Naar het strand in de stad

Door Silke op zondag 15 mei 2016.

Zon, zomer… strand! Op zomerse dagen zijn we het liefst op het strand. Logisch natuurlijk, want wat is er nu fijner dan op je blote voeten door het warme zand te lopen, je handdoekje uit te rollen en te genieten van de zon op je huid? ’s Morgens een cappuccino aan de boulevard drinken en aan het eind van de dag een koud drankje op het terras van een gezellige strandtent!

Als je tijdens je vakantie aan het strand er een dagje op uit gaat om een leuke stad te bekijken, hoef je het strandgevoel niet helemaal te missen. In veel Nederlandse steden zijn namelijk zogenaamde stadsstranden ontstaan. Het zijn gezellige horecagelegenheden met een strandsfeer. Vaak hebben ze kunstmatig aangelegde zandstranden. Wij zetten de drie leukste stadsstranden (natuurlijk wel in de buurt van het ‘’echte’’ strand) op een rijtje.

 

De leukste stadsstranden… in de buurt van het strand!
 

Amsterdam

Strand-Zuid ligt tussen Amsterdam RAI en het Beatrixpark. Het is een zandstrand van 2000 m2, compleet met hangmatten, terrassen, strandstoelen en de mogelijkheid om te ontbijten, lunchen en dineren.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Amsterdam

Haarlem

Bij Stadsstrand de Oerkap in Haarlem ga je ‘’back to the 70’s’’. Je vindt er weinig zand en water, maar wel een relaxte sfeer met kussens om op te hangen, optredens van bandjes, DJ’s en maandelijks vollemaansfeesten. De Oerkap ligt naast het Centraal Station van Haarlem.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Haarlem

Alkmaar

In het centrum van Alkmaar, aan het Noord Hollands kanaal ligt Stadsstrand De Kade. Op een vrolijk plekje aan het water vind je heerlijke streekproducten, beeldende kunst, akoestische optredens, een vuurkorf, BBQ-plek, zwoele cocktails en zelf getimmerde meubels.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Alkmaar

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Kanovaren op zee

Door Peter op maandag 2 juni 2014.
Categorieën:ActiefKust

Als je op het strand staat, lijken de golven op de Noordzee meestal niet zo hoog. Maar schijn bedriegt; eenmaal op het water is alles anders. Wanneer er een beetje wind staat verandert de Noordzeekust in een golvenfestijn en wordt het de hoogste tijd... om met een kajak de zee op te peddelen! 

Lees verder >

Slecht weer tips voor de Waddeneilanden

Door Silke op vrijdag 20 januari 2017.

Op vakantie op de Waddeneilanden wil je eigenlijk de hele dag zon en een strakblauwe lucht. Lekker wandelen door de duinen, genieten aan het strand, luieren in de tuin van je vakantiehuis of een lekker drankje op het terras drinken. Toch is het in het Waddengebied niet te vermijden dat je op sommige dagen wat meer bewolking of zelfs een buitje regen hebt.

Lees verder >

Feiten over de Noordzee

Door Silke op dinsdag 20 oktober 2015.
Categorieën:KustNatuurStrand

Een vakantie aan de Nederlandse kust is heerlijk. De combinatie van onze brede zandstranden, prachtige duingebieden, gezellige badplaatsen en mooie historische steden maakt de Noordzeekust een fantastische vakantiebestemming in elk seizoen. Maar wat weet jij eigenlijk van onze zee? Fijn op Vakantie zet graag de belangrijkste feiten over onze Noordzee op een rijtje:

54 biljard liter
De Noordzee is een randzee van de Atlantische Oceaan en heeft een gemiddelde diepte van 94 meter. De oppervlakte van de Noordzee bedraagt ongeveer 575.000 km² bij een watermassa van 54.000 km³.

Lees verder >