Met de kinderen naar Schiermonnikoog

Door Silke op dinsdag 26 februari 2019.

Schiermonnikoog is het kleinste van de bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Het eiland is 18 kilometer lang en 4 kilometer breed. U kunt het hele eiland makkelijk in een dag rond fietsen. Gasten die voor het eerst naar Schiermonnikoog komen worden fan voor het leven of komen niet meer terug omdat ze het ‘’in ‘’één dag hebben gezien’’. De echte Schier-fans ontdekken bij ieder bezoek weer wat nieuws. Of genieten gewoon telkens weer van de heerlijke rust van de natuur op het eiland.

Is het ook leuk voor kinderen op Schiermonnikoog?

Kinderen die van de natuur houden zullen zich geen moment vervelen op Schier. Er zijn super brede zandstranden, heerlijke duinen om in te verdwalen en er is vrijwel geen autoverkeer op het eiland. Je kunt dus veilig rondfietsen! Maar er is meer. Wij geven onze top 3 van de leukste kinderuitjes op Schiermonnikoog.

Top 3 kinderuitjes Schiermonnikoog

1 Zwembad Schiermonnikoog
Zwembad de Dunatter is van half mei tot begin september geopend en ligt aan de rand van het dorp. Het is een zwembad met 2 ruime bassins; een recreatie- en peuterbad en een 25 meter bad. In beide bassins drijven speelattributen en er is een grote ligweide.

2 Speelbos Oerrr Speelnatuur
Niet ver van de Berkenplas ligt een uitdagend speelbos voor kinderen. In dit bos kun je heerlijk spelen met boomstammen over de sloot, speeltoestellen van hout en een prachtige boomhut. Bij de lokale VVV koopt u een ‘’kreukelkaart’’ met een mooie speelroute door het bos erop. De kreukelkaart kan als een zakdoek in je broek worden gestopt of dienen als blinddoek bij een van de spelletjes.

3 Kinderdisco
Iedere zaterdagavond is er van 19.00 tot 20.30 uur een echte kinderdisco in de Kittiwake. Er is een echte DJ, danswedstrijd en er wordt chips en snoep verkocht. De kinderdisco is voor kids van 6 t/m 11 jaar en is gratis toegankelijk.

We wensen alle gezinnen met kinderen een heerlijke vakantie in een huisje op Schiermonnikoog!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Motoren op het strand

Door Silke op dinsdag 8 augustus 2017.

We horen het u denken: het strand is voor wandelaars, zonaanbidders en zwemmers. Lekker in alle rust genieten van het geluid van de branding, het geroep van de meeuwen en langzaam in slaap vallen op het warme zand. Daar hoort het gebrul van motoren toch niet bij?

U heeft helemaal gelijk, maar toch kunt u – bij hoge uitzondering – op de eerste zondag in september een flink aantal ‘custom’ motorfietsen op het strand bij Zandvoort tegenkomen.

Lees verder >

Bucketlist Terschelling

Door Petra op maandag 7 september 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Terschelling is het Waddeneiland voor liefhebbers van ongerepte natuur en veel gezelligheid. Terschelling heeft maar liefst dertig kilometer aan uitgestrekte zandstranden, soms wel 500 meter breed. Op het eiland zijn meer dan 200 kilometer aan wandelpaden uitgezet. De verschillende routes zijn met elkaar verbonden dankzij de wandelnetwerkpunten. Zo kun je makkelijk van de ene route naar de andere ‘’hoppen’’. 

Terschelling is niet ver

Lees verder >

Hoe bouw je een mooi zandkasteel?

Door Petra op donderdag 23 juli 2015.
Categorieën:ActiefKust

Het is de droom van ieder kind (en iedere vader): het perfecte zandkasteel bouwen. Een dagje aan het strand met de kinderen is niet compleet zonder het bouwen van een groot zandkasteel. Graven en scheppen, kneden en duwen: een mooie zandkasteel bouwen is nog niet zo eenvoudig.

Onderzoekers van de universiteit van Amsterdam hebben onderzocht wat er nodig is voor het mooiste zandkasteel van het strand. Hieronder hun tips:

Lees verder >