Leuke activiteiten met kinderen in en rondom Schoorl

De zon is volop aan het schijnen en iedereen krijgt zin om eropuit te gaan! Nog heel even geduld en dan is het weer zomervakantie. Een heerlijk moment om samen met de kinderen richting de kust te gaan. Het vakantiepark Schoorlse Duinen is erg populair bij ouders met kinderen vanwege de vele leuke activiteiten rondom het park. In deze blog vindt u een kort overzicht van een aantal kinderactiviteiten die Schoorl te bieden heeft.

1. De welbekende klimduin

Eén van de bekendste plekken in Schoorl is de prachtige klimduin. De duin ligt onderaan in het centrum van Schoorl en is maar liefst 51 meter hoog. Een heerlijke plek voor kinderen om op en af te rennen. Maar er zijn nog meer leuke activiteiten op en rondom de duin. Zo kunt u bijvoorbeeld samen met uw kinderen een mooie knikkerbaan maken. Graaf hiervoor een kronkelende geul in het zand en plaats een aantal knikkers aan het begin van de baan. Op uw plaatsen, af! Een knikkerbaan maken op de klimduin is een gezellige en spannende activiteit voor het hele gezin.

2. Het discgolf parcours

In de Schoorlse Duinen bevindt zich ook een prachtig discgolf parcours. Discgolf lijkt op traditioneel golf maar wordt gespeeld met een frisbee en is vooral leuk voor wat oudere kinderen. Het parcours in de Schoorlse duinen is heel veelzijdig en biedt naast 18 uitdagende holes ook prachtige uitzichten. Discgolf in Schoorl is dus niet alleen een heel leuk spel maar ook een aanrader voor liefhebbers van de natuur.

3. Een dagje naar het strand

Een verblijf bij Schoorlse Duinen is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het strand. Op het strand is er van alles mogelijk en wordt het gegarandeerd een leuke dag. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld een mooi zandkasteel bouwen, een fijne wandeling maken, of een lekker ijsje eten bij één van de gezellige strandtenten! Een stranddag met de kinderen is in de zomer dus altijd een goed idee!

Meisje strand

4. Het blotevoetenpad, kabouterpad en het speelbos

Tot slot is ook het blotevoetenpad in Schoorl een aanrader. Met je blote voeten lopen over zand, mos en dennenappels: hoe voelt dat? Bij het blotevoetenpad kunt u dit ontdekken. Het pad is ongeveer 150 meter lang en is daarmee dus ook geschikt voor jonge kinderen. Bij het einde van het pad kunt u de voeten afspoelen en daarna direct doorlopen naar het speelbos of de schoenen weer aandoen en het kabouterpad aflopen. Zowel het blotevoetenpad, kabouterpad en het speelbos zijn gratis toegankelijk.

jongen in bos

In Schoorl is het voor zowel jong en oud genieten geblazen in de zomer. De schat aan activiteiten en de prachtige omgeving zorgt ervoor dat u zich nooit hoeft te vervelen. Klinkt dit als muziek in de oren? Bekijk dan snel ons aanbod van beschikbare vakantiewoningen!

Bekijk vakantiehuizen

De zekerheid van: