Mooiste natuur van Nederland

Door Silke op vrijdag 2 december 2016.

Nederland is een prachtig land voor natuurliefhebbers. Ons land heeft maar liefst veertig natuurreservaten, waarvan 20 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen. Stuk voor stuk unieke plekken met hun eigen kenmerken en flora en fauna. En als er dan ook nog van die fraaie Hollandse luchten boven hangen, zijn onze natuurgebieden helemaal van wereldklasse.

Mooiste natuurgebied van Nederland

Onlangs mocht de Nederlandse bevolking kiezen welk natuurgebied we nu het allermooiste vinden. Een jury onder leiding van prof. Mr. Pieter van Vollenhove heeft alle inzendingen bekeken en Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische zaken mocht de winnaars bekend maken.

Mooiste natuur ligt aan zee

Uit maar liefst dertien genomineerden kwam uiteindelijk een top 3 waaruit blijkt dat de Nederlandse bevolking onze kuststreek toch wel erg waarderen. Op de eerste plaats – met ruim 15.000 van de 87.902 uitgebrachte stemmen - kwam het Nederlandse Waddengebied. Hierin liggen de nationale parken Lauwersmeer, Schiermonnikoog en Duinen van Texel.

Op de derde plek (met 8.353 stemmen) eindigde de Hollandse Duinen. Hierin ligt het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

De winnaars van deze verkiezing krijgen elk € 300.000 om te gebruiken voor het verbeteren van het onderhoud en ontwikkeling van het natuurgebied. Daarmee hoopt de regering dat nog meer mensen van de natuur gaan genieten!

Geniet van de kust

Wilt u nu al genieten van de mooiste natuur aan de Nederlandse kust. Huur dan vandaag nog een huisje op Texel, een luxe villa op Ameland, een riante bungalow op Terschelling of een charmant verblijf op Schiermonnikoog. Maar bij Fijn op Vakantie kiest u ook voor de leukste huizen aan de Noord Hollandse kust of de Zuid Hollandse kust!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Gratis WiFi in Zeeland

Door Petra op maandag 7 september 2015.
Categorieën:Nieuws

De behoefte aan internet onderweg wordt steeds groter. Vrijwel iedere mobiele telefoon in Nederland is tegenwoordig een smartphone en we willen ook buitenshuis onze mail checken, een post op Facebook plaatsen of op buienradar controleren of het wel klopt dat het niet regent!

WiFi Zeeland

Ben jij op vakantie in een vakantiehuis in Zeeland en wil je gratis het internet op? Dan kun je sinds kort gebruik maken van WiFi Zeeland. Hiermee heb je de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van draadloos internet in maar liefst 18 gemeentes in de provincie. 

Lees verder >

Strand van Castricum aan Zee

Door Silke op maandag 7 maart 2016.

Castricum ligt tussen Alkmaar en Haarlem. Net even ten westen van het dorp ligt Castricum aan Zee, een dorp zonder inwoners. Castricum aan Zee is eigenlijk alleen de naam voor het strand, de duinen, het bos en de paar strandtenten die er bij de strandopgang staan. Want een echte boulevard heeft Castricum aan Zee ook niet.

Lees verder >

Waarom is het strand heter dan de zee?

Door Silke op vrijdag 22 juli 2016.

Ken je dat, dat het zo warm is aan het strand dat je je voeten brandt? Dan is het heerlijk om vanaf het hete strand een duik in de relatief koele zee te nemen. Maar hoe komt het eigenlijk dat land en zee niet dezelfde temperatuur hebben?

Lees verder >