Nostalgisch vakantie vieren

Door Petra op maandag 16 november 2015.

Wilt u even kort uit de snelle wereld stappen? Even terugkeren naar het Nederland waar men de ruimte had om te spelen en paard en wagen een ideaal vervoersmiddel was.

De uitstraling van de huizen op het vakantiepark De Koningshof doen denken aan die tijd met de Oudhollandse huisjes zoals je die vroeger zag. De inrichting is echter modern en luxe, zodat u kunt genieten van een heerlijke luxe vakantie.

Ook de omgeving is prachtig! Ideaal om uw wintervakantie door te brengen. Het vakantiepark ligt op een unieke locatie tussen Bergen en Schoorl, twee gezellige dorpjes waar in de koude wintermaanden een knusse wintersfeer heerst.  
In de omgeving is het Buitencentrum gevestigd, waar tal van leuke activiteiten te doen zijn voor jong en oud. We zetten de leukste winteractiviteiten voor u op een rijtje:

  • Lichtjeswandeling
    Wandel op 19 december langs de sfeervol verlichte route door de donkere duinen. Onderweg beleef je de stilte van de nacht, afgewisseld met magische momenten. Na afloop staan bij het buitencentrum de vuurkorven klaar om op te warmen.    
  • Uilenballen pluizen
    Samen met een zoekkaart kunnen kinderen te weten komen wat de uil heeft gegeten door de uilenballen uit te pluizen. Na afloop plakken ze de botjes op een kaart, die ze mee naar huis mogen nemen. Leuk om samen te doen!
  • Kerstboom zagen
    Kom naar de Schoorlse Duinen en zaag je eigen kerstboom. Haal sfeer in huis met een verse, geurende boom uit de bossen in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. De Zonnetrein brengt je naar de locatie waar je jouw boom naar keuze zaagt. En natuurlijk ontbreekt de warme chocomelk niet!

Kijk voor meer leuke activiteiten op de website van het Buitencentrum. Zoek je een leuk vakantiehuis in de buurt? Kijk dan eens bij de vakantiehuizen van De Koningshof en stap even terug in de tijd. 
Bekijk hier een leuk filmpje over de inrichting, de sfeer op het park en de prachtige omgeving. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen

Hoe bouw je een mooi zandkasteel?

Door Petra op donderdag 23 juli 2015.
Categorieën:ActiefKust

Het is de droom van ieder kind (en iedere vader): het perfecte zandkasteel bouwen. Een dagje aan het strand met de kinderen is niet compleet zonder het bouwen van een groot zandkasteel. Graven en scheppen, kneden en duwen: een mooie zandkasteel bouwen is nog niet zo eenvoudig.

Onderzoekers van de universiteit van Amsterdam hebben onderzocht wat er nodig is voor het mooiste zandkasteel van het strand. Hieronder hun tips:

Lees verder >

Natuur excursies op het strand

Door Silke op vrijdag 21 april 2017.

Bent u binnenkort op vakantie aan de Nederlandse kust en wilt u de natuur van onze kust op een andere manier leren kennen? Dan is een interessante excursie aan het strand een goed idee.

Tijdens een natuur excursie komt u onder leiding van een ervaren gids op plekken waar u normaal gesproken zelf niet komt. U leert bovendien vaak de meest interessante weetjes over het strand en de Noordzee. Wij zetten een drietal mooie natuur excursies op een rij:

Lees verder >

De geschiedenis van de bikini

Door Silke op maandag 11 juli 2016.
Categorieën:CultuurStrand

Op 5 juli 1946 presenteerde een Franse auto ontwerper (!), Louis Réard zijn ‘bikini'. Het was een aanpassing op het tweedelige badpak van de Parijse modeontwerper Jaques Heim. Hij ontwierp in 1932 al een tweedelig badpak, de zogenaamde Atome. Bij de aanpassing van Réard werd het broekje vooral kleiner waardoor de navel te zien werd. Dat was het begin van een ware badmode revolutie.

Lees verder >