Mooiste natuur van Nederland

Door Silke op vrijdag 2 december 2016.

Nederland is een prachtig land voor natuurliefhebbers. Ons land heeft maar liefst veertig natuurreservaten, waarvan 20 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen. Stuk voor stuk unieke plekken met hun eigen kenmerken en flora en fauna. En als er dan ook nog van die fraaie Hollandse luchten boven hangen, zijn onze natuurgebieden helemaal van wereldklasse.

Mooiste natuurgebied van Nederland

Onlangs mocht de Nederlandse bevolking kiezen welk natuurgebied we nu het allermooiste vinden. Een jury onder leiding van prof. Mr. Pieter van Vollenhove heeft alle inzendingen bekeken en Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische zaken mocht de winnaars bekend maken.

Mooiste natuur ligt aan zee

Uit maar liefst dertien genomineerden kwam uiteindelijk een top 3 waaruit blijkt dat de Nederlandse bevolking onze kuststreek toch wel erg waarderen. Op de eerste plaats – met ruim 15.000 van de 87.902 uitgebrachte stemmen - kwam het Nederlandse Waddengebied. Hierin liggen de nationale parken Lauwersmeer, Schiermonnikoog en Duinen van Texel.

Op de derde plek (met 8.353 stemmen) eindigde de Hollandse Duinen. Hierin ligt het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

De winnaars van deze verkiezing krijgen elk € 300.000 om te gebruiken voor het verbeteren van het onderhoud en ontwikkeling van het natuurgebied. Daarmee hoopt de regering dat nog meer mensen van de natuur gaan genieten!

Geniet van de kust

Wilt u nu al genieten van de mooiste natuur aan de Nederlandse kust. Huur dan vandaag nog een huisje op Texel, een luxe villa op Ameland, een riante bungalow op Terschelling of een charmant verblijf op Schiermonnikoog. Maar bij Fijn op Vakantie kiest u ook voor de leukste huizen aan de Noord Hollandse kust of de Zuid Hollandse kust!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Waarom willen we naar zee?

Door Silke op vrijdag 15 april 2016.
Categorieën:KustNatuur

Als mensen denken aan een vakantie denkt meer dan 70% aan strand en zee. Heerlijk genieten in de zon, zwemmen in zee, luieren in de schaduw bij het ruisen van de zee… Het blijkt voor de meesten van ons tenminste een maal per jaar reden om een vakantiehuis aan zee te huren. Maar waarom willen we toch zo graag aan zee zijn?

Lees verder >

Cabine huren op het strand van Zeeland

Door Silke op vrijdag 20 januari 2017.
Categorieën:KustStrand

Zeeland is gemaakt voor strandliefhebbers. De provincie in het zuidwesten van Nederland heeft schone zandstranden die uitstekend bereikbaar zijn. Of u nu op zoek bent naar een levendig strand met allerlei activiteiten of juist een verlaten strand; in Zeeland is bijna 500 kilometer strand. Stranden die ook nog eens de meeste zonuren van Nederland hebben!

Lees verder >

Bijzonder plekje aan zee

Door Silke op maandag 12 oktober 2015.
Categorieën:CultuurNatuurStrand

Ben je op zoek naar een strandbestemming waar je nog ongestoord kunt genieten van strand, duinen en zee? Waar de boulevard niet vol staat met drukke strandpaviljoens en je niet hoeft te zoeken naar een plekje tussen honderden andere zonaanbidders? Wij kennen zo’n plekje.

Camperduin ligt direct aan het strand, precies op de grens tussen de Hondsbossche Zeewering en de duinen van Schoorl. Het is een relatief onbekende badplaats,  ideaal voor vakantiegangers die natuur, strand en rust weten te waarderen.

De voordelen van Camperduin

Lees verder >