Nostalgisch vakantie vieren

Door Petra op maandag 16 november 2015.

Wilt u even kort uit de snelle wereld stappen? Even terugkeren naar het Nederland waar men de ruimte had om te spelen en paard en wagen een ideaal vervoersmiddel was.

De uitstraling van de huizen op het vakantiepark De Koningshof doen denken aan die tijd met de Oudhollandse huisjes zoals je die vroeger zag. De inrichting is echter modern en luxe, zodat u kunt genieten van een heerlijke luxe vakantie.

Ook de omgeving is prachtig! Ideaal om uw wintervakantie door te brengen. Het vakantiepark ligt op een unieke locatie tussen Bergen en Schoorl, twee gezellige dorpjes waar in de koude wintermaanden een knusse wintersfeer heerst.  
In de omgeving is het Buitencentrum gevestigd, waar tal van leuke activiteiten te doen zijn voor jong en oud. We zetten de leukste winteractiviteiten voor u op een rijtje:

  • Lichtjeswandeling
    Wandel op 19 december langs de sfeervol verlichte route door de donkere duinen. Onderweg beleef je de stilte van de nacht, afgewisseld met magische momenten. Na afloop staan bij het buitencentrum de vuurkorven klaar om op te warmen.    
  • Uilenballen pluizen
    Samen met een zoekkaart kunnen kinderen te weten komen wat de uil heeft gegeten door de uilenballen uit te pluizen. Na afloop plakken ze de botjes op een kaart, die ze mee naar huis mogen nemen. Leuk om samen te doen!
  • Kerstboom zagen
    Kom naar de Schoorlse Duinen en zaag je eigen kerstboom. Haal sfeer in huis met een verse, geurende boom uit de bossen in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. De Zonnetrein brengt je naar de locatie waar je jouw boom naar keuze zaagt. En natuurlijk ontbreekt de warme chocomelk niet!

Kijk voor meer leuke activiteiten op de website van het Buitencentrum. Zoek je een leuk vakantiehuis in de buurt? Kijk dan eens bij de vakantiehuizen van De Koningshof en stap even terug in de tijd. 
Bekijk hier een leuk filmpje over de inrichting, de sfeer op het park en de prachtige omgeving. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

De lekkerste gebakken vis

Door Silke op woensdag 18 november 2015.
Categorieën:KustUit eten

Onder de naam ‘’De troost van een warm visje’’ publiceerde Sylvia Witteman ruim 100 van haar columns uit de Volkskrant. En Sylvia Witteman heeft gelijk. Wat is er nu lekkerder dan de geur van vers gebakken vis? En een gebakken visje smaakt het hele jaar door heerlijk.

In Nederland heeft iedere kustplaats één of meerdere viskramen en viswinkels. Op de menukaart staan altijd een aantal soorten gebakken vis. De top 3 van meest populaire gebakken visjes zetten we hieronder op een rij.

Lees verder >

Autovrij op vakantie

Door Silke op vrijdag 7 oktober 2016.

In Nederland rijden veel auto’s rond. Heel veel zelfs. Op dit moment zijn er zo’n 8 miljoen auto’s in ons land geregistreerd. Vijftien jaar geleden waren dat er nog “maar” 6,3 miljoen. De belangrijkste reden is de groei van onze welvaart. Steeds meer gezinnen hebben twee – of zelfs meer – auto’s. Bovendien hebben ook ouderen en vrouwen meer dan vroeger een eigen auto.

Lees verder >

Post uit de zee

Door Silke op zondag 26 juni 2016.
Categorieën:KustStrand

Als je vroeger een fles met een brief erin op het strand vond, betekende dat meestal slecht nieuws. Flessenpost werd door zeelieden gebruikt als noodkreet. Als een schip in nood raakte werd een fles overboord gegooid in de hoop dat de fles ergens zou aanspoelen en een lezer zou bereiken. Op de brief stond vaak een laatste mededeling of wens voor de familie van de in nood verkerende opvarende.

Lees verder >