Natuur excursies op het strand

Bent u binnenkort op vakantie aan de Nederlandse kust en wilt u de natuur van onze kust op een andere manier leren kennen? Dan is een interessante excursie aan het strand een goed idee.

Tijdens een natuur excursie komt u onder leiding van een ervaren gids op plekken waar u normaal gesproken zelf niet komt. U leert bovendien vaak de meest interessante weetjes over het strand en de Noordzee. Wij zetten een drietal mooie natuur excursies op een rij:

Bodem van de Oosterschelde ontdekken
Rondvaartbedrijf Marstrand maakt vanuit Yerseke mooie rondvaarten door het nationaal park Oosterschelde. Het bedrijf organiseert verschillende tochten waar het ontdekken van de natuur altijd centraal staat. Kies bijvoorbeeld voor een Schelpenbanktocht. U vaart naar een drooggevallen schelpenbank. Via een speciaal ontwikkelde loopbrug maakt u vanaf de boot een wandeling op de bodem van de Oosterschelde waar u met een gids op zoek gaat naar schelpen, wieren en krabben. Huisdieren zijn welkom en het bedrijf heeft ook een schip dat geschikt is voor rolstoelgebruikers.
Vakantiehuizen in Zeeland

Korren of jutten aan het strand bij Bergen aan Zee
Iedere derde zondag van de maand, ‘s morgens om 10 uur, start een unieke tocht bij het IVN-gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee. Afhankelijk van het weer gaat u korren of jutten.
Korren betekent een net over de bodem van de zee slepen. Dit is zwaar werk, maar vele handen maken licht werk. Iedere vangst is anders en de gids vertelt u aan de hand van de zeesterren, de krabbetjes en de platvissen alles over het rijke leven langs de Nederlandse kust.
Bij het jutten loopt u met de gids langs de vloedlijn en kijkt u wat er allemaal is aangespoeld zoals schelpen, krabbetjes, haaien-eieren, allerlei wieren en zeesterren.
Vakantiehuizen bij Bergen aan Zee

Zeehonden zoeken met de kano
Op Terschelling organiseert Staatsbosbeheer in juli en augustus unieke natuurexcursies. Met de kano (of duo kano) gaat u samen met de boswachter de Waddenzee op. U vaart tussen de Wadplaten, op weg naar de plek waar zeehonden met laagwater rusten. Onderweg vertelt de boswachter alles over deze bijzondere dieren.
Vakantiehuizen op Terschelling

Natuurlijk worden overal elders langs de Nederlandse kust ook heerlijke natuurexcursies op het strand georganiseerd. Dus huur een huis aan de kust en verken de natuur!

De zekerheid van: