Met de kinderen naar Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het kleinste van de bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Het eiland is 18 kilometer lang en 4 kilometer breed. U kunt het hele eiland makkelijk in een dag rond fietsen. Gasten die voor het eerst naar Schiermonnikoog komen worden fan voor het leven of komen niet meer terug omdat ze het ‘’in ‘’één dag hebben gezien’’. De echte Schier-fans ontdekken bij ieder bezoek weer wat nieuws. Of genieten gewoon telkens weer van de heerlijke rust van de natuur op het eiland.

Is het ook leuk voor kinderen op Schiermonnikoog?

Kinderen die van de natuur houden zullen zich geen moment vervelen op Schier. Er zijn super brede zandstranden, heerlijke duinen om in te verdwalen en er is vrijwel geen autoverkeer op het eiland. Je kunt dus veilig rondfietsen! Maar er is meer. Wij geven onze top 3 van de leukste kinderuitjes op Schiermonnikoog.

Top 3 kinderuitjes Schiermonnikoog

1 Zwembad Schiermonnikoog
Zwembad de Dunatter is van half mei tot begin september geopend en ligt aan de rand van het dorp. Het is een zwembad met 2 ruime bassins; een recreatie- en peuterbad en een 25 meter bad. In beide bassins drijven speelattributen en er is een grote ligweide.

2 Speelbos Oerrr Speelnatuur
Niet ver van de Berkenplas ligt een uitdagend speelbos voor kinderen. In dit bos kun je heerlijk spelen met boomstammen over de sloot, speeltoestellen van hout en een prachtige boomhut. Bij de lokale VVV koopt u een ‘’kreukelkaart’’ met een mooie speelroute door het bos erop. De kreukelkaart kan als een zakdoek in je broek worden gestopt of dienen als blinddoek bij een van de spelletjes.

3 Kinderdisco
Iedere zaterdagavond is er van 19.00 tot 20.30 uur een echte kinderdisco in de Kittiwake. Er is een echte DJ, danswedstrijd en er wordt chips en snoep verkocht. De kinderdisco is voor kids van 6 t/m 11 jaar en is gratis toegankelijk.

We wensen alle gezinnen met kinderen een heerlijke vakantie in een huisje op Schiermonnikoog!