Mode aan het strand

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

Bent u deze zomer op vakantie in een huis aan de kust? Wilt u tijdens een dagje aan het strand een ijsje halen, een drankje drinken in een strandpaviljoen, een wandeling maken langs de vloedlijn of flaneren over de boulevard? Ook al draagt u een mooie bikini of badpak, op sommige momenten tijdens uw stranddag wilt u er natuurlijk modieus bijlopen.

De mode industrie heeft daar handig op ingespeeld en heeft verschillende kledingstukken voor dames bedacht, die ideaal zijn om bij een dagje naar het strand mee te nemen. Wij zetten de populairste op een rijtje.

Wat draag ik op het strand?

Strandjurk
Een strandjurk of kaftan is gemaakt van lichte katoen die snel droogt. Als er een fris zeewindje opsteekt geeft een strandjurk net dat beetje extra warmte. Zo’n jurkje beschermt tegen verbranden en als u wat gaat drinken in een strandtent hoeft u alleen maar uw jurkje over uw bikini of badpak aan te trekken. Strandjurkjes zijn er in verschillende modellen zodat er altijd een jurkje is dat bij uw figuur past. Kies een kleur die bij uw huid past. Bij een licht huid horen frisse, heldere kleuren en bij een bleke huid kiest u het beste een pastelkleurig jurkje. Bij een donkere huid passen pittige, sprekende kleuren.

Pareo
Pareo is de Engelse verbastering van het Tahitiaanse woord pareu. Dit was oorspronkelijk een omslagdoek die vrouwen op Tahiti droegen. Een pareo kan op veel manieren gedragen worden. Tegenwoordig is de pareo een populair mode artikel voor op het strand. Vrouwen wikkelen hem vaak rond hun bovenlichaam, onder de armen, vanaf hun borsten tot boven de knieën. De pareo is gemaakt van dunne, soms zelfs doorzichtige stof die dient als bescherming en als verkoeling.

Strandbroek
Een strandbroek is een prima mode artikel voor een dagje aan zee. Strandbroeken zijn gemaakt van licht katoen en hebben een elastische tailleband. Op die manier kunt u de strandbroek zonder riem dragen. Strandbroeken bestaan in verschillende modellen. Van relatief strakke pantalons tot wijde exemplaren waaronder de zogenaamde harembroek. Een strandbroek neemt weinig ruimte in beslag in de strandtas en zorgt ervoor dat u altijd gekleed op pad kunt langs het strand.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Naar het strand in de stad

Door Silke op zondag 15 mei 2016.

Zon, zomer… strand! Op zomerse dagen zijn we het liefst op het strand. Logisch natuurlijk, want wat is er nu fijner dan op je blote voeten door het warme zand te lopen, je handdoekje uit te rollen en te genieten van de zon op je huid? ’s Morgens een cappuccino aan de boulevard drinken en aan het eind van de dag een koud drankje op het terras van een gezellige strandtent!

Lees verder >

Mooiste mountainbike route van Nederland

Door Peter op maandag 16 juni 2014.
Categorieën:ActiefNatuur

De mountainbike route van Schoorl is in 1996 aangelegd langs de mooiste plekken in het duingebied. Hij wordt door liefhebbers gezien als de mooiste route van Nederland. De officiële start en finish is bij het Witte Huis in Aagtdorp, tussen Bergen en Schoorl. Je kunt parkeren bij Duinmanege van Poelenburgh.

Lees verder >

Vakantiehuis in Alkmaar

Door Peter op donderdag 24 april 2014.
Categorieën:Vakantiehuizen

Sinds vrijdag 4 april wordt in Alkmaar weer wekelijks de wereldberoemde kaasmarkt gehouden. Tot en met vrijdag 5 september 2014 komen duizenden bezoekers vanuit de hele wereld naar het Waagplein. Iedere vrijdag tussen 10.00 en 12.30 uur kunnen ze hier genieten van een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers.

Lees verder >