Lekker uit eten in Egmond aan Zee

Door Peter op woensdag 11 februari 2015.
Categorieën:KustUit eten

Egmond aan Zee heeft nog geen 5000 inwoners. Met maar liefst 28 restaurants in het voormalige vissersdorp zou je zeggen dat de lokale bevolking keuze genoeg heeft om lekker uit eten te gaan! Gelukkig voor de restaurant eigenaren komen er het hele jaar door veel toeristen genieten van het gezellige dorp, de brede boulevard en de heerlijke zandstranden. 

In het centrum, niet ver van de strandopgang, vind je Grand Café/restaurant ''Het Wapen van Egmond''. Naast een sfeervol restaurant kun je hier op het grote verwarmde terras zomers en 's winters genieten van een hapje en een drankje.  En na een lange winterse wandeling over het strand kun je ook plaatsnemen bij de sfeervolle open haard.

Mooie appartementen in Egmond aan Zee

Boven het Wapen van Egmond (en met een eigen entree) zijn 3 fraaie appartementen die door Fijn op Vakantie worden verhuurd. Carpe Diem is een luxe woning voor 6 personen met een groot eigen zonneterras. Zilverzand is geschikt voor 4 personen en heeft ook een eigen terras. Strandliefde ligt op de 2e verdieping en is geschikt voor 2 personen. Vanuit de woonkamer kijk je uit over de strandopgang en de zee. De appartementen liggen op 50 meter van het strand!

Heerlijke erwtensoep

Toen ik afgelopen najaar de appartementen bezocht kreeg ik van de eigenaar een kop erwtensoep aangeboden in het restaurant. Ik weet zeker dat dit de lekkerste snert van Egmond is. Kom je ook snel proeven?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Storm aan de kust

In Nederland horen herfst- en winterstormen bij het klimaat. Vanaf oktober ontstaan er steeds grotere tegenstellingen in de temperatuur van de atmosfeer. Op het Noordelijke Halfrond wordt het snel kouder, terwijl het in het zuiden nog nazomert. Deze grote temperatuurverschillen zorgen ervoor dat er op een hoogte van zo’n 10 kilometer krachtige straalstormen ontstaan die flinke stormdepressies onze kant opsturen, soms een aantal achter elkaar.

Lees verder >

Kiezen aan de kust

Door Silke op zaterdag 1 oktober 2016.

Als u in Nederland aan de kust op vakantie wilt valt er heel wat te kiezen. We hebben in ons land maar liefst 523 km strand. Daarvan is 353 km Noordzeekust. De overige 170 km is Waddenkust en Westerschelde. De Nederlandse stranden zijn breed en schoon en de Noordzee heeft uitstekend zwemwater. Op veel plekken houdt de KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddingsbrigade) een oogje in het zeil zodat u veilig kunt zwemmen. Op heel veel stranden zijn gezellige strandpaviljoens en vrijwel overal langs de kust kunt u ook rustige stranden vinden, zelfs tijdens een warme zomerdag.

Lees verder >

Blokarten aan de Nederlandse kust

Door Peter op woensdag 10 juni 2015.
Categorieën:Actief

In 1999 werd door de Nieuw Zeelander Paul Becket de Blokart uitgevonden. Hij wilde een wagen maken die door een zeil werd voortbewogen en die eenvoudig door iedereen bestuurd kon worden. Zijn idee werd een groot succes. In steeds meer landen wordt de sport beoefend en ook in Nederland is  blokarten op het strand een populaire activiteit geworden. 

Lees verder >