Meer verhuren aan de kust

Door Silke op vrijdag 31 maart 2017.

Bent u de trotse eigenaar van een (vakantie-)huis aan de Nederlandse kust? Heeft u plannen om uw appartement, bungalow of villa voor korte of langere tijd te gaan verhuren aan vakantiegangers? Fijn op Vakantie helpt u graag bij het vindbaar en boekbaar maken van uw huis op het internet. Maar ook als eigenaar kunt u een aantal zaken ondernemen om de kans op een succesvolle verhuur te vergroten.

Wij zetten drie tips voor meer verhuur waar u direct mee aan de gang kunt, op een rij:

De beste foto’s

Potentiële gasten bladeren op internet door verschillende sites en presentaties om het vakantiehuis van hun dromen te vinden. Het is belangrijk dat juist uw huis opvalt. Zorg ervoor dat uw huis zo compleet en voordelig mogelijk gepresenteerd wordt. Lees onze 7 tips voor het fotograferen van een vakantiehuis!

Slimme prijsopbouw

Het rendement van de verhuur van uw vakantiehuis wordt bepaald door de inkomsten uit de verhuur. En die hangen samen met een hoge bezetting. U bent met uw vakantiehuis in concurrentie met andere aanbieders. Bekijk wat uw concurrenten vragen en zorg dat uw huurprijs daar niet te veel van afwijkt. Ga ervan uit dat de vraag in de schoolvakanties veel groter is dan daarbuiten. Zorg dan ook voor een slimme prijsopbouw die ervoor zorgt dat uw vakantiehuis juist buiten de drukke vakantieperiodes een aantrekkelijke prijs heeft. Zo zorgt u voor een optimale bezetting.

Verras uw gasten

De beste reclame voor uw vakantiehuis wordt gemaakt door gasten die het hebben gehuurd. Zorg ervoor dat u net even meer doet dan u belooft in de beschrijving. Een bloemetje of een fles wijn bij aankomst, lekkere kussens voor in de terrasstoelen en een kist met boeken en speelgoed voor de kinderen vergroten het vakantieplezier. En zorg dat uw huis brandschoon wordt opgeleverd. Klachten ontstaan in meer dan de helft van de gevallen als een vakantieverblijf niet schoon is.

Wilt u hulp bij het realiseren van de beste verhuur voor uw huis aan de kust? Bij Fijn op Vakantie hebben we veel ervaring in het succesvol verhuren van vakantiehuizen op maximaal 10 kilometer van de Noordzeekust of op de Waddeneilanden. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Scheepswrak bij Camperduin

Door Peter op dinsdag 29 juli 2014.

De Prince George was een slagschip van de Engelse marine, gebouwd in 1895. Tijdens de eerste wereldoorlog voer het schip vooral in de Middellandse Zee om daar te zorgen voor de verdediging van de vaarroutes naar de Bosporus. In 1915 ging het schip met pensioen. Het werd verkocht aan een Duits sloopbedrijf en over de Noordzee naar Bremen gesleept. Voor de kust van Camperduin ging het mis. Het schip strandde in 1921 voor de Hondsbossche Zeewering. 

Lees verder >

Last minute aanbieding huis aan zee

Door Peter op woensdag 18 juni 2014.

Buiten Bergen onderscheidt zich van een gemiddeld vakantiepark door de mooi vormgegeven en met natuurlijke materialen gebouwde, vrijstaande buitenhuizen met ruim opgezette kavels en veel privacy. Door de duurzame bouw met het streven naar een gezonde leefomgeving is het een ideale omgeving om vakantie te vieren. Door de landelijke omgeving zul je een weldadige rust ervaren, maar toch heb je een grote keuze aan winkels, restaurants en musea binnen hand-bereik in het gezellige kunstenaarsdorp Bergen, Schoorl en de historische stad Alkmaar.

Lees verder >

Mobiel boeken

Door Peter op zaterdag 5 juli 2014.

Als één van de eerste reisorganisaties in Nederland lanceert fijnopvakantie.nl haar ‘’responsive’’ website. De site is qua techniek en design zo ontworpen dat deze zich aanpast aan het apparaat en het gedrag van de gebruiker.

Lees verder >