Mag mijn auto mee naar Schiermonnikoog?

Schiermonnikoog is het kleinste Nederlandse Waddeneiland en het hele eiland heeft de status van Nationaal Park. Als je een vakantiehuis op Schiermonnikoog hebt gehuurd zul je onder de indruk raken van de unieke natuur en de breedste zandstranden die er in Europa te vinden zijn. De rust die je als bezoeker op het eiland ervaart heeft zeker te maken met het feit dat er vrijwel geen gemotoriseerd verkeer op het eiland te vinden is. 

Autoluw eiland

Sinds 1968 mag je als toerist op Schiermonnikoog geen auto, motorfiets of brommer meenemen.  Het verbod is ingesteld om de unieke natuur en cultuur van het eiland te beschermen. Alleen voor het aanleveren van goederen vanaf de vaste wal en voor sommige bewoners geldt een ontheffing. Met de bewoners is afgesproken dat ze de auto zo min mogelijk gebruiken.

Ontheffing van het rijverbod

Ook toeristen kunnen in uitzonderlijke gevallen een speciale vergunning van de gemeente Schiermonnikoog krijgen om een auto mee te nemen. Denk daarbij aan een vergunning voor het vervoer van gehandicapte personen. Voor het aanvragen is een doktersverklaring noodzakelijk.

Lekker fietsen op Schier

Bij de haven in Lauwersoog zijn ruime parkeerterreinen. Na de boottocht van 45 minuten kom je aan op de veerdam in Schiermonnikoog en daar stap je op de fiets! Heb je zelf geen fiets meegenomen? Huur er dan een aan de haven en geniet van rust en de schone lucht op het eiland! 

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal