Naar het strand in de stad

Door Silke op zondag 15 mei 2016.

Zon, zomer… strand! Op zomerse dagen zijn we het liefst op het strand. Logisch natuurlijk, want wat is er nu fijner dan op je blote voeten door het warme zand te lopen, je handdoekje uit te rollen en te genieten van de zon op je huid? ’s Morgens een cappuccino aan de boulevard drinken en aan het eind van de dag een koud drankje op het terras van een gezellige strandtent!

Als je tijdens je vakantie aan het strand er een dagje op uit gaat om een leuke stad te bekijken, hoef je het strandgevoel niet helemaal te missen. In veel Nederlandse steden zijn namelijk zogenaamde stadsstranden ontstaan. Het zijn gezellige horecagelegenheden met een strandsfeer. Vaak hebben ze kunstmatig aangelegde zandstranden. Wij zetten de drie leukste stadsstranden (natuurlijk wel in de buurt van het ‘’echte’’ strand) op een rijtje.

 

De leukste stadsstranden… in de buurt van het strand!
 

Amsterdam

Strand-Zuid ligt tussen Amsterdam RAI en het Beatrixpark. Het is een zandstrand van 2000 m2, compleet met hangmatten, terrassen, strandstoelen en de mogelijkheid om te ontbijten, lunchen en dineren.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Amsterdam

Haarlem

Bij Stadsstrand de Oerkap in Haarlem ga je ‘’back to the 70’s’’. Je vindt er weinig zand en water, maar wel een relaxte sfeer met kussens om op te hangen, optredens van bandjes, DJ’s en maandelijks vollemaansfeesten. De Oerkap ligt naast het Centraal Station van Haarlem.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Haarlem

Alkmaar

In het centrum van Alkmaar, aan het Noord Hollands kanaal ligt Stadsstrand De Kade. Op een vrolijk plekje aan het water vind je heerlijke streekproducten, beeldende kunst, akoestische optredens, een vuurkorf, BBQ-plek, zwoele cocktails en zelf getimmerde meubels.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Alkmaar

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

3 Strandpaviljoens die met de kerst gewoon open zijn

Door Silke op zondag 20 september 2015.
Categorieën:StrandUit eten

De meeste strandpaviljoens op de Noordzeestranden worden eind oktober helemaal afgebroken om in het vroege voorjaar vervolgens weer opnieuw opgebouwd te worden. De redenen hiervoor zijn heel logisch.

Lees verder >

Is de Noordzee schoon?

Door Silke op dinsdag 12 juni 2018.
Categorieën:CultuurKustStrand

Gaat u binnenkort op vakantie in een huis aan de Nederlandse kust? Vraag u zich af waarom de Noordzee geen helderblauw water heeft? Vraagt u zich misschien zelfs af of de Noordzee schoon genoeg is om in te zwemmen?

Het antwoord is ja!

Lees verder >

Rijden naar Ameland

Door Silke op woensdag 28 maart 2018.
Categorieën:NieuwsStrand

Als u een vakantiehuis op Ameland heeft gehuurd, neemt u de boot vanuit Holwerd naar Ameland. Zigzaggend door de Waddenzee brengt de boot u in circa 45 minuten naar het gastvrije eiland.

Toch zijn er lange tijd plannen geweest om een dam aan te leggen in de Waddenzee, zodat u met de auto vanuit Friesland naar Ameland kon rijden.

Lees verder >