Meest kindvriendelijke stranden van Nederland

Door Silke op donderdag 8 februari 2018.

De Nederlandse stranden, van Zeeuws Vlaanderen tot Schiermonnikoog, behoren tot de veiligste en meest kindvriendelijke stranden in de wereld. Het strand is breed, de golven niet al te wild en op veel plaatsen houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij een oogje in het zeil.

Wilt u met de kinderen een dagje genieten aan zee? Neem een koelbox, emmer, schepje en een handdoek mee. Het fijne zand zorgt overal voor uren plezier!

Top 5 kindvriendelijke stranden

Egmond aan zee
Het strand bij Egmond aan Zee is maar liefst 5 kilometer lang en wordt in het badseizoen permanent bewaakt door strandwachten van de KNRM. Vanuit het gezellige dorpscentrum met winkels en horeca wandelt u direct het strand op. Huur een bolderkar bij één van de strandtenten en geniet van de zon en de zee!
Bekijk onze vakantiehuizen in Egmond aan Zee

Schoorl
Vanuit Bergen en Schoorl kunt u op de fiets door het duingebied naar het strand van Schoorl. Omdat je er met de auto niet kunt komen, is dit strand zelfs in de zomer opvallend rustig. Maak onderweg naar het strand een stop bij het 54 meter hoge klimduin. Hier kunnen kinderen zich rennend en rollend uitleven in het zand, terwijl u geniet van een drankje aan de voet van het duin.
Bekijk onze vakantiehuizen in Schoorl aan Zee
Bekijk onze vakantiehuizen in Bergen

Domburg
Het enorme, brede zandstrand van het Zeeuwse Domburg is een van de mooiste stranden van Nederland. Al bij aankomst in het knusse dorp krijgt u direct het vakantiegevoel. Het strand is het hele jaar door heerlijk!
Bekijk onze vakantiehuizen in Zeeland

Terschelling
Veel volwassenen hebben de mooiste herinneringen aan een vakantie op Terschelling. Rust, ruimte en heel veel natuur vormen het decor voor een heerlijke gezinsvakantie op dit Waddeneiland. De stranden zijn overal leeg en breed. Vergeet niet een bezoekje aan het Wrakkenmuseum op Terschelling te brengen!
Bekijk onze vakantiehuizen op Terschelling

Noordwijk
Noordwijk is een bruisende badplaats waar het hele jaar door van alles te beleven is. Geniet van uw spelende kinderen in 'het kleine zeetje' (kimmetje, zoals de Noordwijkers zeggen). Is het een dagje minder weer? Breng dan een bezoek aan Duinrell, Madurodam of de Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa. Allemaal in de buurt!

Bekijk onze vakantiehuizen aan de Zuid-Hollandse kust

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Geschiedenis van Schiermonnikoog

Door Peter op donderdag 3 juli 2014.

Tussen 1638 en 1945 was het eiland Schiermonnikoog particulier bezit. Bechtold Eugen graaf van Bernstorff was de laatste particuliere eigenaar. Hij erfde het eiland in 1939 van zijn grootvader, die het in 1893 had gekocht voor 200.000 gulden. Schiermonnikoog werd gedurende de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers bezet.Na de Tweede Wereldoorlog werd "krachtens artikel 3 van het Besluit Vijandelijk Vermogen" Schiermonnikoog geconfisqueerd door de Nederlandse Staat. In 1964 probeerde Bechtold Eugen von Bernstorff om Schiermonnikoog terug te krijgen.

Lees verder >

Wadden wandelen

Door Silke op zondag 13 september 2015.
Categorieën:KustNatuurStrand

Het Waddengebied is een uniek natuurgebied dat vrijwel nergens anders ter wereld voorkomt. De Waddenzee is een niet erg diep watergebied met een relatief vlakke kust. Door de unieke structuur van het gebied met getijdengeulen, zeegras-weiden, mosselbanken, zandbaken, wadden, zoutmoerassen, stranden en duinen komen er een groot aantal bijzondere planten en dierensoorten voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van de zeehond en de bruinvis? 

Lees verder >

Oudste dijk van Nederland

Door Peter op donderdag 19 juni 2014.

De rode draad in de Nederlandse geschiedenis is de strijd tegen het water. Ongeveer de helft van Nederland ligt onder het niveau van de zeespiegel. Als de duinen en dijken ons niet zouden beschermen zouden grote delen van het lage West Nederland overstromen. De oudste dijk van Nederland verbindt de historische steden Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Deze Westfriese Omringdijk is gebouwd tussen 1248 en 1596 en is maar liefst 126 kilometer lang.

Lees verder >