Kunst op Ameland

Ieder jaar staat Ameland in november in het teken van de kunst. In de inspirerende omgeving van dit prachtige Waddeneiland exposeren traditioneel tientallen kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk. U vindt de kunst exposities in allerlei originele en soms onverwachte ruimtes. Hotels, kerken, restaurants, maar ook de musea en galeries op het eiland zijn ingericht met prachtige kunst.

November kunstmaand

De eerste kunstmaand november op Ameland werd in 1997 georganiseerd. De Stichting Kunstmaand Ameland selecteert uit een internationaal gezelschap de mooiste kunst. Zo is er werk te zien van kunstenaars uit Scandinavië, Duitsland en Nederland. Natuurlijk komen ook lokale kunstenaars van Ameland aan bod.

Gedurende de hele maand november zijn er schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek te bewonderen. Ook de podiumkunst krijgt volop aandacht tijdens talloze avondvoorstellingen op verschillende locaties. Tijdig reserveren hiervoor wordt aangeraden!

Vuurtoren in een nieuw jasje

In 2016 wordt de kunstmaand voor de 20e keer georganiseerd. Om deze editie een extra feestelijk tintje te geven is de markante rood-witte vuurtoren van Ameland in een nieuw jasje gestoken. Kunstenaar Rachel van Balen heeft de 59 meter hoge toren voorzien van afbeeldingen van duikers die het waterruim met walvissen, bruinvissen en zeehonden weergeven.

Vakantiehuis op Ameland in november

Komt u in november ook genieten van kunst en de heerlijke natuur van Ameland? Na een bezoekje aan een expositie genieten van een lange wandeling over het strand? Huur dan een heerlijke vakantiewoning op Ameland via Fijn op Vakantie!

De zekerheid van: