Mooiste stranden van Walcheren

Door Silke op woensdag 11 juli 2018.

Walcheren is een van de regio’s in het westen van de provincie Zeeland en  wordt omsloten door de Noordzee, de Westerschelde, het Veerse Meer en het ingepolderde Sloe. Walcheren telt 115.000 inwoners en is een van de meest dichtbevolkte delen van de provincie.

Ook bij toeristen is Walcheren zeer geliefd. Op Walcheren ligt de provinciale hoofdstad Middelburg, de mooie havenstad Vlissingen en bekende badplaatsen als Zoutelande, Westkapelle, Oostkapelle, Vrouwenpolder en Domburg.

Wij geven u enkele suggesties voor de leukste, mooiste, gezelligste en meest bijzondere stranden van Walcheren.

Berkenbosch in Oostkapelle
Wilt u een samen met uw hond proosten op een heerlijke zomer? Kom dan naar het strand Berkenbosch bij Oostkapelle. Dit is het meest hond vriendelijke strand van Walcheren. In het gelijknamige strandpaviljoen wordt zelfs hondenbier verkocht, zodat u samen met uw viervoeter op het strand kunt proosten!

Breezand in Vrouwenpolder
De naam zegt het al, dit strand is het breedste strand van Zeeland. Als u tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle over het strand wandelt zult u zich zelfs in de zomer verbazen over de rust die hier heerst.

De Hoge Hilt in Zoutelande
Dit strand wordt vanwege de beschutte ligging ook wel de Zeeuwse Riviera genoemd. Actieve watersporters zoals kite-surfers komen hier graag.

Nollestrand in Vlissingen
Het Nollestrand in Vlissingen ligt vlakbij de boulevard en is zowel bij toeristen als de inwoners van Vlissingen geliefd. Het strand ligt vlakbij de vaargeul in de Westerschelde en u kunt hier de grote zeeschepen dan ook van dichtbij voorbij zien komen. Na afloop van een stranddagje kunt u hier op de boulevard een drankje drinken of nog even de stad ingaan.

Badstrand, Domburg - (Walcheren)
De mondaine sfeer in de historische badplaats Domburg is uniek. Het brede strand staat bekend om de karakteristieke paalhoofden en de lange rijen strandhuisjes. Ook het duingebied rondom Domburg is prachtig.

Dishoek
Het strand bij Dishoek ligt achter duinen van soms wel 50 meter hoog. Op de duintoppen heeft u een prachtig uitzicht.

Vakantiehuis huren in Zeeland

Krijgt u al zin in een bezoek aan een van de stranden op Walcheren? Kom dan een paar dagen genieten van de Zeeuwse gastvrijheid vanuit een vakantiehuis in Zeeland. Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen in Zeeland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Bungalowpark aan de Noordzee

Door Silke op zondag 9 december 2018.

Bij het huren van een vakantiehuis aan de Noordzee kunt u ervoor kiezen om een vakantiehuis op een bungalowpark te huren. Aan de Nederlandse kust zijn honderden grote en kleine parken, vaak voorzien van faciliteiten zoals een receptie en een terrein waar de kinderen kunnen spelen.

Lees verder >

Museum op Schiermonnikoog

Door Silke op vrijdag 13 januari 2017.

Schiermonnikoog is de kleinste van de Nederlandse Wadden eilanden. Het eiland is in zijn geheel erkend als Nationaal Park. De natuur van Schiermonnikoog is dan ook enorm gevarieerd. Op het eiland groeien honderden plantensoorten, er komen jaarlijks meer dan 300 vogelsoorten voor en u kunt op het strand meer dan honderd schelpensoorten vinden.

Lees verder >

Kreeft eten in Zeeland

Door Peter op maandag 24 maart 2014.

Donderdag 27 maart a.s. wordt het kreeftenseizoen weer geopend. Liefhebbers van de lekkerste kreeft weten het maar al te goed: de Oosterscheldekreeft is de allerbeste kreeft.  Vanaf 1 april tot 15 juni mag de wilde Oosterscheldekreeft gevangen worden. De Oosterscheldekreeft krijgt zijn uitstekende smaak door het overvloedige voedsel dat de Oosterschelde aan deze kreeften biedt. De beperkte vangsttermijn zorgt er voor dat het kreeftenbestand behouden blijft.

Lees verder >