Musea van Zeeland

Door Silke op woensdag 9 januari 2019.

Niet alleen liefhebbers van zon, zee en strand komen aan hun trekken in Zeeland. Ook liefhebbers van kunst en geschiedenis kunnen in Zeeland hun hart ophalen. In de provincie zijn bijna 50 musea waarin u kennis maakt met de rijke Zeeuwse cultuur. U komt meer te weten over o.a. de strijd tegen het water, de oorlogsjaren, de visserij, klederdracht en fruitteelt. Ieder streek heeft verschillende unieke streekmusea.

Bent u binnenkort in een vakantiehuis in Zeeland? Hieronder leest u onze tips voor de mooiste musea van Zeeland.

Top 3 Zeeuwse musea

1 Watersnoodmuseum - Terug naar het rampjaar 1953
Wie een vakantie in Zeeland doorbrengt, moet eigenlijk ook een bezoek brengen aan het Watersnoodmuseum. De watersnoodramp voltrok zich in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari 1953. De combinatie van een harde storm met springtij zorgde ervoor dat het water tot extreme hoogte steeg. Een groot deel van de provincie kwam onder water te staan en 1836 mensen vonden de dood. Vele huizen en gebouwen werden beschadigd of verwoest en duizenden dieren verdronken. Sindsdien is er in Zeeland heel veel gebeurd om de provincie te behoeden voor herhaling van een dergelijke ramp. De zogenaamde Deltawerken, een project waaraan decennialang is gebouwd, beschermen de provincies Zeeland, Noord Brabant en Zuid Holland tegen hoogwater. In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk maakt u kennis met de verhalen rond de ramp, de wederopbouw en leert u over de uitdagingen om de provincie in de toekomst te beschermen voor de zee.

2 Bizarium – Het gekste museum van Zeeland
Een vliegende fiets, een wandelende duikboot of een haargroeihelm? Allemaal uitvindingen die u terugvindt in het gekste museum van Zeeland; het Bizarium. In het Zeeuws Vlaamse Sluis, op een steenworp afstand van de Belgische grens vindt u dit museum vol bizarre uitvindingen en de verhalen van de uitvinders. Geniet van de verbeeldingskracht, passie en technische vindingrijkheid van uitvinders als Leonardo de Vinci en Nikola Tesla.

3 Muzeeum – Zeehelden komen tot leven
De provincie Zeeland heeft een rijke maritieme geschiedenis. Zeeland is de geboortegrond van zeeheld Michiel de Ruyter. In het museum vindt u o.a. een grote collectie spullen uit de VOC tijd, maar ook mooie spullen uit de geschiedenis van het loodswezen en een grote kunst, munten- en tegelcollectie.

Huur een vakantiehuis in Zeeland

Zeeland is een heerlijke provincie voor een vakantie aan zee. Bij Fijn op Vakantie verhuren we tientallen vakantiehuizen op de mooiste plekken van Zeeland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Airshow op Texel

Door Silke op dinsdag 22 mei 2018.

Tijdens een vliegshow of Airshow tonen piloten hun vaardigheden en de capaciteiten van hun vliegtuigen. Bij de meeste vliegshows is er sprake van een zogenaamde ‘static-show’ en een vliegprogramma. Op de static show kunnen bezoekers de vliegtuigen van dichtbij bekijken en een praatje maken met de piloten. Tijdens het vliegprogramma worden er demonstraties gegeven door vliegtuigen in allerlei soorten en maten. In Nederland zijn er nog maar drie Airshows: de Oostwold Airshow, Volkel in de Wolken en de Texel Airshow.

Lees verder >

Meer verhuren aan de kust

Door Silke op vrijdag 31 maart 2017.

Bent u de trotse eigenaar van een (vakantie-)huis aan de Nederlandse kust? Heeft u plannen om uw appartement, bungalow of villa voor korte of langere tijd te gaan verhuren aan vakantiegangers? Fijn op Vakantie helpt u graag bij het vindbaar en boekbaar maken van uw huis op het internet. Maar ook als eigenaar kunt u een aantal zaken ondernemen om de kans op een succesvolle verhuur te vergroten.

Wij zetten drie tips voor meer verhuur waar u direct mee aan de gang kunt, op een rij:

Lees verder >

Checklist voor een dagje aan het strand

Door Peter op donderdag 7 augustus 2014.
Categorieën:ActiefKust

Het geluid van de golvende zee. Een zacht, warm briesje en een heerlijke duik in de golven.... Een dagje aan het strand is voor de meesten van ons al snel geslaagd. Maar vergis je niet, een dagje aan zee wordt al snel minder gezellig als je - nadat je een mooi plekje in het zand hebt gevonden - ontdekt dat je je zonnebril, slippers of een doosje pleisters bent vergeten. Met onze strand-checklist weet je zeker dat je niks vergeet voor een zorgeloos dagje genieten aan de Noordzee.

Strand-checklist

Lees verder >