Meer verhuren aan de kust

Door Silke op vrijdag 31 maart 2017.

Bent u de trotse eigenaar van een (vakantie-)huis aan de Nederlandse kust? Heeft u plannen om uw appartement, bungalow of villa voor korte of langere tijd te gaan verhuren aan vakantiegangers? Fijn op Vakantie helpt u graag bij het vindbaar en boekbaar maken van uw huis op het internet. Maar ook als eigenaar kunt u een aantal zaken ondernemen om de kans op een succesvolle verhuur te vergroten.

Wij zetten drie tips voor meer verhuur waar u direct mee aan de gang kunt, op een rij:

De beste foto’s

Potentiële gasten bladeren op internet door verschillende sites en presentaties om het vakantiehuis van hun dromen te vinden. Het is belangrijk dat juist uw huis opvalt. Zorg ervoor dat uw huis zo compleet en voordelig mogelijk gepresenteerd wordt. Lees onze 7 tips voor het fotograferen van een vakantiehuis!

Slimme prijsopbouw

Het rendement van de verhuur van uw vakantiehuis wordt bepaald door de inkomsten uit de verhuur. En die hangen samen met een hoge bezetting. U bent met uw vakantiehuis in concurrentie met andere aanbieders. Bekijk wat uw concurrenten vragen en zorg dat uw huurprijs daar niet te veel van afwijkt. Ga ervan uit dat de vraag in de schoolvakanties veel groter is dan daarbuiten. Zorg dan ook voor een slimme prijsopbouw die ervoor zorgt dat uw vakantiehuis juist buiten de drukke vakantieperiodes een aantrekkelijke prijs heeft. Zo zorgt u voor een optimale bezetting.

Verras uw gasten

De beste reclame voor uw vakantiehuis wordt gemaakt door gasten die het hebben gehuurd. Zorg ervoor dat u net even meer doet dan u belooft in de beschrijving. Een bloemetje of een fles wijn bij aankomst, lekkere kussens voor in de terrasstoelen en een kist met boeken en speelgoed voor de kinderen vergroten het vakantieplezier. En zorg dat uw huis brandschoon wordt opgeleverd. Klachten ontstaan in meer dan de helft van de gevallen als een vakantieverblijf niet schoon is.

Wilt u hulp bij het realiseren van de beste verhuur voor uw huis aan de kust? Bij Fijn op Vakantie hebben we veel ervaring in het succesvol verhuren van vakantiehuizen op maximaal 10 kilometer van de Noordzeekust of op de Waddeneilanden. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De mooiste duinwandelingen

Door Peter op zondag 30 november 2014.
Categorieën:ActiefNatuur

Duinen zijn een onmisbare schakel in onze kustverdediging. Geen ander landschap is voor onze veiligheid zo belangrijk als het duinlandschap en het mooiste is: de duinen zijn ook een heerlijke plek voor een lange wandeling. Het hele jaar door! Het duinlandschap is zeer afwisselend met glasheldere meertjes, dichte duinbossen en mooie duintoppen waar je jezelf trakteert op een weids uitzicht. Het strand is nooit ver weg om ook nog even die zilte zeelucht op te kunnen snuiven. 

Lees verder >

Mobiel boeken

Door Peter op zaterdag 5 juli 2014.

Als één van de eerste reisorganisaties in Nederland lanceert fijnopvakantie.nl haar ‘’responsive’’ website. De site is qua techniek en design zo ontworpen dat deze zich aanpast aan het apparaat en het gedrag van de gebruiker.

Lees verder >

Grootste zonnepark van Nederland

Door Silke op vrijdag 22 juli 2016.

Op Ameland is onlangs het grootste zonnepark van Nederland geopend. Op het vliegveld van het Waddeneiland liggen maar liefst 23.000 panelen die voor een opbrengst van meer dan 5 miljoen kWh per jaar kunnen zorgen. Dat is meer dan genoeg voor circa 1.500 huishoudens. Dat is de stroombehoefte van heel Ameland in een rustige periode zonder toeristen en voorziet in ruim 20% van de totale elektriciteitsbehoefte van Ameland.

Lees verder >