Nostalgisch vakantie vieren

Door Petra op maandag 16 november 2015.

Wilt u even kort uit de snelle wereld stappen? Even terugkeren naar het Nederland waar men de ruimte had om te spelen en paard en wagen een ideaal vervoersmiddel was.

De uitstraling van de huizen op het vakantiepark De Koningshof doen denken aan die tijd met de Oudhollandse huisjes zoals je die vroeger zag. De inrichting is echter modern en luxe, zodat u kunt genieten van een heerlijke luxe vakantie.

Ook de omgeving is prachtig! Ideaal om uw wintervakantie door te brengen. Het vakantiepark ligt op een unieke locatie tussen Bergen en Schoorl, twee gezellige dorpjes waar in de koude wintermaanden een knusse wintersfeer heerst.  
In de omgeving is het Buitencentrum gevestigd, waar tal van leuke activiteiten te doen zijn voor jong en oud. We zetten de leukste winteractiviteiten voor u op een rijtje:

  • Lichtjeswandeling
    Wandel op 19 december langs de sfeervol verlichte route door de donkere duinen. Onderweg beleef je de stilte van de nacht, afgewisseld met magische momenten. Na afloop staan bij het buitencentrum de vuurkorven klaar om op te warmen.    
  • Uilenballen pluizen
    Samen met een zoekkaart kunnen kinderen te weten komen wat de uil heeft gegeten door de uilenballen uit te pluizen. Na afloop plakken ze de botjes op een kaart, die ze mee naar huis mogen nemen. Leuk om samen te doen!
  • Kerstboom zagen
    Kom naar de Schoorlse Duinen en zaag je eigen kerstboom. Haal sfeer in huis met een verse, geurende boom uit de bossen in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. De Zonnetrein brengt je naar de locatie waar je jouw boom naar keuze zaagt. En natuurlijk ontbreekt de warme chocomelk niet!

Kijk voor meer leuke activiteiten op de website van het Buitencentrum. Zoek je een leuk vakantiehuis in de buurt? Kijk dan eens bij de vakantiehuizen van De Koningshof en stap even terug in de tijd. 
Bekijk hier een leuk filmpje over de inrichting, de sfeer op het park en de prachtige omgeving. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Wat is Lytje Pole?

Door Silke op vrijdag 9 september 2016.

Schiermonnikoog is een uniek Waddeneiland. Je zult op Schiermonnikoog geen grootschalig vermaak voor toeristen vinden. Vooral liefhebbers van rust en ruimte genieten graag op het autovrije eiland. Het hele eiland heeft de status van Nationaal park en het strand van Schiermonnikoog is het breedste strand van Europa.

Schiermonnikoog is ook een heerlijk eiland voor sportieve toeristen. Je kunt er vogelexcursies, wadlooptochten en jutterstochten maken. Met de Balg Express kun je naar de Balg, het meest oostelijke puntje van het eiland.

Lees verder >

Unieke natuur aan zee

Door Silke op vrijdag 22 juli 2016.

Je zou het niet zeggen als je in Nederland of België woont, maar op wereldschaal bekeken zijn kustduinen zeldzaam. Rotskusten zijn veel gewoner. Door de zeldzaamheid en de rijkdom aan soorten zijn duinen waardevolle natuurgebieden.

Lees verder >

De leukste braderieën aan de kust

Door Petra op vrijdag 10 juli 2015.
Categorieën:Leuke uitjes

Heb je genoten van een dagje op het strand van je favoriete badplaats? Wat is er dan leuker om nog even met het hele gezin over de lokale braderie te lopen. Lekker snuffelen tussen de mooiste t-shirts, strandjurkjes, souvenirs en lekkernijen. Gezellig kletsen met de verkopers en andere strandgasten. In veel Nederlandse badplaatsen worden tijdens de zomermaanden gezellige braderieën gehouden. Wij zetten de 5 leukste op een rij

Lees verder >