Motorrijden langs de kust

Mijn tip voor een heerlijk tochtje op de motor langs de Noord Hollandse kust begint op de A9 van Haarlem naar Alkmaar. Hier neem je de afrit Akersloot om - langs het Noord Hollands kanaal - binnendoor naar Heiloo te rijden. Vanuit Heiloo neem je de Zeeweg naar Egmond aan Zee. In Egmond drink je een kopje koffie op het terras van restaurant van Speijk, direct aan de grootste strandafgang gelegen. 

Je verlaat Egmond weer richting Heiloo en gaat - bij het filiaal van Albert Heijn - linksaf naar Bergen. Nu begint het echte genieten. Via een prachtig slingerende weg rijd je op de grens tussen duinen en weilanden naar het mooiste kunstenaarsdorp van Nederland. In Bergen volg je de weg richting Schoorl. Opnieuw een weg met heerlijke bochten waar je in een rustig tempo geniet van het prachtige bosgebied. Vanuit Schoorl volg je de borden richting Petten.

Je komt nu in Camperduin voor een lunch in strandpaviljoen Struin. Struin ligt volgens mij op het mooiste plekje van de Hollandse kust. Het restaurant met groot terras ligt in Camperduin, op de laatste duintop voor de Hondsbossche Zeewering. Naar het zuiden kijk je uit over het brede strand tot IJmuiden aan toe. Rechts zie je, achter het beeld van strandjutter Simon Gutker, de indrukwekkende Hondsbossche Zeewering en het weidse achterliggende polderlandschap.

Vanuit Camperduin kun je verder naar het noorden richting Den Helder of je kiest voor een heerlijke rit door de kop van Noord Holland. Bij Krabbendam rijd je de Westfriese omringdijk op. Deze 126 kilometer lange dijk brengt je door het unieke polderlandschap via Medemblik, Enkhuizen en Hoorn naar Alkmaar.

Wil jij op je gemak de Noord Hollandse kust op de motor verkennen? Huur dan een vakantiehuis in Noord Holland via Fijnopvakantie.

De zekerheid van:
Recron Europeesche Verzekeringen VVV
Veilig betalen met:
iDEAL Mastercard Visa Paypal