in Zeeland wordt gekoesterd. Zo zijn er een beperkt aantal, gerenommeerde Zeeuwse restaurants onder de naam ''Kring van de Oosterscheldekreeft'' in 2014 een menu aanbiedt voor € 59,50 waarin u de allerlekkerste Oosterscheldekreeft kunt eten.

 

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal