Naar het strand in de stad

Zon, zomer… strand! Op zomerse dagen zijn we het liefst op het strand. Logisch natuurlijk, want wat is er nu fijner dan op je blote voeten door het warme zand te lopen, je handdoekje uit te rollen en te genieten van de zon op je huid? ’s Morgens een cappuccino aan de boulevard drinken en aan het eind van de dag een koud drankje op het terras van een gezellige strandtent!

Als je tijdens je vakantie aan het strand er een dagje op uit gaat om een leuke stad te bekijken, hoef je het strandgevoel niet helemaal te missen. In veel Nederlandse steden zijn namelijk zogenaamde stadsstranden ontstaan. Het zijn gezellige horecagelegenheden met een strandsfeer. Vaak hebben ze kunstmatig aangelegde zandstranden. Wij zetten de drie leukste stadsstranden (natuurlijk wel in de buurt van het ‘’echte’’ strand) op een rijtje.

 

De leukste stadsstranden… in de buurt van het strand!
 

Amsterdam

Strand-Zuid ligt tussen Amsterdam RAI en het Beatrixpark. Het is een zandstrand van 2000 m2, compleet met hangmatten, terrassen, strandstoelen en de mogelijkheid om te ontbijten, lunchen en dineren.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Amsterdam

Haarlem

Bij Stadsstrand de Oerkap in Haarlem ga je ‘’back to the 70’s’’. Je vindt er weinig zand en water, maar wel een relaxte sfeer met kussens om op te hangen, optredens van bandjes, DJ’s en maandelijks vollemaansfeesten. De Oerkap ligt naast het Centraal Station van Haarlem.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Haarlem

Alkmaar

In het centrum van Alkmaar, aan het Noord Hollands kanaal ligt Stadsstrand De Kade. Op een vrolijk plekje aan het water vind je heerlijke streekproducten, beeldende kunst, akoestische optredens, een vuurkorf, BBQ-plek, zwoele cocktails en zelf getimmerde meubels.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Alkmaar