Kustpad wandelen

Door Silke op maandag 15 augustus 2016.

Het 'Pieterpad' is dan weliswaar het meest bekende wandelpad van Nederland, het is zeker niet het langste. Het ‘Nederlands Kustpad’ is met een lengte van maar liefst 721 kilometer veruit de langste wandelroute van ons land.

Wil je onze Nederlandse kust te voet ontdekken en genieten van ongekend mooie plekjes van Zeeland tot de Wadden? Wandel dan het Nederlandse Kustpad.

Nederlands Kustpad bestaat uit vier delen

1. Deltapad (233 kilometer van Sluis naar Hoek van Holland)

Met het wandelen van het Deltapad leer je Zeeland echt kennen en steekt u de Westerschelde over met een veerpont die alleen voor voetgangers en fietsers toegankelijk is.  Deze route heeft twee takken: één van Sluis naar Hoek van Holland en één van Bergen op Zoom naar Hoek van Holland. De takken komen bij elkaar in Goedereede. De route is in beide richtingen met wit-rode tekens gemarkeerd en in een gidsje beschreven.
Wil je meerdere dagen een stuk van het Deltapad wandelen? Verblijf dan in een van onze vakantiehuizen aan de Zeeuwse kust.

2. Hollands Kustpad (213 kilometer van Hoek van Holland naar Den Helder)

Het Hollands Kustpad brengt je door de provincies Noord- en Zuid-Holland en is een samenvoeging van het voormalige Duin- en Polderpad en het Visserspad. Je wandelt hier voor het grootste deel van de route door een grote variatie van duingebieden. Vanaf Callantsoog naar Den Helder verdwijnen de duinen en maken plaats voor weidse polderlandschappen. De route wordt beschreven in een gids, die door het Nivon en het Wandelnet gezamenlijk is uitgegeven.
Wil je meerdere dagen een stuk van het Hollands Kustpad wandelen? Verblijf dan in een van onze vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust of de Noord-Hollandse kust.

3. Fries Kustpad (152 kilometer van Stavoren naar Lauwersoog)

Deze route begint in Stavoren en na een stuk IJsselmeerkust volgt het Friese Kustpad in grote lijnen de kust van de Waddenzee. De route gaat door relatief onbevolkt gebied (met weinig winkels en horeca) en is voor een deel verboden voor honden (ook voor aangelijnde honden).

4. Wad- en Wierdenpad (123 kilometer van Lauwersoog naar Bad Nieuweschans)

Dit is de route door het minst bekende deel van de Nederlandse kust. De route gaat van Lauwersoog via het Lauwersmeer naar Leens, onder andere door het militair oefenterrein Marnewaard met daarin het spookdorp Marnehuizen. Vanaf Leens kun je kiezen om de route langs de Waddendijk te volgen of de Wierdenroute door het binnenland te volgen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Is het Egmond, Egmond aan Zee of Bergen?

Door Peter op vrijdag 19 december 2014.
Categorieën:CultuurKust

De meeste mensen denken dat Egmond één dorp is, maar niets is minder waar. De ''Egmonden'' bestaat uit drie aparte dorpjes met elk hun eigen geschiedenis en tradities: Egmond aan Zee, Egmond Binnen en Egmond aan den Hoef.

Egmond aan Zee is al in het jaar 977 ontstaan en is daarmee het oudste dorp van de drie. Egmond Binnen is de naam die sinds 1350 wordt gegeven aan het gehucht Hallem, niet ver van Egmond aan Zee. Het riddergeslacht van Egmond vestigde zich op een grote hoeve ten noorden van de abdij van Egmond Binnen. Uit deze hoeve ontstond de plaats Egmond aan den Hoef.

Lees verder >

Vakantie aan het strand

Door Peter op woensdag 10 juni 2015.
Categorieën:Nieuws

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft deze week cijfers naar buiten gebracht over het aantal vakanties dat aan de Nederlandse kust wordt doorgebracht. Er blijken maar liefst 2 miljoen mensen in 2014 een vakantie aan onze stranden te hebben geboekt. Een groei van maar liefst 200.000 ten opzichte van het jaar ervoor! Deze toeristen gaven gezamenlijk ruim 950.000 euro uit. 

Lees verder >

Watersporten in Zeeland

Door Silke op donderdag 1 februari 2018.

Gaat u ook zo graag op vakantie in Zeeland? Genieten van de ruimte, de schone en brede stranden en het heerlijke eten? Waar u ook in Zeeland bent, water is nooit ver weg. De provincie heeft een kustlijn van maar liefst 650 kilometer.

Zo weet u zeker dat u zich ook sportief kunt vermaken op en rond het water. En dan bedoelen we echt niet alleen een duik nemen in de zee. In Zeeland kunt u heel veel soorten watersport bedrijven. Wij noemen er een aantal.

Lees verder >