Mooiste stranden van Walcheren

Door Silke op woensdag 11 juli 2018.

Walcheren is een van de regio’s in het westen van de provincie Zeeland en  wordt omsloten door de Noordzee, de Westerschelde, het Veerse Meer en het ingepolderde Sloe. Walcheren telt 115.000 inwoners en is een van de meest dichtbevolkte delen van de provincie.

Ook bij toeristen is Walcheren zeer geliefd. Op Walcheren ligt de provinciale hoofdstad Middelburg, de mooie havenstad Vlissingen en bekende badplaatsen als Zoutelande, Westkapelle, Oostkapelle, Vrouwenpolder en Domburg.

Wij geven u enkele suggesties voor de leukste, mooiste, gezelligste en meest bijzondere stranden van Walcheren.

Berkenbosch in Oostkapelle
Wilt u een samen met uw hond proosten op een heerlijke zomer? Kom dan naar het strand Berkenbosch bij Oostkapelle. Dit is het meest hond vriendelijke strand van Walcheren. In het gelijknamige strandpaviljoen wordt zelfs hondenbier verkocht, zodat u samen met uw viervoeter op het strand kunt proosten!

Breezand in Vrouwenpolder
De naam zegt het al, dit strand is het breedste strand van Zeeland. Als u tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle over het strand wandelt zult u zich zelfs in de zomer verbazen over de rust die hier heerst.

De Hoge Hilt in Zoutelande
Dit strand wordt vanwege de beschutte ligging ook wel de Zeeuwse Riviera genoemd. Actieve watersporters zoals kite-surfers komen hier graag.

Nollestrand in Vlissingen
Het Nollestrand in Vlissingen ligt vlakbij de boulevard en is zowel bij toeristen als de inwoners van Vlissingen geliefd. Het strand ligt vlakbij de vaargeul in de Westerschelde en u kunt hier de grote zeeschepen dan ook van dichtbij voorbij zien komen. Na afloop van een stranddagje kunt u hier op de boulevard een drankje drinken of nog even de stad ingaan.

Badstrand, Domburg - (Walcheren)
De mondaine sfeer in de historische badplaats Domburg is uniek. Het brede strand staat bekend om de karakteristieke paalhoofden en de lange rijen strandhuisjes. Ook het duingebied rondom Domburg is prachtig.

Dishoek
Het strand bij Dishoek ligt achter duinen van soms wel 50 meter hoog. Op de duintoppen heeft u een prachtig uitzicht.

Vakantiehuis huren in Zeeland

Krijgt u al zin in een bezoek aan een van de stranden op Walcheren? Kom dan een paar dagen genieten van de Zeeuwse gastvrijheid vanuit een vakantiehuis in Zeeland. Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen in Zeeland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Golven onder water

Door Silke op maandag 13 juni 2016.
Categorieën:KustNatuur

De meeste mensen die een vakantie aan zee doorbrengen, zullen gefascineerd raken door de continue beweging van de zee. De golven rollen onvermoeibaar af en aan.

Wind bepaalt de richting en de hoogte van de golven die we aan het strand zien. Wind uit het noorden betekent dat de golven naar het zuiden rollen. Harde wind betekent hoge golven. Maar ook zonder wind zijn er toch golven. Die zijn het gevolg van wind ver op zee of harde wind van een aantal dagen geleden.

Lees verder >

Luxe huis met sauna aan zee

Door Peter op woensdag 4 februari 2015.
Categorieën:KustVakantiehuizen

Een bezoek aan de sauna is heerlijk ontspannend. Door het snel verwarmen en afkoelen van je lijf wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Omdat de temperatuur in je lijf tijdens een saunabezoek zo’n 1 of 2 graden stijgt, wordt een kunstmatige koorts opgewekt. Hierdoor worden afweerstoffen aangemaakt die je lichaam ‘’schoon’’ maken. Je huid wordt in de sauna bovendien zo’n 10 graden warmer. Daardoor raak je dode huidcellen kwijt.

Lees verder >

Mysteries uit de Noordzee

Door Silke op zaterdag 7 januari 2017.
Categorieën:Cultuur

De zee bedekt het grootste deel van onze aardbol en hoewel we de zeeën al eeuwen bevaren en onderzoeken, herbergt het zoute water nog altijd tal van mysteries voor de wetenschap. Omdat de zee op veel plaatsen erg diep is en de druk onder water enorm, is het lastig om de zee uitvoerig te onderzoeken.

Lees verder >