Meest kindvriendelijke stranden van Nederland

Door Silke op donderdag 8 februari 2018.

De Nederlandse stranden, van Zeeuws Vlaanderen tot Schiermonnikoog, behoren tot de veiligste en meest kindvriendelijke stranden in de wereld. Het strand is breed, de golven niet al te wild en op veel plaatsen houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een oogje in het zeil.

Wilt u met de kinderen een dagje genieten aan zee? Neem een koelbox, emmer, schepje en een handdoek mee. Het fijne zand zorgt overal voor uren plezier!

Top 5 kindvriendelijke stranden

Egmond aan zee
Het strand bij Egmond aan Zee is maar liefst 5 kilometer lang en wordt in het badseizoen permanent bewaakt door strandwachten van de KNRM. Vanuit het gezellige dorpscentrum met winkels en horeca wandelt u direct het strand op. Huur een bolderkar bij één van de strandtenten en geniet van de zon en de zee!
Bekijk onze vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Schoorl
Vanuit Bergen en Schoorl kunt u op de fiets door het duingebied naar het strand van Schoorl. Omdat je er met de auto niet kunt komen, is dit strand zelfs in de zomer opvallend rustig. Maak onderweg naar het strand een stop bij het 54 meter hoge klimduin. Hier kunnen kinderen zich rennend en rollend uitleven in het zand, terwijl u geniet van een drankje aan de voet van het duin.
Bekijk onze vakantiehuizen in Schoorl aan Zee
Bekijk onze vakantiehuizen in Bergen

Domburg
Het enorme, brede zandstrand van het Zeeuwse Domburg is een van de mooiste stranden van Nederland. Al bij aankomst in het knusse dorp krijgt u direct het vakantiegevoel. Het strand is het hele jaar door heerlijk!
Bekijk onze vakantiehuizen in Zeeland

Terschelling
Veel volwassenen hebben de mooiste herinneringen aan een vakantie op Terschelling. Rust, ruimte en heel veel natuur vormen het decor voor een heerlijke gezinsvakantie op dit Waddeneiland. De stranden zijn overal leeg en breed. Vergeet niet een bezoekje aan het Wrakkenmuseum op Terschelling te brengen!
Bekijk onze vakantiehuizen op Terschelling

Noordwijk
Noordwijk is een bruisende badplaats waar het hele jaar door van alles te beleven is. Geniet van uw spelende kinderen in 'het kleine zeetje' (kimmetje, zoals de Noordwijkers zeggen). Is het een dagje minder weer? Breng dan een bezoek aan Duinrell, Madurodam of de Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa. Allemaal in de buurt!

Bekijk onze vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Naar het strand in de stad

Door Silke op zondag 15 mei 2016.

Zon, zomer… strand! Op zomerse dagen zijn we het liefst op het strand. Logisch natuurlijk, want wat is er nu fijner dan op je blote voeten door het warme zand te lopen, je handdoekje uit te rollen en te genieten van de zon op je huid? ’s Morgens een cappuccino aan de boulevard drinken en aan het eind van de dag een koud drankje op het terras van een gezellige strandtent!

Lees verder >

Sinterklaas aan de kust

Door Silke op vrijdag 6 november 2015.

Half november komt de Sint weer in ons land. Hij maakt de reis uit Spanje traditiegetrouw met de stoomboot. Dat hij niet met het vliegtuig, de auto of de trein komt, hebben we te danken aan onderwijzer Jan Schenkman. Hij schreef rond 1850 het boek 'Sint Nicolaas' en zijn knecht.

Lees verder >

Wat kun je doen op Terschelling?

Door Silke op vrijdag 7 oktober 2016.
Categorieën:ActiefLeuke uitjes

Heeft u zin om een vakantiehuis op Terschelling te reserveren? Tijdens een vakantie op Terschelling hoeft u zich geen dag te vervelen. Natuurlijk kunt u heerlijk fietsen over het natuurrijke eiland of gewoon lekker op het breedste strand van Europa gaan wandelen, maar op het eiland worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Wij geven u onze top vijf!

Lees verder >