Mode aan het strand

Door Silke op vrijdag 10 maart 2017.
Categorieën:NieuwsStrand

Bent u deze zomer op vakantie in een huis aan de kust? Wilt u tijdens een dagje aan het strand een ijsje halen, een drankje drinken in een strandpaviljoen, een wandeling maken langs de vloedlijn of flaneren over de boulevard? Ook al draagt u een mooie bikini of badpak, op sommige momenten tijdens uw stranddag wilt u er natuurlijk modieus bijlopen.

De mode industrie heeft daar handig op ingespeeld en heeft verschillende kledingstukken voor dames bedacht, die ideaal zijn om bij een dagje naar het strand mee te nemen. Wij zetten de populairste op een rijtje.

Wat draag ik op het strand?

Strandjurk
Een strandjurk of kaftan is gemaakt van lichte katoen die snel droogt. Als er een fris zeewindje opsteekt geeft een strandjurk net dat beetje extra warmte. Zo’n jurkje beschermt tegen verbranden en als u wat gaat drinken in een strandtent hoeft u alleen maar uw jurkje over uw bikini of badpak aan te trekken. Strandjurkjes zijn er in verschillende modellen zodat er altijd een jurkje is dat bij uw figuur past. Kies een kleur die bij uw huid past. Bij een licht huid horen frisse, heldere kleuren en bij een bleke huid kiest u het beste een pastelkleurig jurkje. Bij een donkere huid passen pittige, sprekende kleuren.

Pareo
Pareo is de Engelse verbastering van het Tahitiaanse woord pareu. Dit was oorspronkelijk een omslagdoek die vrouwen op Tahiti droegen. Een pareo kan op veel manieren gedragen worden. Tegenwoordig is de pareo een populair mode artikel voor op het strand. Vrouwen wikkelen hem vaak rond hun bovenlichaam, onder de armen, vanaf hun borsten tot boven de knieën. De pareo is gemaakt van dunne, soms zelfs doorzichtige stof die dient als bescherming en als verkoeling.

Strandbroek
Een strandbroek is een prima mode artikel voor een dagje aan zee. Strandbroeken zijn gemaakt van licht katoen en hebben een elastische tailleband. Op die manier kunt u de strandbroek zonder riem dragen. Strandbroeken bestaan in verschillende modellen. Van relatief strakke pantalons tot wijde exemplaren waaronder de zogenaamde harembroek. Een strandbroek neemt weinig ruimte in beslag in de strandtas en zorgt ervoor dat u altijd gekleed op pad kunt langs het strand.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Walvisvaart op Schiermonnikoog

Waterdichte gadgets

Door Silke op zaterdag 21 mei 2016.
Categorieën:KustNieuwsStrand

Nog even en de zomer is weer in volle gang. Verheug jij je al op een vakantie aan de Nederlandse kust? Lekker flaneren op de boulevard, zwemmen in zee, cocktails drinken op het terras en vooral heerlijk genieten van ieder warme dag in het zand?

De kans is groot dat jij, net als 99% van de wereldbevolking niet meer zonder je elektronische gadgets op pad gaat. Ook een dagje aan het strand lijkt zonder smartphone, e-reader of digitale camera gedoemd te mislukken.

Lees verder >

In de winter naar Texel

Op Texel, het grootste Nederlandse Waddeneiland, wonen ruim 15.000 inwoners. Gedurende het jaar komen daar ruim een miljoen bezoekers bij. Het eiland is groot, de stranden lang en breed, zodat u – als u vakantie viert op Texel – weinig merkt van die andere bezoekers. Maar toch, als u het echte eilandgevoel wilt ervaren, als u in alle rust wilt genieten van de waddennatuur, dan loont het de moeite om in de winter naar Texel te komen. Tussen november en Pasen is het echt rustig op de stranden en in de natuur.

Lees verder >