Lekker uit eten in Egmond aan Zee

Door Peter op woensdag 11 februari 2015.
Categorieën:KustUit eten

Egmond aan Zee heeft nog geen 5000 inwoners. Met maar liefst 28 restaurants in het voormalige vissersdorp zou je zeggen dat de lokale bevolking keuze genoeg heeft om lekker uit eten te gaan! Gelukkig voor de restaurant eigenaren komen er het hele jaar door veel toeristen genieten van het gezellige dorp, de brede boulevard en de heerlijke zandstranden. 

In het centrum, niet ver van de strandopgang, vind je Grand Café/restaurant ''Het Wapen van Egmond''. Naast een sfeervol restaurant kun je hier op het grote verwarmde terras zomers en 's winters genieten van een hapje en een drankje.  En na een lange winterse wandeling over het strand kun je ook plaatsnemen bij de sfeervolle open haard.

Mooie appartementen in Egmond aan Zee

Boven het Wapen van Egmond (en met een eigen entree) zijn 3 fraaie appartementen die door Fijn op Vakantie worden verhuurd. Carpe Diem is een luxe woning voor 6 personen met een groot eigen zonneterras. Zilverzand is geschikt voor 4 personen en heeft ook een eigen terras. Strandliefde ligt op de 2e verdieping en is geschikt voor 2 personen. Vanuit de woonkamer kijk je uit over de strandopgang en de zee. De appartementen liggen op 50 meter van het strand!

Heerlijke erwtensoep

Toen ik afgelopen najaar de appartementen bezocht kreeg ik van de eigenaar een kop erwtensoep aangeboden in het restaurant. Ik weet zeker dat dit de lekkerste snert van Egmond is. Kom je ook snel proeven?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Strandproblemen oplossen

Door Silke op vrijdag 3 februari 2017.
Categorieën:Strand

Een dagje strand is voor de meesten van ons een heerlijk vooruitzicht. Languit in het zand, lekker zwemmen in zee en dollen in de branding. Genieten van een koud drankje aan het eind van de dag terwijl de zon langzaam in zee zakt …

Toch zijn er een aantal nadelen van het strand te noemen, waar vooral vrouwelijke strandgangers niet graag aan denken.

Lees verder >

Strand van Bergen aan Zee

Door Peter op woensdag 17 juni 2015.

Het strand van Bergen aan Zee is zo’n 3 km lang en ligt ingeklemd tussen het natuurpark De Schoorlse Duinen (de breedste en hoogste duinen van Nederland) en de duinen van het Noord-Hollands Duinreservaat. Het strand is verdeeld in verschillende zones: zonnestranden, activiteitenstranden en een naaktrecreatiestrand. Op de borden bij de strandopgang zie je waar deze stranden liggen. Bij de verschillende strandpaviljoens zijn ligbedden en windschermen te huur.

Lees verder >

Weetjes over de Waddeneilanden

Door Silke op vrijdag 7 juli 2017.

De Nederlandse Waddeneilanden zijn een zeer populaire bestemming voor liefhebbers van rust, natuur en heerlijke stranden. De Nederlandse Waddeneilanden hebben een totale oppervlakte van ruim 400 km2 en er wonen op de vijf bewoonde eilanden in totaal ruim 24.000 mensen.
Hoewel de eilanden allemaal in het prachtige UNESCO erfgoed de Waddenzee liggen, verschillen ze onderling best van elkaar. Misschien kent u de eilanden van een bezoek of vakantie, maar met onderstaande weetjes kunnen we u vast nog verrassen!

Lees verder >