Lekker uit eten in Egmond aan Zee

Door Peter op woensdag 11 februari 2015.
Categorieën:KustUit eten

Egmond aan Zee heeft nog geen 5000 inwoners. Met maar liefst 28 restaurants in het voormalige vissersdorp zou je zeggen dat de lokale bevolking keuze genoeg heeft om lekker uit eten te gaan! Gelukkig voor de restaurant eigenaren komen er het hele jaar door veel toeristen genieten van het gezellige dorp, de brede boulevard en de heerlijke zandstranden. 

In het centrum, niet ver van de strandopgang, vind je Grand Café/restaurant ''Het Wapen van Egmond''. Naast een sfeervol restaurant kun je hier op het grote verwarmde terras zomers en 's winters genieten van een hapje en een drankje.  En na een lange winterse wandeling over het strand kun je ook plaatsnemen bij de sfeervolle open haard.

Mooie appartementen in Egmond aan Zee

Boven het Wapen van Egmond (en met een eigen entree) zijn 3 fraaie appartementen die door Fijn op Vakantie worden verhuurd. Carpe Diem is een luxe woning voor 6 personen met een groot eigen zonneterras. Zilverzand is geschikt voor 4 personen en heeft ook een eigen terras. Strandliefde ligt op de 2e verdieping en is geschikt voor 2 personen. Vanuit de woonkamer kijk je uit over de strandopgang en de zee. De appartementen liggen op 50 meter van het strand!

Heerlijke erwtensoep

Toen ik afgelopen najaar de appartementen bezocht kreeg ik van de eigenaar een kop erwtensoep aangeboden in het restaurant. Ik weet zeker dat dit de lekkerste snert van Egmond is. Kom je ook snel proeven?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Trends op het strand

Door Peter op woensdag 30 juli 2014.
Categorieën:KustNieuws

Online vakantiesite Expedia publiceert jaarlijks haar ''Flip Flop Report''. In dit onderzoek publiceert het bedrijf alles over de actuele trends rondom 's werelds meest populaire vakantiebestemming: het strand. De opvallende cijfers dit jaar:

Het strand is hot
​Het strand blijft enorm populair tijdens een vakantie. Meer dan de helft (56%) van de ondervraagden heeft dit jaar tijdens de vakantie een strand bezocht en 75% zegt dat de kans groot is dat ze de komende 12 maanden een strand zal bezoeken.

Lees verder >

Waarom willen we naar zee?

Door Silke op vrijdag 15 april 2016.
Categorieën:KustNatuur

Als mensen denken aan een vakantie denkt meer dan 70% aan strand en zee. Heerlijk genieten in de zon, zwemmen in zee, luieren in de schaduw bij het ruisen van de zee… Het blijkt voor de meesten van ons tenminste een maal per jaar reden om een vakantiehuis aan zee te huren. Maar waarom willen we toch zo graag aan zee zijn?

Lees verder >

Vakantie onder de zeespiegel

Door Silke op vrijdag 24 maart 2017.
Categorieën:KustNatuurStrand

Alle hoogtes in Nederland worden gemeten ten opzichte van hetzelfde niveau, het Normaal Amsterdams Peil (NAP). Een NAP hoogte van 0 meter is ongeveer gelijk aan het gemiddelde niveau van de Noordzee.

Lees verder >