Nostalgisch vakantie vieren

Door Petra op maandag 16 november 2015.

Wilt u even kort uit de snelle wereld stappen? Even terugkeren naar het Nederland waar men de ruimte had om te spelen en paard en wagen een ideaal vervoersmiddel was.

De uitstraling van de huizen op het vakantiepark De Koningshof doen denken aan die tijd met de Oudhollandse huisjes zoals je die vroeger zag. De inrichting is echter modern en luxe, zodat u kunt genieten van een heerlijke luxe vakantie.

Ook de omgeving is prachtig! Ideaal om uw wintervakantie door te brengen. Het vakantiepark ligt op een unieke locatie tussen Bergen en Schoorl, twee gezellige dorpjes waar in de koude wintermaanden een knusse wintersfeer heerst.  
In de omgeving is het Buitencentrum gevestigd, waar tal van leuke activiteiten te doen zijn voor jong en oud. We zetten de leukste winteractiviteiten voor u op een rijtje:

  • Lichtjeswandeling
    Wandel op 19 december langs de sfeervol verlichte route door de donkere duinen. Onderweg beleef je de stilte van de nacht, afgewisseld met magische momenten. Na afloop staan bij het buitencentrum de vuurkorven klaar om op te warmen.    
  • Uilenballen pluizen
    Samen met een zoekkaart kunnen kinderen te weten komen wat de uil heeft gegeten door de uilenballen uit te pluizen. Na afloop plakken ze de botjes op een kaart, die ze mee naar huis mogen nemen. Leuk om samen te doen!
  • Kerstboom zagen
    Kom naar de Schoorlse Duinen en zaag je eigen kerstboom. Haal sfeer in huis met een verse, geurende boom uit de bossen in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. De Zonnetrein brengt je naar de locatie waar je jouw boom naar keuze zaagt. En natuurlijk ontbreekt de warme chocomelk niet!

Kijk voor meer leuke activiteiten op de website van het Buitencentrum. Zoek je een leuk vakantiehuis in de buurt? Kijk dan eens bij de vakantiehuizen van De Koningshof en stap even terug in de tijd. 
Bekijk hier een leuk filmpje over de inrichting, de sfeer op het park en de prachtige omgeving. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Tips bij het kopen van een vakantiehuis

Door Silke op zaterdag 3 juni 2017.

De laatste jaren is het kopen van een vakantiehuis, vooral aan de Nederlandse kust, erg populair geworden. De lage rentestand op spaarrekeningen en hypotheekfinancieringen zorgt ervoor dat consumenten op zoek gaan naar een manier om rendement op hun spaargeld te maken. Ook is er de laatste jaren een flinke groei van het toerisme aan de Nederlandse kust ontstaan. Zowel vanuit Nederland als Duitsland groeit het aantal fans van de Nederlandse stranden.

Lees verder >

Waar komt de naam Waddenzee vandaan?

Door Silke op zondag 4 september 2016.
Categorieën:CultuurKustNatuur

De Waddenzee loopt van Den Helder in de kop van Noord Holland tot het Deense Esbjerg. Het is een uniek gebied waar maar liefst twee keer per dag het landschap compleet verandert. Het ene moment van de dag zie je uitgestrekte zandvlaktes (de zogenaamde Wadplaten) en het volgende moment staat alles onder water. Planten en dieren die hier kunnen leven zijn vaak heel bijzonder!

Lees verder >

Lekker rustig strand

Door Peter op maandag 23 juni 2014.
Categorieën:KustNieuws

De landing in Normandië is voor de meesten van ons een bekend begrip. Maar ook in ons eigen Noord Holland is het Engelse leger al eens op het strand geland. Deze invasie was een direct gevolg van de ontwikkelingen in Frankrijk. Hier werd in 1793 de koning door het volk van zijn troon gezet en onthoofd. Napoleon werd de nieuwe baas in Frankrijk en hij wilde hij zijn revolutionaire ideeen ook elders in Europa gaan uitvoeren. Zo kwam Nederland in 1798 onder bezetting van de Fransen. 

Lees verder >