Meest kindvriendelijke stranden van Nederland

Door Silke op donderdag 8 februari 2018.

De Nederlandse stranden, van Zeeuws Vlaanderen tot Schiermonnikoog, behoren tot de veiligste en meest kindvriendelijke stranden in de wereld. Het strand is breed, de golven niet al te wild en op veel plaatsen houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een oogje in het zeil.

Wilt u met de kinderen een dagje genieten aan zee? Neem een koelbox, emmer, schepje en een handdoek mee. Het fijne zand zorgt overal voor uren plezier!

Top 5 kindvriendelijke stranden

Egmond aan zee
Het strand bij Egmond aan Zee is maar liefst 5 kilometer lang en wordt in het badseizoen permanent bewaakt door strandwachten van de KNRM. Vanuit het gezellige dorpscentrum met winkels en horeca wandelt u direct het strand op. Huur een bolderkar bij één van de strandtenten en geniet van de zon en de zee!
Bekijk onze vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Schoorl
Vanuit Bergen en Schoorl kunt u op de fiets door het duingebied naar het strand van Schoorl. Omdat je er met de auto niet kunt komen, is dit strand zelfs in de zomer opvallend rustig. Maak onderweg naar het strand een stop bij het 54 meter hoge klimduin. Hier kunnen kinderen zich rennend en rollend uitleven in het zand, terwijl u geniet van een drankje aan de voet van het duin.
Bekijk onze vakantiehuizen in Schoorl aan Zee
Bekijk onze vakantiehuizen in Bergen

Domburg
Het enorme, brede zandstrand van het Zeeuwse Domburg is een van de mooiste stranden van Nederland. Al bij aankomst in het knusse dorp krijgt u direct het vakantiegevoel. Het strand is het hele jaar door heerlijk!
Bekijk onze vakantiehuizen in Zeeland

Terschelling
Veel volwassenen hebben de mooiste herinneringen aan een vakantie op Terschelling. Rust, ruimte en heel veel natuur vormen het decor voor een heerlijke gezinsvakantie op dit Waddeneiland. De stranden zijn overal leeg en breed. Vergeet niet een bezoekje aan het Wrakkenmuseum op Terschelling te brengen!
Bekijk onze vakantiehuizen op Terschelling

Noordwijk
Noordwijk is een bruisende badplaats waar het hele jaar door van alles te beleven is. Geniet van uw spelende kinderen in 'het kleine zeetje' (kimmetje, zoals de Noordwijkers zeggen). Is het een dagje minder weer? Breng dan een bezoek aan Duinrell, Madurodam of de Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa. Allemaal in de buurt!

Bekijk onze vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

In de winter naar Egmond

Door Silke op vrijdag 25 november 2016.
Categorieën:Leuke uitjes

Egmond is natuurlijk een heerlijke bestemming in de zomermaanden. Brede stranden, een uitgestrekt duingebied en een gezellig centrum. Maar wist u dat u zich ook in de winter geen moment hoeft te vervelen als u een vakantiehuis in Egmond heeft gehuurd. Wij geven u de vijf leukste tips voor uitstapjes vanuit Egmond in de wintermaanden.

Lees verder >

Veiligheid op het strand

Door Peter op woensdag 7 januari 2015.
Categorieën:ActiefKustNieuws

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is opgericht in 1824 en is tegenwoordig een club van ruim 1300 vrijwilligers. De hoofdtaak van de KNRM is het helpen en waar nodig redden van mensen op het water. Er zijn maar liefst 45 reddingstations langs de gehele Nederlandse kust en aan ruime binnenwateren zoals het IJsselmeer. 

Lees verder >

Hart van Zeeland

Door Silke op maandag 8 januari 2018.

Hoewel de contouren van de provincie Zeeland door de eeuwen heen – als gevolg van de invloeden van de zee – continu aan verandering onderhevig zijn, is het hart van de provincie altijd het gebied Walcheren gebleven.

Lees verder >