Met een peuter naar het strand

Door Silke op dinsdag 29 mei 2018.

Heb je jonge kinderen en een vakantiehuis aan de kust gehuurd? Dan is het natuurlijk heerlijk om op een warme dag met je peuter verkoeling te zoeken op het strand. Jonge kinderen vinden het heerlijk om met een emmertje en een schepje te genieten van het zand en het water.

Maar let op: de huid van je kind moet juist op het strand heel goed beschermd worden tegen de zon. Door de wind en het water kun je de kracht van de zon minder goed voelen, maar reken erop dat je kind lelijk kan verbranden als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen neemt.

Tips voor een veilig stranddagje

Jonge kinderen zullen niet uit zichzelf een plekje in de schaduw zoeken of aangeven dat ze willen drinken. We geven je vijf tips om te zorgen dat jezelf en je peuter zorgeloos kunnen genieten van een dagje aan het strand.

Gebruik een hoge beschermingsfactor
Gebruik een zonnecrème met de maximale beschermingsfactor SPF 50+. Breng het middel een half uur voordat je in de zon gaat aan en herhaal het insmeren zo vaak mogelijk. Het is zeker niet onverstandig om midden op de dag, wanneer de zon de meeste kracht heeft, ieder half uur opnieuw te smeren.

Blijven smeren!
Als je kind in het water is geweest doe je er goed aan de huid af te drogen en direct opnieuw in te smeren. Ook als er op de crème staat dat deze waterproof is.

Drink veel
Vergeet niet om je peuter de hele dag door kleine hoeveelheden water te geven om uitdroging te voorkomen. Een waterijsje kan natuurlijk ook.

Op een handdoek
Zand weerkaatst maar liefst 20% van de UV straling. Zorg ervoor dat jij en je kind op een kleedje of een grote handdoek zitten.

Draag kleding
Het is verstandig om je jonge kind een T-shirt aan te geven. Laat hem of haar ook een zonnehoedje en een zonnebril dragen.

Wij wensen je een heerlijke lange zomer aan zee. Met deze maatregelen weet je zeker dat je volop kunt genieten van een dag aan het Nederlandse strand!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Vergelijk de Waddeneilanden

Door Silke op zondag 29 april 2018.

Het waddengebied met de 5 bewoonde Waddeneilanden is de favoriete bestemming van veel strandliefhebbers. Niet zo gek als u zich bedenkt dat er op de Waddeneilanden bij elkaar meer dan 100 kilometer brede, schone en vooral rustige stranden te vinden zijn.

Lees verder >

Waar komt het zand aan de kust vandaan?

Door Petra op woensdag 5 augustus 2015.
Categorieën:Kust

Vind je het ook zo heerlijk om op een warme zomerdag met je blote voeten op het strand door het zand te lopen. Of in de winter lekker over het zand te joggen? Maar heb jij je wel eens afgevraagd waar al dat zand op onze stranden eigenlijk vandaan komt?

Lees verder >

Tips voor de verhuur van een vakantiehuis

Door Peter op donderdag 18 september 2014.

Wij zorgen er graag voor dat u uw vakantiehuis succesvol kunt verhuren. Op onze websites fijnopvakantie.nl en fewo-in-holland.de zoeken dagelijks duizenden vakantiegangers naar een vakantiehuis aan de Nederlandse kust en op de Waddeneilanden.  Door gebruik te maken van onze kennis en ervaring kunt ook u uw vakantiehuis nog beter verhuren.

Lees verder >