Naar het strand in de stad

Door Silke op zondag 15 mei 2016.

Zon, zomer… strand! Op zomerse dagen zijn we het liefst op het strand. Logisch natuurlijk, want wat is er nu fijner dan op je blote voeten door het warme zand te lopen, je handdoekje uit te rollen en te genieten van de zon op je huid? ’s Morgens een cappuccino aan de boulevard drinken en aan het eind van de dag een koud drankje op het terras van een gezellige strandtent!

Als je tijdens je vakantie aan het strand er een dagje op uit gaat om een leuke stad te bekijken, hoef je het strandgevoel niet helemaal te missen. In veel Nederlandse steden zijn namelijk zogenaamde stadsstranden ontstaan. Het zijn gezellige horecagelegenheden met een strandsfeer. Vaak hebben ze kunstmatig aangelegde zandstranden. Wij zetten de drie leukste stadsstranden (natuurlijk wel in de buurt van het ‘’echte’’ strand) op een rijtje.

 

De leukste stadsstranden… in de buurt van het strand!
 

Amsterdam

Strand-Zuid ligt tussen Amsterdam RAI en het Beatrixpark. Het is een zandstrand van 2000 m2, compleet met hangmatten, terrassen, strandstoelen en de mogelijkheid om te ontbijten, lunchen en dineren.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Amsterdam

Haarlem

Bij Stadsstrand de Oerkap in Haarlem ga je ‘’back to the 70’s’’. Je vindt er weinig zand en water, maar wel een relaxte sfeer met kussens om op te hangen, optredens van bandjes, DJ’s en maandelijks vollemaansfeesten. De Oerkap ligt naast het Centraal Station van Haarlem.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Haarlem

Alkmaar

In het centrum van Alkmaar, aan het Noord Hollands kanaal ligt Stadsstrand De Kade. Op een vrolijk plekje aan het water vind je heerlijke streekproducten, beeldende kunst, akoestische optredens, een vuurkorf, BBQ-plek, zwoele cocktails en zelf getimmerde meubels.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Alkmaar

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Mooist gelegen strandpaviljoen

Door Peter op dinsdag 22 april 2014.
Categorieën:KustUit eten

Langs de Nederlandse kust staan bijna 400 strandpaviljoens. Het aantal van deze veelal tijdelijke restaurants is de laatste jaren gestegen. Het mooist gelegen strandpaviljoen van de Hollandse kust is volgens mij Strandpaviljoen Struin in Camperduin. Het ligt op de laatste duintop voor de Hondsbossche Zeewering. Naar het zuiden kijk je uit over het brede strand, tot IJmuiden aan toe. Richting het noorden zie je, achter het beeld van strandjutter Simon Gutker, de indrukwekkende Hondsbossche Zeewering en het weidse achterliggende polderlandschap.

Lees verder >

Sinterklaas aan de kust

Door Silke op vrijdag 6 november 2015.

Half november komt de Sint weer in ons land. Hij maakt de reis uit Spanje traditiegetrouw met de stoomboot. Dat hij niet met het vliegtuig, de auto of de trein komt, hebben we te danken aan onderwijzer Jan Schenkman. Hij schreef rond 1850 het boek 'Sint Nicolaas' en zijn knecht.

Lees verder >

Historisch dorpje aan zee

Door Peter op woensdag 11 juni 2014.

Groet is een dorpje in de gemeente Bergen en ligt direct aan het duingebied van Schoorl. Hier liggen de hoogste duinen van Nederland. Groet is een oud dorpje. De plaatsnaam kwam in de 12e eeuw voor als Grothen en in 1480 als Groede.

De toren van het 18e eeuwse witte kerkje biedt uitzicht over alle soorten landschappen van Noord-Holland: zee, duinen, bossen, dijken en polders. In Groet, aan de Duinweg 3, bevindt zich ook het kleinste (voormalige) raadhuis van Nederland, daterend uit de 17e eeuw.

Lees verder >