Lekker rustig strand

De landing in Normandië is voor de meesten van ons een bekend begrip. Maar ook in ons eigen Noord Holland is het Engelse leger al eens op het strand geland. Deze invasie was een direct gevolg van de ontwikkelingen in Frankrijk. Hier werd in 1793 de koning door het volk van zijn troon gezet en onthoofd. Napoleon werd de nieuwe baas in Frankrijk en hij wilde hij zijn revolutionaire ideeen ook elders in Europa gaan uitvoeren. Zo kwam Nederland in 1798 onder bezetting van de Fransen. 

Koning op de vlucht


Onze stadhouder Willem V vluchtte naar Engeland en Lodewijk Napoleon kreeg de macht. De koning van Engeland werd behoorlijk zenuwachtig van deze ontwikkelingen en op 27 augustus landden 12.000 Engelse soldaten op het strand van Callantsoog om de Fransen te verdrijven. Vanaf de schepen werd de landing gedekt met beschietingen op de duinen. Al op de eerste dag van de invasie sneuvelden er ruim 1400 verdedigers. In de dagen en weken erna volgden Engelse en Russische versterkingen, tot er een invasiemacht van 35.000 man in de kop van Noord-Holland stond. 

Rust in Callantsoog


Inmiddels is de rust in Callantsoog weergekeerd. Het is nu vooral genieten van de ruimte, de frisse lucht en de gezellige dorpskern met horeca en winkels. De brede zandstranden van Callantsoog staan bekend als de rustigste van Noord Holland.

Luxe villapark


Villapark de Buitenplaats ligt op loopafstand van de zandstranden en het centrum Callantsoog. Op dit rustig gelegen park kun je een van de vrijstaande huizen huren. Deze rietgedekte villa’s liggen op een eigen terrein van zo'n 300 m2 en zijn geschikt voor 4 of 6 personen. De huizen hebben een oud Hollandse sfeer en zijn zeer ruim, luxe en compleet ingericht.

 

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal