Naar het strand in de stad

Door Silke op zondag 15 mei 2016.

Zon, zomer… strand! Op zomerse dagen zijn we het liefst op het strand. Logisch natuurlijk, want wat is er nu fijner dan op je blote voeten door het warme zand te lopen, je handdoekje uit te rollen en te genieten van de zon op je huid? ’s Morgens een cappuccino aan de boulevard drinken en aan het eind van de dag een koud drankje op het terras van een gezellige strandtent!

Als je tijdens je vakantie aan het strand er een dagje op uit gaat om een leuke stad te bekijken, hoef je het strandgevoel niet helemaal te missen. In veel Nederlandse steden zijn namelijk zogenaamde stadsstranden ontstaan. Het zijn gezellige horecagelegenheden met een strandsfeer. Vaak hebben ze kunstmatig aangelegde zandstranden. Wij zetten de drie leukste stadsstranden (natuurlijk wel in de buurt van het ‘’echte’’ strand) op een rijtje.

 

De leukste stadsstranden… in de buurt van het strand!
 

Amsterdam

Strand-Zuid ligt tussen Amsterdam RAI en het Beatrixpark. Het is een zandstrand van 2000 m2, compleet met hangmatten, terrassen, strandstoelen en de mogelijkheid om te ontbijten, lunchen en dineren.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Amsterdam

Haarlem

Bij Stadsstrand de Oerkap in Haarlem ga je ‘’back to the 70’s’’. Je vindt er weinig zand en water, maar wel een relaxte sfeer met kussens om op te hangen, optredens van bandjes, DJ’s en maandelijks vollemaansfeesten. De Oerkap ligt naast het Centraal Station van Haarlem.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Haarlem

Alkmaar

In het centrum van Alkmaar, aan het Noord Hollands kanaal ligt Stadsstrand De Kade. Op een vrolijk plekje aan het water vind je heerlijke streekproducten, beeldende kunst, akoestische optredens, een vuurkorf, BBQ-plek, zwoele cocktails en zelf getimmerde meubels.

Vakantiehuizen aan zee in de buurt van Alkmaar

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Water uit het Noord-Hollands Duinreservaat

Door Silke op vrijdag 20 april 2018.
Categorieën:KustNatuurStrand

Een van de grootste aaneengesloten duingebieden van ons land is het Noord-Hollands Duinreservaat. Dit gebied van maar liefst 5300 hectare (meer dan 10.000 voetbalvelden groot) loopt van Wijk aan Zee tot Bergen.

Geschiedenis van het Noord-Hollands Duinreservaat

Water dat in de duinen wordt gefilterd, levert uitstekend drinkwater op. Al in 1853 ging de gemeente Amsterdam drinkwater winnen in de duinen bij Zandvoort. Vanaf 1899 begonnen ook steden als Haarlem en Zaandam met het oppompen van door zand gefilterd water uit de duinen.

Lees verder >

Zwemmen in zee: waar moet je aan denken

Door Peter op vrijdag 3 juli 2015.
Categorieën:Kust

Het is heerlijk om tijdens een warme zomer aan de Nederlandse kust in de Noordzee te zwemmen. Toch moet je de risico’s van het zwemmen in zee nooit onderschatten. Ieder jaar moeten zwemmers door de kustwacht uit zee gered worden. Je kunt verrast worden door sterke stromingen, onderkoeld raken of afdrijven met een zwemband of rubber boot. 

Lees verder >

Nostalgisch vakantie vieren

Door Petra op maandag 16 november 2015.

Wilt u even kort uit de snelle wereld stappen? Even terugkeren naar het Nederland waar men de ruimte had om te spelen en paard en wagen een ideaal vervoersmiddel was.

De uitstraling van de huizen op het vakantiepark De Koningshof doen denken aan die tijd met de Oudhollandse huisjes zoals je die vroeger zag. De inrichting is echter modern en luxe, zodat u kunt genieten van een heerlijke luxe vakantie.

Lees verder >