Kustpad wandelen

Door Silke op maandag 15 augustus 2016.

Het 'Pieterpad' is dan weliswaar het meest bekende wandelpad van Nederland, het is zeker niet het langste. Het ‘Nederlands Kustpad’ is met een lengte van maar liefst 721 kilometer veruit de langste wandelroute van ons land.

Wil je onze Nederlandse kust te voet ontdekken en genieten van ongekend mooie plekjes van Zeeland tot de Wadden? Wandel dan het Nederlandse Kustpad.

Nederlands Kustpad bestaat uit vier delen

1. Deltapad (233 kilometer van Sluis naar Hoek van Holland)

Met het wandelen van het Deltapad leer je Zeeland echt kennen en steekt u de Westerschelde over met een veerpont die alleen voor voetgangers en fietsers toegankelijk is.  Deze route heeft twee takken: één van Sluis naar Hoek van Holland en één van Bergen op Zoom naar Hoek van Holland. De takken komen bij elkaar in Goedereede. De route is in beide richtingen met wit-rode tekens gemarkeerd en in een gidsje beschreven.
Wil je meerdere dagen een stuk van het Deltapad wandelen? Verblijf dan in een van onze vakantiehuizen aan de Zeeuwse kust.

2. Hollands Kustpad (213 kilometer van Hoek van Holland naar Den Helder)

Het Hollands Kustpad brengt je door de provincies Noord- en Zuid-Holland en is een samenvoeging van het voormalige Duin- en Polderpad en het Visserspad. Je wandelt hier voor het grootste deel van de route door een grote variatie van duingebieden. Vanaf Callantsoog naar Den Helder verdwijnen de duinen en maken plaats voor weidse polderlandschappen. De route wordt beschreven in een gids, die door het Nivon en het Wandelnet gezamenlijk is uitgegeven.
Wil je meerdere dagen een stuk van het Hollands Kustpad wandelen? Verblijf dan in een van onze vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust of de Noord-Hollandse kust.

3. Fries Kustpad (152 kilometer van Stavoren naar Lauwersoog)

Deze route begint in Stavoren en na een stuk IJsselmeerkust volgt het Friese Kustpad in grote lijnen de kust van de Waddenzee. De route gaat door relatief onbevolkt gebied (met weinig winkels en horeca) en is voor een deel verboden voor honden (ook voor aangelijnde honden).

4. Wad- en Wierdenpad (123 kilometer van Lauwersoog naar Bad Nieuweschans)

Dit is de route door het minst bekende deel van de Nederlandse kust. De route gaat van Lauwersoog via het Lauwersmeer naar Leens, onder andere door het militair oefenterrein Marnewaard met daarin het spookdorp Marnehuizen. Vanaf Leens kun je kiezen om de route langs de Waddendijk te volgen of de Wierdenroute door het binnenland te volgen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Verhuren via een specialist

Door Silke op woensdag 28 september 2016.

Bent u de eigenaar van een vakantiewoning aan de Nederlandse kust? Een huis op een park in Zeeland of een appartement met zicht op zee in Zuid-Holland? Misschien bezit u een villa in een kleine badplaats aan de Noord-Hollandse kust of heeft u een fijne bungalow op een Waddeneiland.

Lees verder >

Vakantiepark aan de kust

Actief aan de kust

Door Silke op vrijdag 5 mei 2017.

Natuurlijk is het heerlijk om op een warme zomerse dag lekker aan het strand te liggen. Even niets anders doen dan regelmatig in te smeren en regelmatig de bladzijden van uw boek om te slaan.

Maar soms wilt u ook wel even de benen strekken. Even in actie komen, met elkaar of helemaal alleen. Een verblijf aan de Nederlandse kust maakt dat heel goed mogelijk. Wij zetten de vijf populairste activiteiten aan het strand voor u op een rij.

Lees verder >