Mooiste natuur van Nederland

Door Silke op vrijdag 2 december 2016.

Nederland is een prachtig land voor natuurliefhebbers. Ons land heeft maar liefst veertig natuurreservaten, waarvan 20 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen. Stuk voor stuk unieke plekken met hun eigen kenmerken en flora en fauna. En als er dan ook nog van die fraaie Hollandse luchten boven hangen, zijn onze natuurgebieden helemaal van wereldklasse.

Mooiste natuurgebied van Nederland

Onlangs mocht de Nederlandse bevolking kiezen welk natuurgebied we nu het allermooiste vinden. Een jury onder leiding van prof. Mr. Pieter van Vollenhove heeft alle inzendingen bekeken en Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische zaken mocht de winnaars bekend maken.

Mooiste natuur ligt aan zee

Uit maar liefst dertien genomineerden kwam uiteindelijk een top 3 waaruit blijkt dat de Nederlandse bevolking onze kuststreek toch wel erg waarderen. Op de eerste plaats – met ruim 15.000 van de 87.902 uitgebrachte stemmen - kwam het Nederlandse Waddengebied. Hierin liggen de nationale parken Lauwersmeer, Schiermonnikoog en Duinen van Texel.

Op de derde plek (met 8.353 stemmen) eindigde de Hollandse Duinen. Hierin ligt het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

De winnaars van deze verkiezing krijgen elk € 300.000 om te gebruiken voor het verbeteren van het onderhoud en ontwikkeling van het natuurgebied. Daarmee hoopt de regering dat nog meer mensen van de natuur gaan genieten!

Geniet van de kust

Wilt u nu al genieten van de mooiste natuur aan de Nederlandse kust. Huur dan vandaag nog een huisje op Texel, een luxe villa op Ameland, een riante bungalow op Terschelling of een charmant verblijf op Schiermonnikoog. Maar bij Fijn op Vakantie kiest u ook voor de leukste huizen aan de Noord Hollandse kust of de Zuid Hollandse kust!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Zeilfietsen langs het strand

Door Peter op vrijdag 7 november 2014.
Categorieën:ActiefKust

De Whike is een bijzondere fiets. Het is een driewielige ligfiets, waarbij je dankzij een zeil van 1,6m2 de wind als extra ''groene'' motor kunt gebruiken. Al vanaf windkracht 4 levert het zeil voldoende energie om geheel te stoppen met trappen. Net als bij een boot geeft het zeil de fiets extra snelheid als je schuin tegen de wind in fietst! Bij volle wind tegen, trapt de Whike niet zwaarder dan een gewone fiets.

Lees verder >

Storm aan de kust

In Nederland horen herfst- en winterstormen bij het klimaat. Vanaf oktober ontstaan er steeds grotere tegenstellingen in de temperatuur van de atmosfeer. Op het Noordelijke Halfrond wordt het snel kouder, terwijl het in het zuiden nog nazomert. Deze grote temperatuurverschillen zorgen ervoor dat er op een hoogte van zo’n 10 kilometer krachtige straalstormen ontstaan die flinke stormdepressies onze kant opsturen, soms een aantal achter elkaar.

Lees verder >

Natuur excursies op het strand

Door Silke op vrijdag 21 april 2017.

Bent u binnenkort op vakantie aan de Nederlandse kust en wilt u de natuur van onze kust op een andere manier leren kennen? Dan is een interessante excursie aan het strand een goed idee.

Tijdens een natuur excursie komt u onder leiding van een ervaren gids op plekken waar u normaal gesproken zelf niet komt. U leert bovendien vaak de meest interessante weetjes over het strand en de Noordzee. Wij zetten een drietal mooie natuur excursies op een rij:

Lees verder >