Mode aan het strand

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

Bent u deze zomer op vakantie in een huis aan de kust? Wilt u tijdens een dagje aan het strand een ijsje halen, een drankje drinken in een strandpaviljoen, een wandeling maken langs de vloedlijn of flaneren over de boulevard? Ook al draagt u een mooie bikini of badpak, op sommige momenten tijdens uw stranddag wilt u er natuurlijk modieus bijlopen.

De mode industrie heeft daar handig op ingespeeld en heeft verschillende kledingstukken voor dames bedacht, die ideaal zijn om bij een dagje naar het strand mee te nemen. Wij zetten de populairste op een rijtje.

Wat draag ik op het strand?

Strandjurk
Een strandjurk of kaftan is gemaakt van lichte katoen die snel droogt. Als er een fris zeewindje opsteekt geeft een strandjurk net dat beetje extra warmte. Zo’n jurkje beschermt tegen verbranden en als u wat gaat drinken in een strandtent hoeft u alleen maar uw jurkje over uw bikini of badpak aan te trekken. Strandjurkjes zijn er in verschillende modellen zodat er altijd een jurkje is dat bij uw figuur past. Kies een kleur die bij uw huid past. Bij een licht huid horen frisse, heldere kleuren en bij een bleke huid kiest u het beste een pastelkleurig jurkje. Bij een donkere huid passen pittige, sprekende kleuren.

Pareo
Pareo is de Engelse verbastering van het Tahitiaanse woord pareu. Dit was oorspronkelijk een omslagdoek die vrouwen op Tahiti droegen. Een pareo kan op veel manieren gedragen worden. Tegenwoordig is de pareo een populair mode artikel voor op het strand. Vrouwen wikkelen hem vaak rond hun bovenlichaam, onder de armen, vanaf hun borsten tot boven de knieën. De pareo is gemaakt van dunne, soms zelfs doorzichtige stof die dient als bescherming en als verkoeling.

Strandbroek
Een strandbroek is een prima mode artikel voor een dagje aan zee. Strandbroeken zijn gemaakt van licht katoen en hebben een elastische tailleband. Op die manier kunt u de strandbroek zonder riem dragen. Strandbroeken bestaan in verschillende modellen. Van relatief strakke pantalons tot wijde exemplaren waaronder de zogenaamde harembroek. Een strandbroek neemt weinig ruimte in beslag in de strandtas en zorgt ervoor dat u altijd gekleed op pad kunt langs het strand.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Rijden naar Ameland

Door Silke op woensdag 28 maart 2018.
Categorieën:NieuwsStrand

Als u een vakantiehuis op Ameland heeft gehuurd, neemt u de boot vanuit Holwerd naar Ameland. Zigzaggend door de Waddenzee brengt de boot u in circa 45 minuten naar het gastvrije eiland.

Toch zijn er lange tijd plannen geweest om een dam aan te leggen in de Waddenzee, zodat u met de auto vanuit Friesland naar Ameland kon rijden.

Lees verder >

Zeilfietsen langs het strand

Door Peter op vrijdag 7 november 2014.
Categorieën:ActiefKust

De Whike is een bijzondere fiets. Het is een driewielige ligfiets, waarbij je dankzij een zeil van 1,6m2 de wind als extra ''groene'' motor kunt gebruiken. Al vanaf windkracht 4 levert het zeil voldoende energie om geheel te stoppen met trappen. Net als bij een boot geeft het zeil de fiets extra snelheid als je schuin tegen de wind in fietst! Bij volle wind tegen, trapt de Whike niet zwaarder dan een gewone fiets.

Lees verder >

Strand en zee uit het Rijksmuseum

Door Peter op woensdag 19 november 2014.
Categorieën:Cultuur

Het Amsterdamse Rijksmuseum heeft als eerste museum ter wereld al haar digitale objecten vrijgegeven. Wil je een fotoboek uitgeven met de mooiste schilderijen uit het Rijksmuseum? Wil je "De vrolijke drinker'' van Frans Hals een flesje Heineken in zijn had geven? Ga je gang! Je kunt kiezen uit maar liefst 200.000 beelden, allemaal in hoge resolutie.

Lees verder >