Mode aan het strand

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

Bent u deze zomer op vakantie in een huis aan de kust? Wilt u tijdens een dagje aan het strand een ijsje halen, een drankje drinken in een strandpaviljoen, een wandeling maken langs de vloedlijn of flaneren over de boulevard? Ook al draagt u een mooie bikini of badpak, op sommige momenten tijdens uw stranddag wilt u er natuurlijk modieus bijlopen.

De mode industrie heeft daar handig op ingespeeld en heeft verschillende kledingstukken voor dames bedacht, die ideaal zijn om bij een dagje naar het strand mee te nemen. Wij zetten de populairste op een rijtje.

Wat draag ik op het strand?

Strandjurk
Een strandjurk of kaftan is gemaakt van lichte katoen die snel droogt. Als er een fris zeewindje opsteekt geeft een strandjurk net dat beetje extra warmte. Zo’n jurkje beschermt tegen verbranden en als u wat gaat drinken in een strandtent hoeft u alleen maar uw jurkje over uw bikini of badpak aan te trekken. Strandjurkjes zijn er in verschillende modellen zodat er altijd een jurkje is dat bij uw figuur past. Kies een kleur die bij uw huid past. Bij een licht huid horen frisse, heldere kleuren en bij een bleke huid kiest u het beste een pastelkleurig jurkje. Bij een donkere huid passen pittige, sprekende kleuren.

Pareo
Pareo is de Engelse verbastering van het Tahitiaanse woord pareu. Dit was oorspronkelijk een omslagdoek die vrouwen op Tahiti droegen. Een pareo kan op veel manieren gedragen worden. Tegenwoordig is de pareo een populair mode artikel voor op het strand. Vrouwen wikkelen hem vaak rond hun bovenlichaam, onder de armen, vanaf hun borsten tot boven de knieën. De pareo is gemaakt van dunne, soms zelfs doorzichtige stof die dient als bescherming en als verkoeling.

Strandbroek
Een strandbroek is een prima mode artikel voor een dagje aan zee. Strandbroeken zijn gemaakt van licht katoen en hebben een elastische tailleband. Op die manier kunt u de strandbroek zonder riem dragen. Strandbroeken bestaan in verschillende modellen. Van relatief strakke pantalons tot wijde exemplaren waaronder de zogenaamde harembroek. Een strandbroek neemt weinig ruimte in beslag in de strandtas en zorgt ervoor dat u altijd gekleed op pad kunt langs het strand.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Oudste dijk van Nederland

Door Peter op donderdag 19 juni 2014.

De rode draad in de Nederlandse geschiedenis is de strijd tegen het water. Ongeveer de helft van Nederland ligt onder het niveau van de zeespiegel. Als de duinen en dijken ons niet zouden beschermen zouden grote delen van het lage West Nederland overstromen. De oudste dijk van Nederland verbindt de historische steden Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Deze Westfriese Omringdijk is gebouwd tussen 1248 en 1596 en is maar liefst 126 kilometer lang.

Lees verder >

Sporten op het strand

Door Peter op woensdag 24 juni 2015.
Categorieën:Actief

Als je op het strand komt zal het je niet ontgaan: er wordt steeds meer gesport aan de kust. Het zand maakt alle sporten net iets zwaarder, maar ook leuker. Door de zon op je huid, de zachte zeebries, het warme zand en het geluid van de branding merk je niet eens dat je extra calorieën aan het verbranden bent. 

Lees verder >

In de winter naar Ameland

Door Silke op woensdag 20 december 2017.

De schitterende winterzon, frisse koude zeelucht, en de duinen bedekt onder een laagje van ijskristalletjes… Ameland is prachtig in haar winterjasje! In de zomer is er al heel veel strand voor de toeristen die het eiland bezoeken, maar in de wintermaanden bent u bijna de enige op het strand. Dat is een onwerkelijke, bijna sprookjesachtige ervaring.

Lees verder >