Lekker uit eten in Egmond aan Zee

Door Peter op woensdag 11 februari 2015.
Categorieën:KustUit eten

Egmond aan Zee heeft nog geen 5000 inwoners. Met maar liefst 28 restaurants in het voormalige vissersdorp zou je zeggen dat de lokale bevolking keuze genoeg heeft om lekker uit eten te gaan! Gelukkig voor de restaurant eigenaren komen er het hele jaar door veel toeristen genieten van het gezellige dorp, de brede boulevard en de heerlijke zandstranden. 

In het centrum, niet ver van de strandopgang, vind je Grand Café/restaurant ''Het Wapen van Egmond''. Naast een sfeervol restaurant kun je hier op het grote verwarmde terras zomers en 's winters genieten van een hapje en een drankje.  En na een lange winterse wandeling over het strand kun je ook plaatsnemen bij de sfeervolle open haard.

Mooie appartementen in Egmond aan Zee

Boven het Wapen van Egmond (en met een eigen entree) zijn 3 fraaie appartementen die door Fijn op Vakantie worden verhuurd. Carpe Diem is een luxe woning voor 6 personen met een groot eigen zonneterras. Zilverzand is geschikt voor 4 personen en heeft ook een eigen terras. Strandliefde ligt op de 2e verdieping en is geschikt voor 2 personen. Vanuit de woonkamer kijk je uit over de strandopgang en de zee. De appartementen liggen op 50 meter van het strand!

Heerlijke erwtensoep

Toen ik afgelopen najaar de appartementen bezocht kreeg ik van de eigenaar een kop erwtensoep aangeboden in het restaurant. Ik weet zeker dat dit de lekkerste snert van Egmond is. Kom je ook snel proeven?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Rijden naar Ameland

Door Silke op woensdag 28 maart 2018.
Categorieën:NieuwsStrand

Als u een vakantiehuis op Ameland heeft gehuurd, neemt u de boot vanuit Holwerd naar Ameland. Zigzaggend door de Waddenzee brengt de boot u in circa 45 minuten naar het gastvrije eiland.

Toch zijn er lange tijd plannen geweest om een dam aan te leggen in de Waddenzee, zodat u met de auto vanuit Friesland naar Ameland kon rijden.

Lees verder >

Gratis wifi op Texel

Door Peter op woensdag 7 januari 2015.
Categorieën:Nieuws

Als je ook op vakantie echt overal wilt kunnen Facebooken, Twitteren, e-mailen of whatsappen kunnen we je een vakantie op Texel van harte aanraden. Eind 2014 heeft wethouder Eric Hercules een nieuw gratis wifi netwerk op Texel opengesteld: Texelwifi.  In alle dorpskernen op Texel zijn bij elkaar veertig hotspots geïnstalleerd die elk voldoende capaciteit hebben voor zo'n driehonderd gebruikers tegelijk. Het gratis netwerk is een samenwerking tussen de gemeente en Texelse ondernemers. 

Lees verder >

Is het Egmond, Egmond aan Zee of Bergen?

Door Peter op vrijdag 19 december 2014.
Categorieën:CultuurKust

De meeste mensen denken dat Egmond één dorp is, maar niets is minder waar. De ''Egmonden'' bestaat uit drie aparte dorpjes met elk hun eigen geschiedenis en tradities: Egmond aan Zee, Egmond Binnen en Egmond aan den Hoef.

Egmond aan Zee is al in het jaar 977 ontstaan en is daarmee het oudste dorp van de drie. Egmond Binnen is de naam die sinds 1350 wordt gegeven aan het gehucht Hallem, niet ver van Egmond aan Zee. Het riddergeslacht van Egmond vestigde zich op een grote hoeve ten noorden van de abdij van Egmond Binnen. Uit deze hoeve ontstond de plaats Egmond aan den Hoef.

Lees verder >