Meest kindvriendelijke stranden van Nederland

Door Silke op donderdag 8 februari 2018.

De Nederlandse stranden, van Zeeuws Vlaanderen tot Schiermonnikoog, behoren tot de veiligste en meest kindvriendelijke stranden in de wereld. Het strand is breed, de golven niet al te wild en op veel plaatsen houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een oogje in het zeil.

Wilt u met de kinderen een dagje genieten aan zee? Neem een koelbox, emmer, schepje en een handdoek mee. Het fijne zand zorgt overal voor uren plezier!

Top 5 kindvriendelijke stranden

Egmond aan zee
Het strand bij Egmond aan Zee is maar liefst 5 kilometer lang en wordt in het badseizoen permanent bewaakt door strandwachten van de KNRM. Vanuit het gezellige dorpscentrum met winkels en horeca wandelt u direct het strand op. Huur een bolderkar bij één van de strandtenten en geniet van de zon en de zee!
Bekijk onze vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Schoorl
Vanuit Bergen en Schoorl kunt u op de fiets door het duingebied naar het strand van Schoorl. Omdat je er met de auto niet kunt komen, is dit strand zelfs in de zomer opvallend rustig. Maak onderweg naar het strand een stop bij het 54 meter hoge klimduin. Hier kunnen kinderen zich rennend en rollend uitleven in het zand, terwijl u geniet van een drankje aan de voet van het duin.
Bekijk onze vakantiehuizen in Schoorl aan Zee
Bekijk onze vakantiehuizen in Bergen

Domburg
Het enorme, brede zandstrand van het Zeeuwse Domburg is een van de mooiste stranden van Nederland. Al bij aankomst in het knusse dorp krijgt u direct het vakantiegevoel. Het strand is het hele jaar door heerlijk!
Bekijk onze vakantiehuizen in Zeeland

Terschelling
Veel volwassenen hebben de mooiste herinneringen aan een vakantie op Terschelling. Rust, ruimte en heel veel natuur vormen het decor voor een heerlijke gezinsvakantie op dit Waddeneiland. De stranden zijn overal leeg en breed. Vergeet niet een bezoekje aan het Wrakkenmuseum op Terschelling te brengen!
Bekijk onze vakantiehuizen op Terschelling

Noordwijk
Noordwijk is een bruisende badplaats waar het hele jaar door van alles te beleven is. Geniet van uw spelende kinderen in 'het kleine zeetje' (kimmetje, zoals de Noordwijkers zeggen). Is het een dagje minder weer? Breng dan een bezoek aan Duinrell, Madurodam of de Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa. Allemaal in de buurt!

Bekijk onze vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Trouwen aan zee

Door Silke op maandag 21 maart 2016.
Categorieën:CultuurKustStrand

Je trouwdag is de mooiste dag van je leven en die vier je natuurlijk uitgebreid met vrienden en familie. Het liefst natuurlijk op een onvergetelijke plek.

Trouwen in het zand

Genieten met je gasten van een onvergetelijk uitzicht over de Noordzee. Toosten met je voeten in de branding en even wegdromen in de armen van je bruid of bruidegom terwijl de zon langzaam in de zee zakt… hoe romantisch wil je het hebben?

Lees verder >

Hoogste duin van Nederland - durf jij het aan?

Door Peter op donderdag 13 maart 2014.

Het Nederlandse duinlandschap is de smalle strook tussen de zee en het binnenland. De duinstrook die parallel aan het strand bestaat, noemt men jonge duinen. Deze duinen zijn vanaf de middeleeuwen ontstaan en ontwikkelen zich vooral aan de zeekant. Door de wind wordt voortdurend vers zand aangevoerd waardoor de duinen steeds hoger opgroeien. Zo hebben de duinen langs de Nederlandse kust een gemiddelde hoogte van zo'n 25 meter bereikt. 

Lees verder >

Waar gaan wij heen op vakantie?

Door Silke op zondag 7 februari 2016.
Categorieën:KustNieuws

Het Latijnse woord ‘’vacare’’ betekent ‘’vrij zijn van verplichtingen’’. Niet zo vreemd dat ons woord vakantie daar rechtstreeks van is afgeleid. Een vakantie is een periode in het jaar waarin je even stopt met je dagelijkse bezigheden zoals werk of school. Het is een periode van meerdere dagen (vaak minimaal een week) waarin je even niets anders aan je hoofd hebt dan …. Helemaal niets!

Lees verder >