Met een peuter naar het strand

Door Silke op dinsdag 29 mei 2018.

Heb je jonge kinderen en een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Dan is het natuurlijk heerlijk om op een warme dag met je peuter verkoeling te zoeken op het strand. Jonge kinderen vinden het heerlijk om met een emmertje en een schepje te genieten van het zand en het water.

Maar let op: de huid van je kind moet juist op het strand heel goed beschermd worden tegen de zon. Door de wind en het water kun je de kracht van de zon minder goed voelen, maar reken erop dat je kind lelijk kan verbranden als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

Tips voor een veilig stranddagje

Jonge kinderen zullen niet uit zichzelf een plekje in de schaduw zoeken of aangeven dat ze willen drinken. We geven je vijf tips om te zorgen dat jezelf en je peuter zorgeloos kunnen genieten van een dagje aan het strand.

Gebruik een hoge beschermingsfactor
Gebruik een zonnecrème met de maximale beschermingsfactor SPF 50+. Breng het middel een half uur voordat je in de zon gaat aan en herhaal het insmeren zo vaak mogelijk. Het is zeker niet onverstandig om midden op de dag, wanneer de zon de meeste kracht heeft, ieder half uur opnieuw te smeren.

Blijven smeren!
Als je kind in het water is geweest doe je er goed aan de huid af te drogen en direct opnieuw in te smeren. Ook als er op de crème staat dat deze waterproof is.

Drink veel
Vergeet niet om je peuter de hele dag door kleine hoeveelheden water te geven om uitdroging te voorkomen. Een waterijsje kan natuurlijk ook.

Op een handdoek
Zand weerkaatst maar liefst 20% van de UV straling. Zorg ervoor dat jij en je kind op een kleedje of een grote handdoek zitten.

Draag kleding
Het is verstandig om je jonge kind een T-shirt aan te geven. Laat hem of haar ook een zonnehoedje en een zonnebril dragen.

Wij wensen je een heerlijke lange zomer aan zee. Met deze maatregelen weet je zeker dat je volop kunt genieten van een dag aan het Nederlandse strand!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Hippe strandtent

Door Peter op maandag 30 juni 2014.

Sissy-Boy is een Nederlandse kledingketen en bestaat sinds 1982. Het bedrijf verkoopt kleding voor mannen, vrouwen en kinderen, huishoudtextiel en huisraad. Sissy-Boy heeft meer dan 30 winkels in Nederland en België. Maar ook aan het strand kun je kennismaken met dit hippe merk. 

Lees verder >

Post uit de zee

Door Silke op zondag 26 juni 2016.
Categorieën:KustStrand

Als je vroeger een fles met een brief erin op het strand vond, betekende dat meestal slecht nieuws. Flessenpost werd door zeelieden gebruikt als noodkreet. Als een schip in nood raakte werd een fles overboord gegooid in de hoop dat de fles ergens zou aanspoelen en een lezer zou bereiken. Op de brief stond vaak een laatste mededeling of wens voor de familie van de in nood verkerende opvarende.

Lees verder >

Waterdichte gadgets

Door Silke op zaterdag 21 mei 2016.
Categorieën:KustNieuwsStrand

Nog even en de zomer is weer in volle gang. Verheug jij je al op een vakantie aan de Nederlandse kust? Lekker flaneren op de boulevard, zwemmen in zee, cocktails drinken op het terras en vooral heerlijk genieten van ieder warme dag in het zand?

De kans is groot dat jij, net als 99% van de wereldbevolking niet meer zonder je elektronische gadgets op pad gaat. Ook een dagje aan het strand lijkt zonder smartphone, e-reader of digitale camera gedoemd te mislukken.

Lees verder >