Mooiste natuur van Nederland

Nederland is een prachtig land voor natuurliefhebbers. Ons land heeft maar liefst veertig natuurreservaten, waarvan 20 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen. Stuk voor stuk unieke plekken met hun eigen kenmerken en flora en fauna. En als er dan ook nog van die fraaie Hollandse luchten boven hangen, zijn onze natuurgebieden helemaal van wereldklasse.

Mooiste natuurgebied van Nederland

Onlangs mocht de Nederlandse bevolking kiezen welk natuurgebied we nu het allermooiste vinden. Een jury onder leiding van prof. Mr. Pieter van Vollenhove heeft alle inzendingen bekeken en Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische zaken mocht de winnaars bekend maken.

Mooiste natuur ligt aan zee

Uit maar liefst dertien genomineerden kwam uiteindelijk een top 3 waaruit blijkt dat de Nederlandse bevolking onze kuststreek toch wel erg waarderen. Op de eerste plaats – met ruim 15.000 van de 87.902 uitgebrachte stemmen - kwam het Nederlandse Waddengebied. Hierin liggen de nationale parken Lauwersmeer, Schiermonnikoog en Duinen van Texel.

Op de derde plek (met 8.353 stemmen) eindigde de Hollandse Duinen. Hierin ligt het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

De winnaars van deze verkiezing krijgen elk € 300.000 om te gebruiken voor het verbeteren van het onderhoud en ontwikkeling van het natuurgebied. Daarmee hoopt de regering dat nog meer mensen van de natuur gaan genieten!

Geniet van de kust

Wilt u nu al genieten van de mooiste natuur aan de Nederlandse kust. Huur dan vandaag nog een huisje op Texel, een luxe villa op Ameland, een riante bungalow op Terschelling of een charmant verblijf op Schiermonnikoog. Maar bij Fijn op Vakantie kiest u ook voor de leukste huizen aan de Noord Hollandse kust of de Zuid Hollandse kust!

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal