Mooiste natuur van Nederland

Door Silke op vrijdag 2 december 2016.

Nederland is een prachtig land voor natuurliefhebbers. Ons land heeft maar liefst veertig natuurreservaten, waarvan 20 Nationale Parken en 20 Nationale Landschappen. Stuk voor stuk unieke plekken met hun eigen kenmerken en flora en fauna. En als er dan ook nog van die fraaie Hollandse luchten boven hangen, zijn onze natuurgebieden helemaal van wereldklasse.

Mooiste natuurgebied van Nederland

Onlangs mocht de Nederlandse bevolking kiezen welk natuurgebied we nu het allermooiste vinden. Een jury onder leiding van prof. Mr. Pieter van Vollenhove heeft alle inzendingen bekeken en Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische zaken mocht de winnaars bekend maken.

Mooiste natuur ligt aan zee

Uit maar liefst dertien genomineerden kwam uiteindelijk een top 3 waaruit blijkt dat de Nederlandse bevolking onze kuststreek toch wel erg waarderen. Op de eerste plaats – met ruim 15.000 van de 87.902 uitgebrachte stemmen - kwam het Nederlandse Waddengebied. Hierin liggen de nationale parken Lauwersmeer, Schiermonnikoog en Duinen van Texel.

Op de derde plek (met 8.353 stemmen) eindigde de Hollandse Duinen. Hierin ligt het Nationaal Park Zuid Kennemerland.

De winnaars van deze verkiezing krijgen elk € 300.000 om te gebruiken voor het verbeteren van het onderhoud en ontwikkeling van het natuurgebied. Daarmee hoopt de regering dat nog meer mensen van de natuur gaan genieten!

Geniet van de kust

Wilt u nu al genieten van de mooiste natuur aan de Nederlandse kust. Huur dan vandaag nog een huisje op Texel, een luxe villa op Ameland, een riante bungalow op Terschelling of een charmant verblijf op Schiermonnikoog. Maar bij Fijn op Vakantie kiest u ook voor de leukste huizen aan de Noord Hollandse kust of de Zuid Hollandse kust!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Culinair eten op het strand

Door Silke op woensdag 3 februari 2016.
Categorieën:StrandUit eten

In de jaren ’20 van de vorige eeuw werden de eerste strandtenten op de Nederlandse stranden gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verdwenen vrijwel alle strandtenten van onze stranden omdat de Duitse bezetter de kust als risicogebied voor een mogelijke invasie beschouwden. Er kwamen veel bunkers in de plaats.

Lees verder >

Varen tussen de Waddeneilanden

Door Silke op dinsdag 20 oktober 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Ken jij het de betekenis van de letters TV TAS nog? Met dit ezelsbruggetje leerde je als kind de namen van de Nederlandse Waddeneilanden kennen: Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog in de juiste volgorde van links naar rechts op de kaart!

Lees verder >

Een schone kust

Door Petra op woensdag 23 juli 2014.
Categorieën:ActiefKustNieuws

Samen met vele vrijwilligers maakt Stichting De Noordzee in de maand augustus (start 1 augustus) de hele Noordzeekust schoon, van Cadzand in Zeeland tot en met Schiermonnikoog. Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour leggen zij in 31 dagen maar liefst 350 kilometer af. Met deze tocht vragen ze aandacht voor de grote hoeveelheden afval in de zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven. Naar schatting sterven jaarlijks 1 miljoen zeedieren door afval. Ze raken in afval verstrikt of zien het aan voor voedsel. 

Lees verder >