Kustpad wandelen

Door Silke op maandag 15 augustus 2016.

Het 'Pieterpad' is dan weliswaar het meest bekende wandelpad van Nederland, het is zeker niet het langste. Het ‘Nederlands Kustpad’ is met een lengte van maar liefst 721 kilometer veruit de langste wandelroute van ons land.

Wil je onze Nederlandse kust te voet ontdekken en genieten van ongekend mooie plekjes van Zeeland tot de Wadden? Wandel dan het Nederlandse Kustpad.

Nederlands Kustpad bestaat uit vier delen

1. Deltapad (233 kilometer van Sluis naar Hoek van Holland)

Met het wandelen van het Deltapad leer je Zeeland echt kennen en steekt u de Westerschelde over met een veerpont die alleen voor voetgangers en fietsers toegankelijk is.  Deze route heeft twee takken: één van Sluis naar Hoek van Holland en één van Bergen op Zoom naar Hoek van Holland. De takken komen bij elkaar in Goedereede. De route is in beide richtingen met wit-rode tekens gemarkeerd en in een gidsje beschreven.
Wil je meerdere dagen een stuk van het Deltapad wandelen? Verblijf dan in een van onze vakantiehuizen aan de Zeeuwse kust.

2. Hollands Kustpad (213 kilometer van Hoek van Holland naar Den Helder)

Het Hollands Kustpad brengt je door de provincies Noord- en Zuid-Holland en is een samenvoeging van het voormalige Duin- en Polderpad en het Visserspad. Je wandelt hier voor het grootste deel van de route door een grote variatie van duingebieden. Vanaf Callantsoog naar Den Helder verdwijnen de duinen en maken plaats voor weidse polderlandschappen. De route wordt beschreven in een gids, die door het Nivon en het Wandelnet gezamenlijk is uitgegeven.
Wil je meerdere dagen een stuk van het Hollands Kustpad wandelen? Verblijf dan in een van onze vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust of de Noord-Hollandse kust.

3. Fries Kustpad (152 kilometer van Stavoren naar Lauwersoog)

Deze route begint in Stavoren en na een stuk IJsselmeerkust volgt het Friese Kustpad in grote lijnen de kust van de Waddenzee. De route gaat door relatief onbevolkt gebied (met weinig winkels en horeca) en is voor een deel verboden voor honden (ook voor aangelijnde honden).

4. Wad- en Wierdenpad (123 kilometer van Lauwersoog naar Bad Nieuweschans)

Dit is de route door het minst bekende deel van de Nederlandse kust. De route gaat van Lauwersoog via het Lauwersmeer naar Leens, onder andere door het militair oefenterrein Marnewaard met daarin het spookdorp Marnehuizen. Vanaf Leens kun je kiezen om de route langs de Waddendijk te volgen of de Wierdenroute door het binnenland te volgen.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Nieuwe duinen en strand

Door Peter op donderdag 30 oktober 2014.
Categorieën:KustNieuws

Aan de Nederlandse kust, tussen Alkmaar en Den Helder, ligt De Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Deze kunstmatige zeewering zorgt ervoor dat het Noord Hollandse kustgebied op deze plek wordt beschermd tegen de zee. Uit onderzoek van de afgelopen jaren blijkt dat ze niet meer aan de veiligheidseisen voldoen en moeten worden worden versterkt. 

Lees verder >

Hoe word ik bruin?

Door Silke op maandag 20 juni 2016.
Categorieën:Strand

Nu de zomer is aangebroken wil je tijdens je vakantie aan de Nederlandse kust vast en zeker wat vaker je rokje, korte broek of T-shirt aantrekken. Maar wat zou het prettig zijn als die witte armen en benen alvast een kleurtje hadden! Een paar dagen in de zon kan daarbij wonderen doen. Maar pas op voor verbranding. Voorbereiding en bescherming zijn de sleutelwoorden voor een mooie zomerse huid. Wij geven je graag een paar tips voor een veilig bruin kleurtje.

Lees verder >

Energie opladen in de winter

Door Peter op woensdag 17 december 2014.
Categorieën:Actief

Wil jij deze winter energie opladen aan de kust? Eens even helemaal bijkomen en genieten van een weldadige warmte? Kies dan voor een vakantiehuis met eigen sauna. Door de warmte van de sauna gaat je hart sneller kloppen zodat je hele lichaam beter doorbloed raakt. En dat heeft een aantal positieve effecten.

Lees verder >